برخی منابع خبری افغانستان یکشنبه 10 ژانویه 2021 گزارش دادند که جامعه جهانی طی 18 سال گذشته میلیاردها دالر برای تأمین برق (انرژی) دوامدار در این کشور هزینه کرد، اما هنوزهم شهروندان به برق با ثبات و دوامدار دسترسی ندارند.
شبکه طلوع نیوز نوشت، اطلاعات نشان میدهند که در 18 سال گذشته در حدود چهار میلیارد دالر از سوی جامعه جهانی روی زیربناهای برق افغانستان هزینه شدهاند، اما حتی شهرهای کلان این کشور به برق پایدار دسترسی ندارند.
شرکت ملی برق افغانستان (برشنا) اعلام کرد، ازبکستان میزان برق خود به این کشور را از 300 میگاوات به 150 میگاوات و تاجیکستان از 90 به 60 میگاوات کاهش دادهاند.
برشنا اضافه کرد، در حال حاضر شهر کابل با 65 میگاوات برق وارداتی و 105 میگاوات برق داخلی تأمین انرژی میشود.
اما شماری از آگاهان افغان در بخش انرژی، ضعف مدیریت در شرکت برشنا، فساد در این نهاد و ضایعات برق در شبکه را علتهایی میدانند که سبب شدهاند سرمایهگذاریهای 18 سال اخیر روی تأمین برق در افغانستان تا اندازۀ زیاد به هدر بروند.
شایان ذکر است که چهار روز پیش برق وارداتی ازبکستان به افغانستان قطع شد و کابل و شماری از شهرهای دیگر این کشور به تاریکی مطلق فرو رفتند.
براساس گفته برشنا، افغانستان به هفت هزار میگاوات برق نیاز دارد و کمبود برق(انرژی) یکی از مشکلات جدی این کشور است. در حال حاضر افغانستان از کشورهای ازبکستان، ترکمنستان، تاجکستان و ایران برق وارد میکند، اما هنوزهم مشکل کمبود برق این کشور حل نشده است.