رد پای «شبکه حقانی» در کابینه جدید طالبان

افغان‌ها منتظر موضع‌گیری کشورهای دیگر و واکنش جامعه جهانی به این لیست هستند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

تنها چند ساعت از انتشار اسامی اعضای «دولت موقت» طالبان می‌گذرد و به جز بیانیه‌ای که ایالات متحده منتشر کرده است، در واکنش به این اسامی اظهار نظر بین‌المللی دیگری وجود ندارد.

وزارت امورخارجه آمریکا، در بیانیه‌ای کوتاه که شامگاه سه شنبه، 7 سپتامبر منتشر کرد، از «وابستگی‌ها و سوابق» برخی از اسامی این لیست که برای تصدی پست‌های مهم انتخاب شده‌اند، ابراز نگرانی کرد.

Advertisement

احتمالا فردی که واشینگتن با توصیف «وابستگی‌های نگران‌کننده» انگشت اتهام را به سمت او گرفته، محمد حسن آخوند، رئیس وزرای دولت طالبان است. او که در لیست سیاه سازمان ملل قرار دارد یکی از مهمترین مهره‌های کلیدی رژیم وحشیانه طالبان بین سال‌های 1996 تا 2001 در افغانستان بود.

5 میلیون دلار برای وزیر کشور!

سراج الدین حقانی، نگران‌کننده‌ترین نام در این لیست است. سازمان او که به عنوان وزیر داخله (وزیر کشور) انتخاب شده است، «شبکه حقانی» نام دارد و در فهرست سازمان‌های تروریستی آمریکا است. پلیس فدرال آمریکا، «اف بی آی»، برای هرگونه اطلاعاتی که منجر به دستگیری او شود، 5 میلیون دلار پاداش مالی تعیین کرده است.

اما تنها حقانی در این لیست نیست. علاوه بر او، سه وزیر دیگر این دولت جدید، وابسته به شبکه حقانی است. خلیل الرحمن حقانی، به‌عنوان وزیر مهاجرین، عبدالباقی حقانی به‌عنوان وزیر آموزش عالی و نجیب الله حقانی به‌عنوان وزیر ارتباطات و فناوری در این لیست منصوب شده‌اند.

افغان‌ها منتظر موضع کشورهای دیگر و واکنش جامعه جهانی به این لیست هستند. لیستی که دربردارنده افرادی است که در رژیم قبلی طالبان، نقش کلیدی داشتند و در مورد برخی دیگر از آن‌ها ابهامات زیادی وجود دارد. برخی از اعضای این لیست متهم به طراحی عملیات انتحاری علیه نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا بوده‌اند.

طالبان که اکنون مهره خود را به حرکت در آورده منتظر جامعه جهانی است که دولت آن‌ها را به رسمیت بشناسد و کمک‌های بین المللی برای تزریق به اقتصادی که در حال فروپاشی است، ادامه پیدا کند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم