100 روزنامهنگار افغان خواستار کمک جامعه جهانی به حفظ آزادی بیان در افغانستان شدند
پیشتر فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران در گزارشی اعلام کرده بود 152 رسانه پس از تسلط طالبان بر افغانستان مسدود شده است
بیش از 100 روزنامهنگار افغان، در نامهای، خواستار کمک جامعه جهانی برای حفظ آزادی بیان در افغانستان شدند.
این روزنامهنگاران بدون فاش کردن نام خود، نامهای تحت عنوان «روزنامهنگاری در افغانستان در خطر نابودی است» را به امضا رساندهاند. این نامه از سوی «گزارشگران بدون مرز» منتشر شده و روزنامهنگاران از جامعه جهانی خواستهاند که آزادی بیان در افغانستان را نجات دهند.
در این نامه آمده است، به آن دسته از روزنامهنگارانی که جانشان در خطر است و خواهان ترک کشور هستند، باید توسط جامعهای جهانی کمک و در خارج از کشور نیز زمینه اشغال برایشان فراهم شود.
بر بنیاد گزارش «گزارشگران بدون مرز»، هنوز هم بیش از 100 روزنامهنگار به شمول زنان در این کشور به بسر میبرند.
در این نامه آمده است که حملات پیاپی به فعالان رسانهای و مداخله طالبان در کار آنها به بدتر شدن وضعیت آزادی بیان در کشور دامن زده است.
گزارشگران بدون مرز همچنان افزوده است بیش از 152 کارمند رسانهای که در میان آنها زنان نیز حضور دارند با خطر بیشتر روبرو هستند.
پیشتر فدراسیون بینالمللی رونامهنگاران، با ابراز نگرانی از افزایش خشونت از سوی طالبان علیه روزنامهنگاران افغانستان، اعلام کرد که هزاران کارمند رسانهای در این کشور متاثر شدهاند.
این فدراسیون، جمعه، 17 سپتامبر (26 سنبله) در گزارشی نوشت که پس از تسلط طالبان بر افغانستان، تاکنون 153 رسانه در این کشور مجبور شدهاند فعالیتهای خود را متوقف کنند.
بر اساس گزارش فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران، 7 هزار کارمند رسانهای از تسلط طالبان متاثر شدهاند و زنان شاغل در رسانهها نیز از کار محروم شدهاند.
به باور این فدراسیون، رهایی بیش از یک هزار زندانی توسط گروه طالبان، جان روزنامهنگاران را بیشتر در معرض خطر قرار داده است، به این دلیل که آنها روند بازداشت مجرمان را در حکومت پیش تحت پوشش قرار داده بودند.