اتحادیه اروپا: درخواست پناهندگی افغانها دوباره بررسی شود
انتقال مصون شهروندان عضو اتحادیه اروپا و افغانهای آسیبپذیر موضوع دیگری است که بر آن تاکید شده است
نمایندگان پارلمان اروپا در قطعنامهای از 27 کشور عضو اتحادیه اروپا خواستند تا فورا درخواستهای پناهندگی افغانها را حتی در مواردی که درخواست آنها پیش از این رد شده است، مورد بازبینی قرار دهند.
قطعنامه جدید پارلمان اتحادیه اروپا، پنجشنبه، 16 سپتامبر (25 سنبله)، با 536 رای موافق، 96 رای مخالف و 50 رای ممتنع در نهایت به امضا رسید.
در این قطعنامه آمده است که اعضای اتحادیه اروپا باید برای خروج مصون شهروندان عضو این اتحادیه و افغانهای آسیب پذیر بهخصوص زنان کمک کنند تا تخلیه آنان به شکل امن انجام شود.
کمکهای بشردوستانه و همکاری با شهروندان افغانستان، کشورهای همسایه آن و کشورهایی که در پی محافظت از افراد آسیبپذیر هستند بخش دیگری از قطعنامه را تشکیل میدهد.
اعضای پارلمان همچنان از اینکه طالبان از راه زور قدرت را بهدست گرفته است واکنش نشان دادهاند؛ از کمیسیون اروپا و نهاد اجرایی اتحادیه خواسته شده تا پیشنهادهای قانونی خود را برای اقدامات بشردوستانه ارائه نمایند.
مشارکت طالبان برای استمرار کمکهای بشردوستانه و همکاری این گروه برای خارج کردن شهروندان خارجی و افغانهای آسیبپذیر بهگونهای مصون، ضروری عنوان شده است.
اشتراک کنندگان نشست پارلمان، از گزارشهای مبنی نقض حقوق بشر، سرکوب اعتراضات مدنی، اعدام، محدودیت و سربازگیری طالبان از کودکان افغان نگرانی خود را ابراز کردند.
از همین رو، اعلام کردند که اتحادیه اروپا اکنون برنامهای برای به رسمیت شناختن طالبان ندارد، چراکه به باور آنها این کار سبب از بین رفتن دستاوردهای بیست ساله در افغانستان خواهد شد.
پیشتر قاری فصیحالدین، رئیس ستاد ارتش طالبان گفته بود هر فرد یا گروهی که برای حفظ ارزشهای دموکراسی در برابر طالبان ایستادگی کند از سوی این گروه سرکوب خواهد شد؛ هشداری که حکایت از عدم باورمندی آنها به دموکراسی را نشان میدهد.
پس از تصرف افغانستان بهدست طالبان، هزاران شهروند این کشور برای فرار از طالبان راه فرار را در پیش گرفتند که بخش عمدهای از آنها به کشورهای همسایه مهاجر شدهاند.
-
کمیسر عالی سازمان ملل: وضعیت حقوق بشر در افغانستان ناامیدکننده است
کشورهای جهان متعهد شدهاند تا پایان سال 2021 به شهروندان افغانستان بیش از یک میلیارد دلار کمک بشردوستانه نمایند افغانستان -
وزیر خارجه «طالبان»: از حقوق بشری که در خارج دربارهاش حرف میزنند سر درنمیآورم
کشورهای کمککننده متعهد شدند مبلغ یک میلیارد دلار به مردم افغانستان کمک کنند افغانستان -
سازمان ملل وضعیت حقوق بشر در پنجشیر را «نگرانکننده» خواند
پیش از این شهرزاد اکبر، رئیس کمیسیون حقوق بشر افغانستان نیز خواستار تحقیق در مورد کشتار غیر نظامیان در پنجشیر شده بود افغانستان