چین از اعلام کابینه طالبان استقبال کرد؛ کمک 31 میلیون دلاری پکن به کابل

بایدن: چین، روسیه، ایران و پاکستان به دنبال توافق با طالبان‌اند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

وزارت خارجه چین از تشکیل «دولت موقت» در افغانستان استقبال کرده و افزوده است که اعلام کابینه‌ موقت از سوی طالبان به هرج و مرج‌های سه هفته‌ای اخیر در این کشور پایان داده است. پکن همچنین از کمک 31 میلیون دالری (دلاری) به افغانستان خبر داده است.

به نقل از خبرگزاری «فرانسه»، وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین، چهارشنبه، 8 سپتامبر (17 سنبله)، در یک نشست خبری ضمن اعلام حمایت چین از دولت موقت طالبان، آن را «برای ثبات در این کشور موثر عنوان کرده است».

او در این نشست، خروج سربازان آمریکایی از افغانستان را شتاب‌زده خواند و علاوه کرد که چین برای دولت گذار طالبان اهمیت زیادی قائل است و اعلام دولت موقت از سوی طالبان را یک گام لازم برای بازگشت این کشور به نظم و بازسازی عنوان کرده است.

از سویی دیگر وانگ یی، وزیر خارجه‌ چین، نیز روز گذشته در نشست وزیران خارجه‌‌ کشورهای همسایه‌ افغانستان که به میزبانی پاکستان برگزار شد، از کمک 31 میلیون دالری به شهروندان افغانستان خبر داد و افزود: چین، سه میلیون دوز واکسین کرونا به شهروندان افغانستان کمک می‌کند.

وانگ یی، علاوه کرده است، ایالات متحده و متحدان آن وظیفه دارند بیش از هر کشوری دیگر به افغانستان کمک‌های اقتصادی و بشردوستانه کنند، اما نباید کشورهای کمک‌ کننده استقلال و حاکمیت افغانستان را زیر سوال ببرند.

قطع روابط طالبان با دیگر گروه‌های تروریستی از دیگر خواسته‌های چین در نشست وزیران خارجه کشورهای همسایه افغانستان عنوان شده است. در این نشست، وزیران خارجه پاکستان، ایران، تاجکستان، ازبکستان و ترکمنستان نیز حضور داشتند.

پیش‌تر جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در گفت‌وگو با خبرنگاران گفته بود که کشورهای روسیه، چین، ایران و پاکستان تلاش دارند تا دریابند که چگونه می‌توانند با گروه طالبان تعامل کنند.

به گفته بایدن، چین با طالبان مشکل جدی دارد اما در تلاش است تا با این گروه به توافق برسد. به باور او کشورهای روسیه، ایران و پاکستان نیز همین گونه تلاش خواهند کرد.

او همچنان افزوده است، باید منتظر بمانیم که در اثر تلاش تعامل این کشورها با طالبان چه اتفاقی خواهد افتاد و آن را «جالب» عنوان کرده است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم