افغانستان خواستار برگزاری نشست ویژه سازمان ملل شد

ابراز نگرانی شورای امنیت از نقض حقوق بشر در افغانستان

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

محمدحنیف اتمر، وزیر امور خارجه افغانستان در گفت‌وگوی تلفنی با اس‌جی شنکر، وزیر امور خارجه هند، ضمن ابراز نگرانی از افزایش خشونت‌های طالبان و نقض حقوق‌بشر توسط این گروه، خواستار برگزاری نشست ویژه سازمان ملل، با محور مسائل افغانستان شد.

وزارت امور خارجه افغانستان، شب گذشته، سه ‌شنبه، 3 اوت (12 اسد)، در اعلامیه‌ای نوشته است: «وزیر امور خارجه در مورد افزایش بی‌پیشنۀ حملات وحشیانه و بی‌رحمانۀ طالبان بر مردم افغانستان که سبب کشتار افراد ملکی و ترک خانه‌های شان شده است، صحبت نمود. آقای اتمر، حملات طالبان را که در تبانی با جنگجویان و گروه‌های تروریستی خارجی در افغانستان صورت می‌گیرد، جنایت جنگی و نقض آشکار و گستردۀ قوانین بین‌المللی بشردوستانه دانسته، و از ادامهٔ فاجعه‌بار آن هشدار داد.»

به نقل از اعلامیه، وزیر امور خارجه هند، نگرانی شدید کشورش را از افزایش خشونت‌ها، ناامنی، و نقض صریح حقوق‌بشری از سوی گروه طالبان و دیگر گروه‌های تروریستی در افغانستان، ابراز کرد.

در بخش از اعلامیه آمده است: «وزیر خارجه هند، برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل را برای توقف سریع نقض حقوق‌بشری و تأمین صلح و ثبات پایدار در افغانستان و منطقه مهم خوانده، از تعهد کشورش برای بررسی پیشنهاد افغانستان، و انجام مشورت‌های لازم در این خصوص، به وزیر امور خارجه اطمینان داد.»

اکنون کشور هند، ریاست دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل متحد را به عهده دارد.

محمد حنیف اتمر، با همتای هندی خود همچنان روی برنامه و سطح اشتراک نشست‌های زودهنگام درخصوص روند صلح افغانستان در شهر دوحه، نیز بحث و تبادل نظر کردند.

این خواست وزیر خارجه افغانستان در حالی صورت می گیرد که طی روزهای اخیر گروه طالبان، حملات تهاجمی خود بر شهرهای بزرگ این کشور را افزایش داده و کنترل مناطق بیشتر در افغانستان را به‌دست گرفته است.

ابراز نگرانی شورای امنیت از نقض حقوق بشر در افغانستان

همزمان شورای امنیت سازمان ملل، دیروز سه ‌شنبه، 3 اوت (12 اسد)، با نشر یک اعلامیه ضمن محکوم کردن حمله طالبان به دفتر این سازمان در ولایت هرات، نگرانی خود را از نقض حقوق‌بشر از سوی طالبان در افغانستان اعلام کرده است.

در اعلامیه آمده است که هرچه زودتر خشونت‌ها در افغانستان کاهش یابد و آتش‌بس فوری در این کشور برقرار شود. همچنان طرف‌های درگیر جنگ در هر گونه شرایط مطابق با قوانین بین‌المللی بشردوستانه به تعهدات خویش برای حفاظت از جان غیرنظامیان احترام بگذارد.

بر نقل از اعلامیه، حمله عمدی به کارمندان غیرنظامی سازمان ملل ممکن است جنایت جنگی باشد و عاملان آن باید محاکمه شود.

از سوی دیگر شورای امنیت سازمان ملل، از دولت افغانستان و گروه طالبان خواسته است که در گفت‌وگوهای صلح فراگیر با رهبری و مالکیت افغان‌ها بگونه‌ای معنادار شرکت کند. زیرا تنها صلح پایدار زمانی ممکن است که هدف آن آتش‌بس دایمی، همه‌جانبه و دستیابی به توافق سیاسی واقع بینانه باشد. در آن مشارکت برابر و معنادار زنان مراعات شود.

در اعلامیه همچنان تاکید شده است که بر اساس قطعنامه 1325 شورای امنیت سازمان ملل، هیچ راه حل نظامی برای جنگ افغانستان نیست و آنان از احیای امارت اسلامی حمایت نخواهد کرد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم