زنگ خطر گرسنگی در افغانستان به صدا در آمد
این کشور همزمان با دومین خشکسالی شدید در سه سال اخیر دست و پنجه نرم میکند
بر اساس هشدار سازمان ملل متحد، پس از تسلط طالبان بر افغانستان و سقوط اقتصاد این کشور، از هر 20 خانوار افغان، فقط یک خانواده میتواند به اندازه کافی غذا تهیه کند.
بر اساس نظرسنجی صورت گرفته توسط «برنامه جهانی غذا»، تنها پنج درصد از خانوادههای افغان توانایی تهیه غذای روزانه خود را دارند. نیمی از این خانوارها گزارش دادهاند که در طول دو هفته گذشته، حداقل یک بار غذایشان به طور کامل تمام شده است.
روزنامه «دیلیتلگراف» نیز گزارش داده است که سازمانهای بشردوستانه برای ارائه کمکهای خود در زمستان پیشرو و مهیا کردن غذا و سرپناه برای میلیونها افغان با چالش بزرگی مواجه هستند.
بر اساس این گزارش، سه چهارم بودجه دولت افغانستان پیش از به قدرت رسیدن طالبان، از محل کمکهای مالی تأمین میشد. این کمکهای مالی پس از سقوط کابل متوقف و ذخایر نقدی خارجی این کشور نیز مسدود شد.
یان ایگلند، دبیرکل شورای پناهندگان نروژ پس از بازدید از برخی اردوگاهها گفته است: «ساکنان این اردوگاهها برای هفتههای آینده غذایی برای خوردن ندارد. درآمدی اندکی هم که در زمان دولت پیشین عایدشان میشد، متوقف شده و به پایان رسیده است.»
او افزود: «مردم در افغانستان به زودی جان خود را از دست خواهند داد.»
این بحران منحصر به خانوادههای فقیر نمیشود. تعطیلی نهادهای خارجی و پروژههای بینالمللی و همچنین قطع درآمد دستمزدگیران دولت، به خانوادههای متوسط شهری نیز آسیب رسانده است. بر اساس گزارش دیلیتلگراف، تنها 10 درصد از خانوارهایی که سرپرستشان دارای تحصیلات دانشگاهی و یا متوسطه است، قادر به خرید غذای کافی است.
این کشور حتی پیش از بحران کنونی، به دلیل کمبود غذا و گرسنگی، یکی از بالاترین نرخهای «کوتاهقدی» در کودکان زیر پنج سال را داشت.
رسانههای افغانستان گزارش دادهاند که در استان «غور» در غرب این کشور، حدود 300 کودک که از سوءتغذیه رنج میبرند به بیمارستانهای این استان منتقل شدند. هفده نفر از آنها جان خود را از دست داد.