محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان شنبه 26 دسامبر دستور داد، عاملان حملات اخیر بالای غیرنظامیان به شمول فعالان مدنی و سیاسی این کشور شناسایی و مجازات شوند.
ارگ ریاست جمهوری افغانستان با نشر اعلامیهای نوشت، با وجود که در این اواخر افراد غیرنظامی به شمول فعالان سیاسی، مدنی و اجتماعی هدف حملات «تروریستی» قرار میگیرند، محمد اشرف غنی به نهادهای امنیتی و دفاعی این کشور بخاطر تامین امنیت بهتر، هدایت جدی داد.
در این اعلامیه آمده: «رئیس جمهور به ارگانهای مربوطه هدایت داد که به شمول حملۀ تروریستی بالای فرشته کوهستانی فعال مدنی، عاملین تمام حملات تروریستی اخیر را شناسایی و به جزای اعمال شنیع شان برسانند».
گفتنی است که فرشته کوهستانی فعال مدنی افغانستان پنجشنبه 24 دسامبر 2020 در نتیجه حمله افراد مسلح ناشناس در ولایت کاپیسا این کشور کشته شد. او به تاریخ 13 دسامبر 2020 در صفحه فیسبوکاش مطلبی را نشر کرد و از تهدیدات جدی علیه خودش خبر داده بود.
هفته گذشته نیز یوسف رشید رئیس اجرایی بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان (فیفا) با رانندهاش در نتیجه تیراندازی افراد مسلح ناشناس در کابل کشته شدند. همچنان طی کمتر از دو ماه گذشته سال جاری میلادی شش خبرنگار در افغانستان جان باختند.
از سوی دیگر، در این روزها میزان ناامنی، انفجار و حملات هدفمند در افغانستان افزایش یافته است که امروز شنبه نیز چهار انفجار پیهم در شهر کابل رخ داد که در نتیجه دو پولیس کشته شدند و شش نفر دیگر به شمول چهار پولیس و دو غیرنظامی زخم برداشتند.