نگرانیهای زنان افغان از بازگشت طالبان به قدرت
مکاتب (مدرسه) دخترانه در مناطق تحت کنترل طالبان در افغانستان هنوز هم بسته است و دختران در این مناطق حق رفتن به مکتب را ندارند
از زمان آغاز گفتوگوهای صلح میان طالبان و آمریکا و اکنون که سربازان آمریکایی از افغانستان خارج میشوند، بسیاری از زنان افغان از احتمال بازگشت رژیم طالبانی در این کشور و نقض حقوقشان هراس دارند.
زنان افغان که در جریان 5 سال حکومت طالبان بییشترین آسیب را دیدند و از همه حقوقشان محروم بودند، اکنون پس از گفتوگوهای صلح، امضای توافقنامه و خروج سربازان آمریکایی از افغانستان، در ترس از بازگشت رژیم طالبانی هستند.
خبرنگار «العربیه» در افغانستان گزارش داد که زنان این کشور نگرانیهایی در مورد حقوقشان و دیگر ارزشهایی دارند که در 19 سال گذشته به دست آوردند.
قابل یادآوری است که حدود دو ماه قبل، شبکه زنان افغان در یک کنفرانس خبری در کابل با نشر اعلامیهای اعلام کرد: «زنان افغان بیش از 50 درصد جمعیت افغانستان را تشکیل میدهند و باید نقش و سهم شان در تصامیم کشوری و مذاکرات میان افغانها فراموش نشود. سهم زنان باید متناسب با جمعیتشان در گفتوگوی صلح بین الافغانی نیز محاسبه گردد.»
جایگاه زنان در افغانستان کجاست؟
بر اساس شاخص موسسه «زنان، صلح و امنیت» دانشگاه «جورجتاون»، افغانستان، پس از یمن و سوریه، از بدترین کشورهای جهان برای زنان است. در بسیاری مناطق روستایی، زندگی در گذر قرنها فقط کمی تغییر کرده است. زنان بامداد از خواب بیدار میشوند و کار سنگین خانه و مزارع را بر عهده دارند.
طبق برآورد سازمان ملل متحد، از هر سه دختر در افغانستان، یک نفر پیش از سن 18 سالگی ازدواج میکند و اغلب نیز این ازدواجها اجباری است.
حمله بر مراکز آموزشی و کار زنان
از سوی دیگر هفته قبل، در یک حمله بر مکتب دخترانه در کابل 58 نفر کشته و 150 تن دیگر زخمی شدند. دولت افغانستان طالبان را مسئول این حمله اعلام کرد.
محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان نیز طالبان را مسئول و مقصر این حمله دانست.
طالبان که در 5 سال زمان حکومتشان در افغانستان نگذاشتند زنان تحصیل یا کار کنند، اکنون دادگاههای صحرایی زنان، سوزاندن مکاتب دخترانه، و انجام حملات بر مراکز کار و آموزش زنان را نیز همواره این گروه انجام میدهد.
چندی قبل ویدیویی از دادگاه صحرایی یک زن از سوی طالبان در هرات در شبکههای اجتماعی نشر شد که واکنشهای تندی را به همراه داشت.
بیانیه نمایندگان: اگر تغییر کردهاید، مکاتب دختران را باز کنید
کمیسیون حقوق بشر، جامعه مدنی و امور زنان مجلس نمایندگان افغانستان و گروه پارلمانی زنان برای مشارکت سیاسی در این مجلس، ماه گذشته (19 آوریل)، در اعلامیهای مشترک از طالبان خواستند، اگر میخواهید مردم تغییر فکری شما را باور کنند، باید مکاتب دخترانه را در مناطق تحت کنترل خود باز کنید.
در این اعلامیه آمده: «اگر طالبان تغییر کردهاند حقوق بشر را در عمل تمثیل کنند و مکاتب دخترانه را در مناطق تحت کنترل خود باز نمایند.»
قابل ذکر است که مکاتب (مدرسه) دخترانه در مناطق تحت کنترل طالبان در افغانستان هنوز هم بسته است و دختران در این مناطق حق رفتن به مکتب را ندارند.
-
طالبان در یک دادگاه صحرایی یک زن را به اتهام «رابطه نامشروع» تیرباران کردند
یک مقام محلی در ولایت هرات شنبه 15 می (25 ثور) تایید کرد که یک زن 25 ساله از سوی گروه طالبان، در یک دادگاه صحرایی در ولسوالی «ادرسکن» این ولایت ... افغانستان -
حمله مکتب کابل؛ دولت و طالبان یکدیگر را متهم کردند
یک نماینده مجلس افغانستان ایران را متهم کرد افغانستان -
افزایش تعداد قربانیان حمله تروریستی در کابل؛ «58 نفر کشته شدند»
اشرف غنی گروه طالبان را به قتل کودکان متهم کرد افغانستان