عفو بینالملل خواستار آزادی چهار خبرنگار افغان از بند امنیت ملی شد
وزارت داخله افغانستان: این خبرنگاران به اتهام تبلیغ برای دشمن بازداشت شدهاند
سازمان «عفو بینالملل»، از حکومت افغانستان خواست که چهار خبرنگار محلی را که در بند امنیت ملی این کشور به سر میبرند آزاد کند.
این سازمان، سهشنبه، 27 ژوئیه (5 اسد)، در توییتی از بازداشت خبرنگاران محلی ولایت قندهار افغانستان، توسط نیروهای امنیت ملی این کشور، ابراز نگرانی کرده و نوشت، این خبرنگاران از ولسوالی «اسپین بولدک»، بازداشت شدهاند.
روز گذشته، 26 ژوئیه، «انجمن خبرنگاران افغانستان»، از بازداشت چهار خبرنگار محلی قندهار، بنامهای قدرت سلطانی، بسمالله وطندوست و محب عبیدی، کارمندان رادیو «صدای ملت»، و ثناالله صیام، تصویربردار خبرگزاری «شینوا»، توسط نیروهای امنیت ملی قندهار خبر داده بود.
به نقل از این انجمن، این خبرنگاران برای تهیه گزارش در مورد تلفات غیر نظامیان به ولسوالی «اسپین بولدک»، رفته بودند که هنگام بازگشت از آنجا بازداشت شدند.
همچنان «نی» یا نهاد حمایت کننده رسانههای آزاد افغانستان، نیز امروز، با نشر اعلامیهای، خواهان رهایی فوری این خبرنگاران شد.
در اعلامیه حمایت از خبرنگاران آزاد افغانستان، آمده است: «بازداشت و به بند کشیدن خبرنگاران بگونهای غیر قانونی سبب خواهد شد تا خبرنگاران نتوانند به مناطق جنگی رفته و از وضعیت کسانی که در مناطق جنگی گیر ماندهاند گزارش تهیه و آن را بازتاب دهند. این مسئله خود خلاف آزادی بیان و حقوق بشر است.»
وزارت داخله افغانستان: این خبرنگاران به اتهام تبلیغ برای دشمن بازداشت شدهاند
در همین حال، وزارت داخله افغانستان اعلام کرد، چهار خبرنگار محلی قندهار، به اتهام «تبلیغ برای دشمن» بازداشت شده و تحقیقات در این مورد آغاز شده است.
در پی درخواستهای عفو بینالملل و نهاد نی، برای آزادی این خبرنگاران، «میرویس استانکزی»، سخنگوی وزارت امور داخله افغانستان، امروزبه رسانهها گفت، حکومت افغانستان به آزادی بیان احترام دارد ولی برای آزادی بیان هم حدود مشخصی در قانون اساسی و سایر قوانین نافذهی این کشور تعریف شده است.
استانکزی، از آغاز تحقیقات نهادهای امنیتی در پیوند به اتهام وارد شده به این خبرنگاران خبر داده و افزود: «پس از کامل شدن بررسیهای آنان در روشنایی قانون عمل خواهد شد و هر نوع تبلیغ به نفع دشمن و تروریست و خلاف منافع ملی این کشور، جرم به حساب میرود.»
نهادهای حامی خبرنگاران و سازمان گزارشگران بدون مرز، همواره در گزارشهای خود افغانستان را یکی از کشورهای خطرناک برای خبرنگاران عنوان کردهاند.