آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا نامهای به محمد اشرف غنی رییس جمهوری افغانستان فرستاد که در آن، از خروج کامل نیروهای ایالات متحده هشدار داده است.
در این نامه که توسط زلمی خلیلزاد نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان، از سوی بلینکن به غنی ارسال شده و یک کپی آن دست بی بی سی افتاده، درباره وخامت اوضاع در افغانستان پس از خروج کامل نیروهای آمریکایی و خارجی نیز هشدار داده شده و تاکید شده که تاکنون بررسی سیاست دولت بایدن در قبال افغانستان نهایی نشده است.
روزنامه «هشت صبح» گزارش داد که ارگ ریاست جمهوری افغانستان دریافت این نامه از سوی خلیلزاد را تایید کرده است.
در این نامه آمده که واشنگتن قرار است از سازمان ملل بخواهد که نشستی بینالمللی با حضور وزیران خارجه کشورهای منطقه از جمله روسیه، چین، پاکستان، ایران، هند و آمریکا برای بحث روی یک رویکرد مشترک در حمایت از صلح افغانستان ترتیب دهد.
در نامهای که به رییس جمهوری افغانستان سپرده شده، آنتونی بلینکن گفته که مشابه این نامه را به عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی این کشور نیز فرستاده است.
وزیر خارجه آمریکا در این نامه توضیح داده که اما به این نتیجه رسیده است که بهترین راه برای منافع مشترک افغانستان و ایالات متحده این است که روند گفتوگوهای صلح سرعت پیدا کند و همه طرفها به تعهدات خود پایبند باشند.
وزیر امور خارجه آمریکا نوشته است که از زلمی خلیلزاد خواسته شده که طرحهای پیشنهادی و مکتوب خود را به هدف تسریع روند صلح در مورد راه حل سیاسی، گفتوگوها و آتشبس با دولت افغانستان و نمایندهگان طالبان در میان بگذارند.
به گفته او، این طرحها نقشه راهی برای روند صلح است، اما آمریکا قصد تحمیل آن را بر طرفها ندارد. به باور بلینکن، این طرحها دولت و طالبان را قادر میکنند که روی اصول بنیادینی که ترتیب قانون اساسی و حکومت آینده را هدایت میکند و نقشه راه برای یک دولت فراگیر و آتشبس دایمی و جامع کار کنند.
او از رییس جمهوری افغانستان خواسته است که در مورد این طرحها، موضع سازندهای اختیار کند و با زلمی خلیلزاد درباره توسعه آن گفتوگو کند.
آنتونی بلینکن همچنان گفته است که کشورش پیشنهادی را برای کاهش 90 روزه خشونتها تهیه کرده است که هدف آن جلوگیری از آغاز حملات بهاری طالبان همزمان با تلاشهای دیپلماتیک برای حمایت از یک توافق سیاسی در افغانستان است.
بلینکن تأکید کرده است که آمریکا هیچ گزینهای را کنار نگذاشته است و در حال بررسی خروج کامل نیروهایش از افغانستان تا اول ماه می است. به گفته وزیر خارجه آمریکا، با وجود کمکهای این کشور به نیروهای امنیتی افغانستان پس از خروج نیروهای آمریکایی، او نگران است که وضعیت امنیتی افغانستان بدتر شود و طالبان با سرعت مناطق بیشتر را تصرف کنند.