افغانستان؛ طی 18 ماه گذشته 54 قضیه‌ تهدید علیه مدافعان حقوق بشر گزارش شده است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

همزمان با افزایش ترورهای هدفمند فعالان مدنی و خبرنگاران در افغانستان، کمیته‌ مدافعان حقوق بشر این کشور سه‌شنبه 29 دسامبر اعلام کرد که در یک‌ونیم سال گذشته، 54 قضیه‌ خشونت و تهدید علیه مدافعان حقوق بشر گزارش شده است.

براساس خبرنامه‌ دفتر مطبوعاتی معاون دوم ریاست‌ جمهوری افغانستان، این 54 قضیه‌ خشونت و تهدید علیه مدافعان حقوق بشر در 17 ولایت این کشور گزارش شده است که شامل 40 قضیه علیه مردان و 14 قضیه علیه زنان می‌شود.

Advertisement

از سوی دیگر، سازمان گزارشگران بدون مرز با نشر گزارش سالانه خود اعلام کرد، افغانستان، مکسیکو (مکزیک)، عراق، هند و پاکستان پنج کشور مرگ‌بار در سال 2020 برای خبرنگاران شناخته شدند.

همچنان کمیسیون مستقل حقوق‌بشر افغانستان دوشنبه 28 دسامبر 2020 با نشر اعلامیه‌ای از افزایش ترور و تهدید علیه خبرنگاران ابراز نگرانی کرده و از دولت این کشور خواسته است، اگر به تهدیدهای خبرنگاران توجه نکنید، ممکن برخی خبرنگاران این کشور را ترک کنند.

در این اعلامیه آمده، در چند ماه گذشته، ترورهای هدفمند خبرنگاران بر روند کار اطلاع‌رسانی در سرتاسر افغانستان اثر منفی گذاشته است. به گزارش مسئولان رسانه‌ها، شماری از زنان خبرنگار در ولایات این کشور کارشان را ترک کرده‌اند. دسترسی خبرنگاران حتا به ولسوالی‌های نزدیک به مراکز ولایات دشوار شده است. خبرنگاران در شماری از شهرها نمی‌توانند به‌سادگی گشت‌وگذار کنند. بعضی از خبرنگاران و نهادهای رسانه‌ای در ولایات این کشور با تهدید برخورده و هنگامی که به نهادهای مسئول دولتی گزارش کرده‌اند، با سهل‌انگاری این نهادها‌ مواجه شده‌اند.

در این اعلامیه ذکر شده، جامعه‌‌ خبرنگاری افغانستان در ماه‌های اخیر، تحت فشار روانی شدید قرار داشته است. خبرنگاران نگران‌اند که ‌ساحه‌‌ کار و زندگی برای آن‌ها بیشتر از این محدود شود. دولت افغانستان هنوز از کارکرد خود در مورد جلوگیری از قتل‌های زنجیره‌ای خبرنگاران، پیگرد مظنونان و رسیدگی عدلی و قضایی به چنین قضایایی به جامعه‌‌ رسانه‌ای افغانستان اطلاعاتی قناعت‌بخش نداده است.

براساس این اعلامیه: «آن‌ها(خبرنگاران) باور دارند ‌اگر دولت افغانستان نتواند به خبرنگاران در مورد حفاظت از جان‌شان اطمینان دهد، احتمال دارد برخی از آن‌ها ناگزیر به ترک کشور شوند. هم‌چنین افزایش حملات هدفمند سبب افزایش خودسانسوری ‌در جامعه رسانه‌ای شده است و این فضای ترس می‌تواند پیامدهای ناگواری، به‌ویژه برای خبرنگاری تحقیقی در ولایات متفاوت کشور داشته باشد».

بیشترین بازدید موضوعات مهم