واکنش‌ها به ترور دو کارمند یک تلویزیون خصوصی در ننگرهار افغانستان

رییس‌جمهوری افغانستان طالبان را مسئول این ترور دانست

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

ترور دو کارمند زن تلویزیون خصوصی «انعکاس» سه‌شنبه 2 مارس در شهر جلال‌آباد ولایت ننگرهار با واکنش‌های گسترده‌ مواجه شد و محمد اشرف غنی رییس جمهوری افغانستان گروه طالبان را مسئول این حمله دانست.

براساس گزارش روزنامه « اطلاعات روز»، رییس‌جمهوری افغانستان گفته است، حملات «تروریستی» بر افراد بی‌گناه از جمله زنان در تضاد با ارشادات دین اسلام، فرهنگ افغانی و روحیه‌ صلح بوده و بحران و جنگ موجود را دشوار و طولانی می‌کند.

محمد اشرف غنی طالبان را مسئول این حمله دانسته و گفته است، این گروه با انجام چنین حملات «بزدلانه» و ایجاد فضای رعب و وحشت، نمی‌توانند «صدای رسای» دفاع از جمهوریت و دست‌آوردهای 20 سال اخیر را خاموش کنند.

از سوی دیگر، کمیته مصونیت خبرنگاران افغان نیز گفته است که در چند ماه اخیر قضایای قتل خبرنگاران را به‌صورت جدی پیگیری کرده اما رویکرد فعلی نهادهای امنیتی در روند تحقیق و شریک‌سازی اطلاعات درباره‌ی قضایای قتل خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای، با جامعه‌ی رسانه‌ای اصلا رضایت‌بخش نیست و به تغییر نیاز دارد.

طبق اعلامیه‌ی کمیته مصونیت خبرنگاران افغان، حکومت مسئولیت محافظت جان و مال و تأمین امنیت مردم را به‌دوش دارد و باید در راستای تأمین امنیت و مصونیت خبرنگاران به‌عنوان غیرنظامیان گام‌های عملی و موثر بردارد.

«نی» یا حمایت‌کننده‌ رسانه‌های آزاد افغانستان نیز از حکومت خواسته است تا راه‌کار پیش‌گیرانه‌ امنیتی را برای تأمین امنیت جانی خبرنگاران روی‌دست گیرد تا خبرنگاران در حملات مشکوک و هدفمندی که اخیرا افزایش یافته، آسیب‌پذیری کم‌تر داشته باشند.

افزایش ترور خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای در افغانستان

قابل ذکر است که حدود یک ماه پیش، کمیته مصونیت خبرنگاران افغان به تاریخ 4 فوریه 2021 اعلام کرد که سطح خشونت علیه خبرنگاران در این کشور 26 درصد افزایش یافته است.

این کمیته با نشر گزارش سال 2020 خود نوشت، طالبان و داعش مسئول بیشترین خشونت‌ها و تهدیدات علیه خبرنگاران اند همچنان حکومت افغانستان در جایگاه دوم قرار دارد.

در این گزارش آمده بود، در سال 2020، کمیته مصونیت 132 مورد خشونت علیه خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای را ثبت کرده که در مقایسه با ارقام سال 2019 میلادی 26 درصد افزایش را نشان می‌دهد در صورت که در سال گذشته میلادی 105 مورد خشونت علیه خبرنگاران ثبت شده بود.

در ادامه این گزارش ذکر شد، در سال 2020 میلادی پنج خبرنگار و کارمند رسانه‌ای در نتیجه ترورهای هدفمند و دو نفر دیگر آن در نتیجه انفجار ماین در افغانستان کشته شدند.

براساس این گزارش، طی سال 2020 میلادی 18 مورد مجروحیت، 10 مورد لت‌وکوب، 47 مورد تهدید، 28 مورد بدرفتاری، توهین و تحقیر، 13 مورد برخورد غیرقانونی توسط مدیران و مالکان رسانه‌ها و هفت مورد اختطاف خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای در افغانستان ثبت شده است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم