افغانستان؛ نی از طالبان خواست از کشتار خبرنگاران دست بردارند
دفتر حمایت کننده رسانههای آزاد افغانستان «نی»، دوشنبه 5 آوریل، با انتشار اعلامیهای در رابطه به کشتار خبرنگاران و فعالان رسانهای در این کشور ابراز نگرانی کرده و از گروه طالبان خواست، در حملات خود از کشتار خبرنگاران دست بردارند.
در این اعلامیه آمده: «قتل و کشتار خبرنگاران، فعالان رسانهای و اعضای خانوادههایشان خلاف قوانین ملی و اصول بینالمللی میباشد. قتل و کشتار خبرنگاران و فعالان رسانهای به عنوان گروههای غیرنظامی خلاف قواعد حقوقی جنگ مشعر در کنوانسیون چهارگانه ژنیو میباشد و جنایت جنگی و ضد بشری تلقی میگردد».
در این اعلامیه تاکید شده: «دفتر نی یکبار دیگر طی این اعلامیه از گروههای درگیر از جمله طالبان میخواهد تا در حملات خویش دست از کشتار غیر نظامیان به ویژه خبرنگاران و فعالان رسانهای برداشته؛ تا باشد نقش اطلاع رسانی و فعالیت آزاد خبرنگاران حفظ و جان خبرنگاران و فعالان رسانهای در افغانستان مصئون بماند».
طالبان عمداً خبرنگاران را هدف قرار میدهند
دیدبان حقوق بشر، پنجشنبه 1 آوریل 2021، با انتشار گزارشی نوشت، طالبان عمداً خبرنگاران و فعالان رسانهای را در افغانستان هدف قرار میدهند.
در این گزارش آمده بود، تهدیدها و حملات علیه خبرنگاران در سراسر افغانستان از زمان آغاز مذاکرات بینالافغانی میان دولت افغانستان و گروه طالبان افزایش یافته است.
براساس این گزارش، فرماندهان و جنگجویان طالبان در مناطق تحت کنترل خود از جمله شهر کابل انواع تهدید، ارعاب و خشونت را علیه رسانهها به کار بردهاند.
در این گزارش ذکر شده بود، کسانی که این تهدیدها را انجام میدهند، اطلاعات کافی از محل کار، خانواده و رفتوآمد خبرنگاران دارند و با استفاده از این اطلاعات، آنها را مجبور به خودسانسوری و ترک کار میکنند و در مواردی عواقب خشونتباری در پیداشته است.
دیدبان حقوق بشر اعلام کرد که فرماندهان و جنگجویان طالبان در سطح ولایات و ولسوالیهای افغانستان نیز تهدیدهای شفاهی و کتبی را علیه خبرنگاران فراتر از مناطق تحت کنترل خود انجام میدهند. خبرنگاران افغان به این نهاد گفتهاند که این تهدیدها باعث شده که هیچ کارمند رسانهای احساس امنیت نکند.
براساس گزارش دیدبان حقوق بشر، این نهاد از ماه نوامبر 2020 تا مارس 2021، با 46 کارمند رسانهای افغانستان مصاحبه کرده و در مورد شرایط کار آنها و تهدیدی که به آنها آسیب وارد کرده، اطلاعات جمعآوری کرده است.
این نهاد ادامه داده بود، از میان 46 کارمند رسانهای افغانستان که با آنها صحبت شده، چهار نفر آنان به دلیل تهدیدات افغانستان را ترک کردهاند و 42 خبرنگار دیگر آن از ولایتهای بادغیس، غزنی، غور، هلمند، کابل، قندهار، خوست، وردک و زابل این کشور بودند.
افغانستان همواره یکی از کشورهای خطرناک و مرگبار برای خبرنگاران و فعالان رسانهای ردهبندی شده و به گفته نهادهای حامی خبرنگاران افغانستان، سال گذشته 11 خبرنگار و فعال رسانهای در این کشور کشته شدند. براساس گزارشها، طی چند ماه اخیر، دهها خبرنگار به دلیل تهدیدات امنیتی و حملات هدفمند از افغانستان خارج شدهاند.
-
دیدبان حقوق بشر: طالبان عمداً خبرنگاران را هدف قرار میدهند
دیدبان حقوق بشر پنجشنبه 1 آوریل 2021، با انتشار گزارشی نوشت، طالبان عمداً خبرنگاران و فعالان رسانهای را در افغانستان هدف قرار میدهند.در این گزارش ... اخبار العربيه -
نگرانی شدید از افزایش حملات هدفمند علیه خبرنگاران در افغانستان
امروز چهارشنبه 17 مارس، برابر با 27 حوت(اسفند) «روز ملی خبرنگار» در افغانستان «کمیته مصونیت خبرنگاران افغان» با نشر اعلامیهای از افزایش حملات هدفمند ... اخبار العربيه -
نامه 41 نهاد حامی آزادی بیان به شورای امنیت: از خبرنگاران در افغانستان حفاظت کنید
مرکز خبرنگاران افغانستان و 40 سازمان مدافع آزادی بیان و رسانهها از سراسر جهان، در نامهای سرگشاده به شورای امنیت سازمان ملل متحد از افزایش قتلهای ... اخبار العربيه