انتقاد افغانها به بازداشتهای خودسرانه و مجازاتهای بدون محاکمه توسط طالبان
کاربران افغان در شبکههای اجتماعی با انتقاد از این عملکرد طالبان نوشتند که طالبان به وعدههایشان عمل نکردند و مردم از ترس کشته شدن چیزی نمیگویند
خبرهایی از بازداشت خودسرانه افراد در نقاط مختلف افغانستان از سوی طالبان با واکنش شماری از افغانها در داخل و خارج از این کشور همراه شده است. افغانها میپرسند که وقتی دادگاهی نیست، این افراد چگونه از سوی طالبان مورد مجازات قرار میگیرند؟
خبرگزاری «جمهور» افغانستان، امروز دوشنبه 30 اوت، گزارش داد، تعداد 25 تن از افرادی که به جرایم مختلف از جمله سرقتهای مسلحانه، دزدی، شرابخوری، زنا و اختطاف دست داشتند در شهر هرات توسط نیروهای طالبان بازداشت شدند.
طالبان گفته است، پرونده این افراد پس از بررسی تکمیل و به محکمه استیناف هرات منتقل شده است و تا زمان فیصله محکمه (پایان دادرسی)، مظنونین به زندان هرات منتقل شدهاند. اما برخی شهروندان افغان ادعا کردهاند که طالبان بدون برگزاری محکمه افراد بازداشت شده را مورد مجازات قرار میدهد.
چند روز پیش، ویدیویی از طالبان در شبکههای اجتماعی منتشر شد که در آن، این گروه مردی را به اتهام دزدی، با صورت سیاه شده در خیابانهای کابل گشتاندند(میگردادند). این اقدام با واکنش تند افغانها روبهرو شد.
همچنان چندی پیش، تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی نشان داد که افراد طالبان در خیابانهای هرات، چند مرد متهم به سرقت را مجازات میکنند.

در این تصاویر دیده میشود که برای تحقیر متهمان، صورت آنها با رنگ سیاه شده و در خیابانهای هرات مجبور به پیادهروی شدهاند و طالبان طناب به دور گردن این متهمان انداخته است.
بازداشت و مجازات افراد بدون حکم و محکمههای صحرایی طالبان موجب انتقاد و ترس مردم افغانستان شده است. کاربران افغان در شبکههای اجتماعی با انتقاد از این عملکرد نوشتهاند که طالبان به وعدههایشان عمل نکرده و مردم از ترس کشتهشدن چیزی نمیگویند.
از سوی دیگر، به تازگی خبرهایی مبنی بر سنگسار یک خلبان زن افغانستان توسط طالبان منتشر شد.
گفته شده که صفیه فیروزی، یکی از چهار زن خلبان نیروی هوایی افغانستان، توسط طالبان سنگسار شده است اما طالبان تاکنون این رویداد را تایید یا رد نکرده است.
این در حالی است که یکی از سخنگویان طالبان در پاسخ به سوالی درباره مجازات خشونتآمیز مجرمان گفت: «این به پیروان مذهبی و دادگاهها بستگی دارد. آنها در مورد مجازات تصمیم میگیرند.»
سهیل شاهین، سخنگوی گروه طالبان، 16 اوت در پاسخ به سوالی درباره قطع دست و پا، سنگسار و کشتار کارمندان دولتی به «بیبیسی» گفت: «هنوز نمیتوانم به این سوال پاسخ بدهم. این بر عهده دادگاهها و قضات و قوانین است.»
این گفته شاهین در حالی است که او قبلا در سایر سخنانش تلاش داشت هراسها در مورد بازگشت این گروه به قدرت را از میان ببرد، از جمله این واهمه که رهبری گروه نتواند پیکارجویانش را کنترل کند. این گروه اصرار داشت که پاسدار حقوق زنان، رسانهها و کارمندان دولتی خواهد بود.
-
آمریکا در مجاورت فرودگاه کابل 5 راکت را رهگیری کرد
بلینکن: آخرین ساعات تخلیه را به عنوان خطرناک ترین زمان برای سربازان آمریکایی توصیف کرد افغانستان -
مجری زن پس از مصاحبه جنجالی از افغانستان گریخت
بهشته ارغند با یک نماینده ارشد طالبان مصاحبه جنجالی داشت افغانستان -
دستکم 100کشور صدور مجوز سفر به «افغانهای آسیبپذیر» را ادامه میدهد
وزیر خارجه آمریکا در یک توییت نوشته است طالبان را به تضمین سفر متعهد نگه خواهد داشت افغانستان