خروج آخرین نیروهای آمریکایی از کابل؛ واکنش گسترده جمهوری‌خواهان به ترک افغانستان

هنوز 300 شهروند ایالات متحده در افغانستان باقی مانده‌اند و خواهان ترک این کشور هستند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

آخرین سربازان آمریکایی، شب گذشته، 30 اوت (8 اسد)، ساعت 03:29 دقیقه به وقت واشینگتن، یک دقیقه مانده به نیمه شب افغانستان، میدان هوایی (فرودگاه) کابل را ترک کردند و ایالات متحده امور دیپلماتیک خود را از کابل به دوحه انتقال داد.

فرماندهی قوای مرکزی ایالات متحده، در فیس‌بوک خود از کریس دوناهو، یک جنرال (ژنرال) نیروی هوایی آمریکا به‌عنوان آخرین نیروی نظامی یاد کرده است که توسط یک هواپیمای باربری C-17 میدان هوایی کابل را ترک کرده است.

Advertisement

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا گفته که فعالیت سفارت ایالات متحده در کابل، به حالت تعلیق در آمده است و فعالیت سفارت پس از این از قطر ادامه خواهد یافت.

او افزود که با خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان هنوز هم 300 شهروند آمریکایی در این کشور باقی مانده‌اند و خواهان ترک افغانستان هستند.

واکنش جمهوری‌خواهان به ترک افغانستان

خروج شتاب‌زده سربازان آمریکایی به دستور جو بایدن، پیش از خارج ساختن تمام شهروندانشان، با واکنش‌های گسترده سیاسی و نظامی در ایالات متحده روبرو شده است.

کوین مکارتی، رهبر جمهوری‌خواهان در مجلس نمایندگان ایالات متحده، روز گذشته از تشکیل جلسه‌ای برای بررسی عملکرد بایدن در واشینگتن خبر داد.

همزمان با خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، 90 جنرال و دریا‌دار بازنشسته این کشور با صدور نامه‌ای سرگشاده خواهان کناره‌گیری لوید آسیتن، وزیر دفاع و مارک میلی، رئیس ستاد ارتش ایالات متحده به‌دلیل قصور در انجام وظایف اولیه‌ آنان شدند.

از سوی دیگر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری سابق ایالات متحده، دوشنبه 30 اوت، در بیانیه‌ای کوتاه، ضمن انتقاد از عملکرد جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده در نحوه خروج از افغانستان، خواستار بازگرداندن تجهیزات نظامی آمریکا و یا در صورت نیاز، ارسال نیروهای نظامی برای پس‌گرفتن این تجهیزات و یا بمباران آن‌جا شد.

کریس استوارت، عضو جمهوری‌خواه آمریکا نیز در توییتر خود خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان را شرم‌آور خواند و افزود که با خروج نیروهای این کشور، شهروندان آمریکایی که در افغانستان به جا مانده‌اند شاهد این بودند که چگونه آنان را در پشت خطوط دشمن رها کردند.

فرزند دونالد ترامپ، نیز در واکنش به خروج نیروها از افغانستان در توییتر خود نوشت پدرش در دوره‌ ریاست جمهوری خود گروگان‌های آمریکایی را به خانه باز می‌گرداند اما اکنون جو بایدن شهروندان این کشور را در افغانستان جا گذاشت تا گروگان گرفته شوند.

از 14 اوت، یک روز قبل از حضور طالبان در کابل، تا 30 اوت سال جاری میلادی، بیش از 122 هزار شهروند افغان و خارجی از میدان هوایی به خارج از افغانستان انتقال داده شده‌اند و هنوز هم هزاران افغان آسب‌پذیر در این کشور جا مانده‌اند.

هنگام تخلیه شهروندان خارجی و متحدان افغان آنان از میدان هوایی، هفته گذشته «شاخه‌ خراسان» گروه «داعش» آنان را هدف حمله‌ای انتحاری قرار داد که در آن دست‌کم 170 نفر به شمول 13 سرباز آمریکایی کشته و 200 نفر دیگر زخمی شدند.

ماموریت‌های بدون بازگشت سربازان آمریکایی در افغانستان

مک کینزی، گفته است که در بیست سال گذشته،2461 سرباز آمریکایی در افغانستان جان‌ خود را از دست داده‌‌اند و بیش از 20 هزار سرباز دیگر نیز در جنگ با گروه‌های تروریستی در افغانستان زخمی شده‌اند.

پیش‌تر ایالات متحده آمریکا گفته بود که در بیست سال گذشته بالغ بر یک تریلیون دالر(دلار) را در بخش‌های بازسازی و تامین امنیت افغانستان به مصرف رسانده است. از آن میان می‌توان به مسلح کردن و آموزش بیش از 350 هزار سرباز افغان اشاره کرد. سربازانی که نتوانستد از خاک این کشور دفاع کنند.

اما پس از بیست سال حضور آمریکا و مبارزه برابر گروه‌های تروریستی به‌خصوص طالبان، بر خلاف تصورات و هزینه‌های هنگفت که در جنگ مقابل طالبان به مصرف رسید اکنون دوباره گروه طالبان قدرت را در افغانستان به‌دست گرفتند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم