«نسلکشی هزاره را متوقف کنید»؛ ترند اول افغانستان در توییتر
کاربران با راهاندازی این هشتگ خواهان توقف «نسلکشی» هزارهها شدند
کاربران افغان در توئیتر، در اعتراض به حملات گسترده به قوم «هزاره»، اخیرا هشتگ «نسلکشی هزاره را متوقف کنید» StopHazaraGenocide را به ترند اول در افغانستان تبدیل کردند.
این کاربران با راهاندازی این هشتگ، خواهان توقف «نسلکشی» هزارهها در افغانستان شدند.
این هشتگ پس از آن در توییتر ترند شد که اخیرا حملات انتحاری و انفجاری در غرب کابل که بیشتر هزارهها (یکی از اقوام افغانستان) در آنجا زندگی میکنند، افزایش یافته است.

یکی از کاربران در توییتر نوشت: «هزارهها در مناطق مختلف کشور به صورت بیرحمانه در مکتب، مسجد، خیابان، ورزشگاه به قتل میرسند.»
این یک دادخواهیست، سرود و آواز نیست؛ دادخواهیِ کُشتارِ سیستماتیکِ «هَزاره»ها که دهههاست -گروهگروه- قربانی میشوند.
— غَوغا (@ghawghataban) June 4, 2021
از همهتان درخواست میکنم صدای دادخواهیِ این «نسلکُشی» باشید. #StopHazaraGenocide pic.twitter.com/bSf6M0Nw1F
در همین حال، شماری از فعالان مدنی و باشندگان ولایت (استان) بامیان طی یک گردهمایی اعتراضی در برابر دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد (یوناما) در این ولایت، خواهان توقف «نسلکشی» هزارهها شدند. معترضان، از سازمان ملل، ایالات متحده و حکومت افغانستان خواستند که کشتار هزارهها را به عنوان نسلکشی به رسمیت بشناسند و براساس آن، برای جلوگیری از این نسلکشی اقدامات پیشگیرانه و کارآمدی را انجام دهند.

محمدحسن اسدی، عضو شورای ولایتی بامیان، با انتقاد از عملکرد حکومت افغانستان به روزنامه «هشت صبح» گفت: «کادرهای ورزیده و باتجربه نظامی به تقاعد سوق داده شدهاند و از سویی هم در نهادهای امنیتی کشور تصفیه قومی صورت گرفته است.»
بیکرام تولادهار، مسئول بخش حقوق بشر و سرپرست دفتر سازمان ملل در مناطق مرکزی، برای شنیدن خواستههای معترضان در این گردهمایی حضور یافت، او ضمن محکوم کردن حملات اخیر در کابل، به این معترضان گفت که قطعنامه آنان را با دفتر مرکزی این سازمان در میان خواهد گذاشت.

معترضان با صدور قطعنامهای گفتهاند، هزارهها در مکاتب (مدرسه)، دانشگاهها، شفاخانهها (بیمارستان)، مراکز ورزشی، سالنهای عروسی، مساجد، شاهراهها، اعتراضات مسالمتآمیز و حتی پای صندوقهای رأی از سوی گروههای افراطی، اختطاف(ربوده) میشوند و به قتل میرسند.
معترضان تاکید کردند، در صورتی که این روند ادامه یابد و جلوی کشتار سازمانیافته هزارهها گرفته نشود، با خروج کامل سربازان امریکایی و ناتو از افغانستان، گروههای افراطی بار دیگر رشد خواهند کرد و سبب نسلکشی بیشتر هزارهها و حتی بروز جنگ داخلی دیگر خواهند شد.

گفتنی است که اخیرا حملات انتحاری و انفجاری بیشتر متمرکز بر مناطق هزارهنشین در افغانستان بوده است. در آخرین مورد، در نتیجه انفجاری 8 مه 2021 (18 ثور) مقابل مکتب «سیدالشهدا» در منطقه «دشت برچی» کابل 90 نفر کشته و 200 تن دیگر زخمی شدند.
این حمله که جان 90 دانش آموز و معلم را گرفت، واکنشهای زیادی را به همراه داشت. کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان نیز واکنش به این حمله مرگبار، اعلامیه صادر کرد و گفت که هزارهها در «معرض نسلکشی» قرار دارند.