پنتاگون: اجازه نمی‌دهیم افغانستان دوباره به پناهگاه تروریسم تبدیل شود

آمریکا برای پشتیبانی از نیروهای افغان، در قطر پایگاه می‌سازد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

جان کربی سخنگوی وزارت دفاع آمریکا جمعه 2 ژوئیه (11 سرطان) در یک نشست خبری گفت، ایالات متحده اجازه نخواهد داد تا افغانستان دوباره به پناهگاه امن تروریسم تبدیل شود.
به گزارش «آسوشیتد پرس»، کربی در این نشست تاکید کرد که آمریکا از مردم، دولت و نیروهای افغانستان حمایت می‌کند. او گفت: «اجازه نمی‌دهیم افغانستان بار دیگر به پناهگاهی امن برای تروریست‌ها تبدیل شود و کشور ما را تهدید کند.»
سخنگوی وزارت دفاع آمریکا با شاره به سپردن پایگاه نظامی بگرام به نیروهای دواتی افغانستان گفت: «آمریکا هنوز هم امکانات حمایت از نیروهای افغان را دارد.»

او در دامه اعلام کرد که قرار است کشورش یک پایگاه نظامی در قطر برای حمایت از نیروهای افغان بسازد. این مرکز در قطر به‌منظور پشتیبانی مالی از نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان، به‌ویژه نیروی هوایی این کشور ساخته می‌شود.
جان کربی تاکید کرد که برای حضور دیپلماتیک آمریکا در افغانستان و پشتیبانی از نیروهای امنیتی، یک واحد نیروی جدیدی زیر نام «نیروهای آمریکایی افغانستان رو به جلو» ایجاد شده است. این نیروها در کابل مستقر خواهند شد و فرماندهی آن را پیتر وازلی، فرمانده نیروی دریایی آمریکا برعهده خواهد داشت.
به گفته او، تامین امنیت دیپلمات‌های آمریکایی، کمک به تامین امنیت میدان‌هوایی (فرودگاه) کابل، ادامه مشورت‌‌‌دهی و کمک به نیروهای امنیتی و دفاعی افغان و اجرای عملیات‌های ضد «تروریسم»، از مسئولیت‌های این واحد خواهد بود.

Advertisement

پنتاگون امور افغانستان را به «سنتکام» واگذار کرد

کربی همچنان اعلام کرد که فرمانده کل عملیات نظامی ایالات متحده در افغانستان، در آخر ماه جاری اختیارات خود را به رئیس فرماندهی مرکزی ایالات متحده «سنتکام» واگذار خواهد کرد.
کربی در این باره روز جمعه به خبرنگاران گفت: «به عنوان بخشی از روند خروج نیروهایمان از افغانستان، وزیر دفاع لوید آستین امروز طرحی را برای انتقال اختیارات فرماندهی عملیاتی ما در افغانستان از ژنرال اسكات میلر به ژنرال فرانک مكنزی تصویب كرد، که از اواخر این ماه اجرایی خواهد شد.»
سخنگوی پنتاگون افزود که ژنرال میلر چند هفته‌ای در منطقه باقی خواهد ماند تا امور را برای تحویل به ژنرال مکنزی آماده‌سازی کند و احتمالاً در این مدت به چندین سفر به داخل و خارج افغانستان خواهد کرد.
گفتنی است که حدود دو دهه قبل، در پی حملات تروریستی 11 سپتامبر 2001 به برج‌های تجارت جهانی در شهر نیویورک و ساختمان پنتاگون در ایالت ویرجینیا، ایالات متحده برای مبارزه با تروریسم گروه‌های افراطی همچون القاعده و طالبان به افغانستان حمله کرد.
از آن زمان، شمار بسیاری از نیروهای آمریکایی، طی آنچه ناظران «طولانی‌ترین عملیات نظامی آمریکا» نام نهاده‌اند، به افغانستان منتقل شدند و در آن کشور مستقر ماندند.
در پی توافق دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا، با طالبان در دوحه پایتخت قطر، دولت پرزیدنت بایدن اخیرا تصمیم گرفت نیروهای آمریکایی را پس از دو دهه از افغانستان خارج کند.
ارتش آمریکا تاکنون با بیرون کشیدن تقریبا 3500 نفر پرسنل نظامی از افغانستان، بیش از نیمی از کار تخلیه را انجام داده است و به گفته کربی، مقامات معتقدند که تخلیه کامل نیروهای آمریکایی تا آخر ماه آگوست انجام خواهد شد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم