ملاله یوسف‌زی: اوضاع کنونی زنان افغانستان همانند وضعیتی است که در آن گرفتار شده بودم

یوسف‌زی درباره کمک جامعه بین‌المللی به زنان و دختران افغانستان ابراز امیدواری کرد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

«ملاله یوسف‌زی»، فعال حقوق زن پاکستانی و برنده جایزه نوبل 2014 ترس و نگرانی خود از سرنوشت زنان و دختران افغان را در یک مقاله که در روزنامه «نیورک تایمز» به نشر رسیده است بیان کرده و اوضاع کنونی زنان و دختران جوان در افغانستان را به وضعیتی که خود او در آن گرفتار شده بود، تشبیه کرد.

او در این مقاله نوشته است: «زنان و دختران جوان افغانستان بار دیگر در وضعیتی قرار گرفته‌اند که من در آن قرار داشتم. نا‌امید از این‌که هرگز به آن‌ها اجازه داده نشود به کلاس درس برگردند یا کتابی در دست بگیرند.»

Advertisement

ملاله، همچنین در این مقاله درباره کمک جامعه بین‌المللی به زنان و دختران افغانستان ابراز امیدواری کرده و افزود که آنان خواهان امنیت، آموزش، آزادی بیان و آینده‌ای هستند که به آن‌ها وعده داده شده بود. ما نمی‌توانیم آن‌ها را نا‌امید کنیم و زمانی برای هدر دادن نیست.

ملاله یوسف‌زی، که اکنون 24 سال سن دارد، در ماه اکتبر سال 2014 میلادی بخاطر تلاش‌های که در زمینه دفاع از حق آموزش برای دختران داشت هنگام بازگشت از مدرسه، هدف حمله طالبان قرار گرفت و به شدت مجروح شد.

پس از آن توجه جهانیان نسبت به وی جلب شد و او کمپین بزرگ‌تری را برای داشتن حق تحصیل دختران به راه انداخت. این دختر پاکستانی طی فعالیت‌های حقوق بشری خویش، در کنار دریافت جایزه صلح نوبل، جایزه «ساخاروف» و جایزه حقوق بشری اتحادیه اروپا را نیز کسب کرده است.

او اکنون با خانواده‌اش در بریتانیا زندگی می‌کند و از دانشگاه آکسفورد فارغ‌التحصیل شده است که به گفته‌ او اکنون از زندگی خود راضی است و نمی‌تواند تصور کند به دورانی بازگردد که زندگی او توسط افراد مسلح دیکته می‌شد.

گروه طالبان در دوره حکومت قبلی خود از سال 1966 تا 2001، افغانستان را به زندانی برای زنان و دختران این کشور مبدل کرده بود. دختران اجازه تحصیل و کار را نداشتند. همچنین زنان و دختران هنگام بیرون شدن از خانه باید «برقع» به سر می‌کردند.

از سوی دیگر طالبان، زنان و دختران را وادار کرده بودند که باید بدون به همراه داشتن یک مرد محرم از خانه بیرون نشوند و در صورت مشاهده زن یا دختر تنها در جاده و بازارها مورد ضرب و شتم قرار می‌گرفتند. اکنون نیز نگرانی از تکرار آن روزهای سخت در ذهن زنان و دختران افغان تازه شده است.

در عین حال اما ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان روز گذشته در یک نشست خبری در کابل گفت که طالبان امروز، طالبان بیست سال قبل نیست و زنان و دختران افغانستان مطابق با شریعت اسلامی می‌توانند درس بخوانند و کار کنند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم