روسیه: طالبان از جنگ خسته شده و به دنبال یک راهحل سیاسی است
کابولوف: طالبان برای رسیدن به یک راهحل سیاسی آماده است، اما از نظر آنان یک توافق سیاسی باید با كرامت ارائه شود
در حالی که مذاکرات صلح افغانستان در دوحه قطر بینتیجه پایان یافته، بر خلاف محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان که گفته «رهبران طالبان نیت و ارادهای برای صلح ندارند و میخواهند که قدرت سیاسی را با زور بگیرند»، ضمیر کابلوف، نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان اما گفت، گروه طالبان از جنگ خسته شده و به دنبال یک راهحل سیاسی هستند.
نماینده ویژه روسیه سهشنبه 20 ژوئیه گفت رهبران گروه طالبان که با آغاز خروج نیروهای خارجی از این کشور حملات گستردهای را آغاز کرده است، پس از 20 سال جنگ، اکنون آماده دستیابی به توافق سیاسی هستند.
نماینده ویژه رئيس جمهوری روسیه طی کنفرانسی که از طریق مجازی پخش شد گفت: «نه تنها از روی مواضع بلکه از نیتهایی که به اشکال مختلف بیان میشود، احساس میکنم و میبینم، آنها آمادگی دستیابی به راه حلی سیاسی را دارند، اما از دیدگاه آنها راه حل سیاسی باید با کرامت ارائه شود».
بخش عمدهای از رهبران طالبان از جنگ خستهاند
او افزود: «پس از 20 سال، بخش عمدهای از رهبران (طالبان) از جنگ خسته شدهاند، و آنها فهمیدهاند كه جستجوی راهحل سیاسی برای خارج شدن از بن بست فعلی ضروری است.»
او همچنین تاکید کرد که جنگجویان کمسنتر طالبان که بیشتر تندرو هستند کمتر حاضر به توقف جنگ هستند.
نماینده ویژه روسیه همچنین گفت که طالبان هنوز قادر به استیلای کامل بر مراکز ولایتها در افغانستان نیست.
او افزود «بعید نمیدانم که آنها در آیندهای نزدیک بتواند 2 تا 3 تا از این مرکزهای اصلی ولایتها را تصرف کنند اما از توان کافی برای به دست گرفتن کنترل این مراکز در ولایتهای بزرگ و به ویژه محافظت از آنها در بلند مدت، برخوردار نیستند».
کابولوف تاکید کرد که بدون احراز پیشرفت حقیقی در روند آشتی ملی، توازن نظامی به نفع طالبان تغییر خواهد کرد. و در آن هنگام احتمال استیلای بالقوه طالبان بر قدرت در افغانستان ممکن خواهد بود».
نگرانی مسکو و استقرار تانکهای روسی
کابولوف همچنین تصریح کرد که روسیه دلیلی برای تردید نسبت به تضمینهای طالبان مبنی بر عدم تشدید تنشها با کشورهای آسیای میانه ندارد.
از سویی خبرگزاری «اینترفیکس» به نقل از کابلوف نوشت، پیشرویهای طالبان در شمال افغانستان دارای مزایای امنیتی برای متحدان روسیه در کشورهای آسیای میانه مانند تاجیکستان و ازبکستان است.
روسیه نگران آن است که با گسترش جنگ در افغانستان بیثباتی به منطقه آسیای میانه نیز که مسکو در آن پایگاههای نظامی دارد، امتداد یابد.
تانکهای روسیه که در کشور تاجیکستان مستقر شدهاند سهشنبه به میدانی نظامی در نزدیکی مرز این کشور با افغانستان رسیده تا در برگزاری رزمایش نظامی که برای ماه اوت آینده تدارک دیده شده است، مشارکت کنند.
با آغاز روند خروج نیروهای آمریکایی و بینالمللی از افغانستان درگیریهای میان گروه طالبان و نیروهای دولتی افغان گسترش یافته و به دنبال آن طالبان کنترل تعدادی از مناطق و گذرگاههای مرزی در شمال و جنوب این کشور را به دست گرفت، مدتی پس از آن اما وزارت دفاع ملی این کشور اعلام کرد که بیشتر مناطق تصرف شده را سربازان افغان پس گرفتند.
امتداد درگیریها میان طالبان و سربازان افغان تا مرز تاجیکستان سبب شده تا این کشور سربازانش را در مرز با افغانستان به حالت «آماده باش» درآورد.
اخیرا وزارت امور داخله افغانستان اعلام کرد که سربازان افغان 14 ولسوالی را از طالبان پس گرفتند اما گفته شده که هنوز هم درگیریها در ولایت بدخشان هممرز با تاجیکستان ادامه دارد.
-
اشرف غنی: طالبان حتی یک پیام مثبت برای مردم و مخصوصا برای زنان ندارند
رئیس جمهوری افغانستان: جنگ تنها برای حفظ نظام نیست، بلکه نبرد برای محافظت از زندگی و وطن است افغانستان -
اردوغان: در حال مذاکره برای تأمین امنیت فرودگاه کابل هستیم
اردوغان: چنانچه آمریکا پشتیبانی مالی، لجستیکی و دیپلماتیک از ترکیه کند، آنکارا آمادگی دارد تامین امنیت و اداره فرودگاه کابل را برعهده گیرد افغانستان -
داعش مسئولیت حمله به کاخ ریاست جمهوری افغانستان را برعهده گرفت
این حمله راکتی زمانی رخ داد که رئیس جمهوری افغانستان به همراه برخی از مقامات این کشور در حال ادای نماز عید قربان بودند.گروه داعش با نشر بیانیهای ... افغانستان