کرزی خروج آمریکا از افغانستان را «رسوایی و فاجعه» خواند
حامد کرزی: آمریکا در افغانستان شکست خورده است
حامد کرزی، رئیس جمهوری پیشین افغانستان یکشنبه 20 ژوئن (30 جوزا) در مصاحبهای گفت، ایالات متحده که برای مبارزه با افراطگرایی و ایجاد ثبات به افغانستان آمده بود، بعد از تقریباً 20 سال در رسیدن به هر دو هدفش شکست خورد.
حامد کرزی در مصاحبه با «آسوشیتد پرس»، چند هفته قبل از خروج کامل نیروهای آمریکایی و ناتو از افغانستان گفت که افراطگرایی در «بالاترین نقطه» در افغانستان قرار دارد و اکنون ترک نیروهای خارجی یک فاجعه است.
وی گفت: «جامعه جهانی 20 سال پیش با هدف مبارزه با افراط گرایی و ایجاد ثبات به اینجا [افغانستان] آمده بود، اما افراط گرایی امروز در بالاترین نقطه در کشور قرار دارد. بنابراین آنها شکست خوردهاند.»
کرزی افزود: «ما به عنوان افغان همه شکست خود را میدانیم، اما نیروها و قدرتهای بزرگ که به منظور مبارزه با افراط گرایی آمده اند چه؟ اکنون آنها ما را کجا ترک میکنند؟ در کمال رسوایی و فاجعه.»
با این حال، کرزی که در طول 13 سال حکومتش با ایالات متحده رابطه متضادی داشت، خواستار ترک نیروهای این کشور شد و گفت: «افغانها در رابطه با صلح متحد هستند و اکنون باید مسئولیت آینده خود را بپذیرند.»
رییس جمهوری سابق افغانستان توضیح داد: «ما بدون حضور آنها وضعیت بهتری خواهیم داشت. من فکر میکنم ما باید از کشور خود دفاع کنیم و به زندگی خود نگاه کنیم. حضور آنها، آنچه که اکنون بر ما میگذرد را به ما داده است. ما نمیخواهیم با این بدبختی که با آن روبرو هستیم ادامه دهیم. برای افغانستان بهتر است که آنها بروند.»
حکومت حامد کرزی به دنبال سرنگونی حکومت طالبان در سال 2001 به رهبری ایالات متحده و ورود این کشور به افغانستان آغاز شد.
گفتنی است که پس از سقوط حکومت طالبان و در دوران حكومت حامد كرزی، زنان دوباره در صحنه کار ظهور كردند، دختران دوباره به مکتب (مدرسه) رفتند، جامعه مدنی دوباره شروع به کار کرد و راهها و زیرساختهای این کشور دوباره ساخته شد. اما حاکمیت وی همچنین با اتهام فساد اداری گسترده، افزایش تجارت مواد مخدر روبه رو بود.
آمریکا و همپیمانانش سربازان خود را از افغانستان خارج میکنند. روند خروج نیروهای آمریکایی و ناتو از افغانستان از اول ماه می 2021 آغاز شده و انتظار میرود تا 11 سپتامبر، همه سربازان خارجی از افغانستان خارج شوند.
فرماندهی مرکزی نیروهای ایالات متحده 14 ژوئن (24 جوزا) اعلام کرد که بیش از 50 درصد از سربازان آمریکایی از زمان آغاز روند خروج تاکنون از افغانستان خارج شدهاند.
حملات گسترده طالبان به نقاط مختلف
طالبان، از زمان آغاز خروج نیروهای خارجی مدعی سقوط بیش از 20 ولسوالی (شهرستان) بهدست این گروه شده است. منابع محلی افغانستان نیز تصرف نزدیک به 20 ولسوالی توسط طالبان را تأیید کردهاند. اما دولت افغانستان، این ادعاها را رد کرده و همواره گفته است، سربازان افغان از این ولسوالیها «عقبنشینی تاکتیکی» کردهاند و پس از مدتی کنترل این ولسوالیها را دوباره گرفتهاند.
تشکیل گروههای مسلح مردمی برای مقابله با طالبان
منابع خبری افغانستان بهتازگی از تشکیل گروههای مسلح مردمی این کشور برای مقابله با گروه طالبان خبر دادند.
همزمان با افزایش حملات گروه طالبان در بخشهایی از ولایت (استان) پروان در شمال کابل، صدها نفر از ساکنان این ولایت بهشمول فرماندهان جهادی، نمایندگان شورای ولایتی و مجلس نمایندگان علیه این گروه بسیج شدهاند.
در همین حال، یک گروه دیگر به نام «مقاومت»، در ولایت (استان) بادغیس این کشور ایجاد شده که در آن 500 نفر عضو هستند و برای مقابله با طالبان مسلح شدهاند.
این 500 تن، روز گذشته (19 ژوئن) در تجمعی، حمایتشان از نیروهای امنیتی افغان را اعلام کردند و گفتهاند، برای مقابله با طالبان آماده هستند.
-
طالبان برای رسیدن به صلح پیشنهاد ایجاد حکومت «مستحکم اسلامی» داد
ملا عبدالغنی برادر: «نظام واقعی اسلامی» بهترین وسیله برای حل مشکلات افغانها است افغانستان -
تشکیل گروههای مسلح مردمی در واکنش به حملات طالبان در افغانستان
مردم ولایتهای بادغیس و پروان برای مقابله با طالبان بسیج شدند افغانستان -
وزیر حج افغانستان به طالبان: ساختمانها کافر نیستند تخریب نکنید
طالبان ساختمان ولسوالیهای که تصرف شده را منفجر و ویران کردند افغانستان