شهر مزار شریف در شمال افغانستان به دست طالبان افتاد

به گفته یک منبع از ارتش افغانستان، مارشال دوستم و عطامحمد نور از فرماندهان نیروهای مقاوم افغان با چرخبال به کشور ازبکستان منتقل شدند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

در حالی که کشورهای غربی برای تخلیه اتباع و کارکنان سفارت‌های خود در کابل به تکاپو افتاده‌اند، گروه طالبان، شهر مزار شریف، مرکز ولایت بلخ در شمال افغانستان را تصرف کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، شامگاه شنبه 14 اوت، گروه طالبان در مزار شریف در درگیری ‌با نیروهای افغان آنها را فراری داده و از جهت شمال نیز بیش از پیش به کابل، پایتخت نزدیک‌تر شد.

Advertisement

با خروج نیروهای غربی از افغانستان و پیشروی‌های چشمگیر هفته‌های اخیر طالبان در این کشور، اکنون سقوط مزار شریف که توسط یکی از مقام‌های شورای ولایتی تأیید شده، یکی دیگر از دستاوردهای مهم این گروه به شمار می‌رود.

در پی نگرانی‌ها از خطر سقوط قریب‌الوقوع کابل به دست طالبان، ایالات متحده آمریکا و سایر کشورهای غربی با ارسال هزاران نیروی ویژه نظامی برای تخلیه اتباع و کارمندان سفارت‌خانه‌های خود از افغانستان تلاش می‌کنند.
از سویی افضل حدید، رئیس شورای ولایتی بلخ به «رویترز» گفته که با پیشروی طالبان نیروهای امنیتی مزارشریف این شهر را ترک کرده و به سوی مرزها فرار کردند.

یک منبع ارتش نیز به خبرگزاری‌های داخلی افغانستان گفته که نیروهای دولتی به طرف مرز حیرتان عقب‌نشینی کرده‌اند.

به گفته این منبع، مارشال دوستم و عطامحمد نور از فرماندهان نیروهای مقاوم افغان به وسیله چرخبال به کشور ازبکستان انتقال داده شدند.

همچنین گزارش شده که نیروهای دولتی قول اردوی 209 شاهین را تخلیه کرده‌اند.

رسانه‌ها نزدیک به طالبان نیز ادعا دارند که این گروه این قول اردو را تصرف کرده‌ است.

مزار شریف، چهارمین شهر بزرگ افغانستان و تنها شهر استراتژیک شمال این کشور است که اکنون به دست طالبان افتاده است.

علاوه بر آن طالبان در پیشروی‌های برق‌آسای خود شامگاه شنبه کنترل مرکز ولایت لغمان را به دست گرفت.
همچنین جنگجویان این گروه شهر میمنه در ولایت فاریاب را بدون درگیری به کنترل گرفتند. بنا به اظهارات مقامات محلی افغان هم عناصر طالبان مناطق جدیدی را در جنوب کابل تصرف کردند.

با ادامه خشونت‌ها و تصرف بیش از نیمی از ولایت‌های 34 گانه افغانستان توسط طالبان و همچنین عدم دست‌یابی مذاکره‌کنندگان صلح به توافقی برای برقرای آتش‌بس و تقسیم قدرت، نگرانی‌های بین‌المللی و منطقه‌ای درباره آینده این کشور بیش از پیش افزایش یافته است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم