پژوهش نهاد میدیکا افغانستان:اکثر قضایای آزمایش بکارت طبق فیصله محکمه صورت نگرفته است
منابع خبری افغانستان به نقل از نتایج پژوهش تازه نهاد میدیکا افغانستان دوشنبه 14 دسامبر اعلام کردند که اکثر قضایای آزمایش بکارت طبق فیصله محکمه صورت نگرفته است.
براساس گزارش روزنامه «سلام وطندار»، در این پژوهش 29 قضیه بررسی شده که بیشتر از ولایتهای کابل، هرات و بلخ است و هیچ کدام این قضایا طبق فیصلۀ قبلی محکمه مورد آزمایش قرار نگرفته است.
مسئولان نهاد میدیکا افغانستان اعلام کردند، 22 مورد این آزمایشها بر دختران بالای 18 سال و هفت مورد دیگر زیر 18 سال بودهاند.
براساس این پژوهش، 23 مورد آزمایش به منظور تثبیت اتهام رابطۀ جنسی غیرقانونی، چهار مورد برای رسیدهگی به شکایات مبنی بر آزار و اذیت جنسی، یک مورد در اتهام به کیسهبری و یک مورد برای رسیدهگی به شکایت توهین و تحقیر خانوادۀ شوهر مبنی بر باکرهنبودن عروسشان صورت گرفته است.
پژوهش میدیکا افغانستان همچنان نشان میدهد که آزمایش بکارت در 14 قضیه اصلا تأثیر نداشته و در 15 قضیه تأثیر داشته است.
بربنیاد این پژوهش، 22 موکل پیش از اجرای معاینات به جرمشان اعتراف کردهاند، اما باز هم مورد آزمایش قرار گرفتهاند، شش موکل به جرمشان اعتراف نکردهاند و یک موکل هم در حال بیهوشی معاینه شده است.
این در حالی است که به دنبال نشر گزارش تحقیقی کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، دیدبان جهانی حقوق بشر 12 اکتبر از از حکومت این کشور خواست، هرچه زودتر آزمایش غیرقانونی بکارت را متوقف کند.
دیدبان حقوق بشر در اعلامیهای تاکید کرد که آزمایش بکارت یک عمل غیر علمی و تحقیرآمیز برای زنان است، این نهاد در اعلامیهاش نوشت: «علیرغم تاکید وزارت صحت افغانستان از جلوگیری این کار، هنوز هم آزمایش بکارت بدون رضایت صورت میگیرد.»
این نهاد از محمد اشرف غنی رییس جمهوری افغانستان خواست تا آزمایش بکارت را با یک فرمان اجرایی پایان دهد و این فرمان را عملی بسازد.
کمیسیون مستقل حقوقبشر افغانستان 11 اکتبر اعلام کرده بود، 92 درصد از آزمایشهای نسایی (معاینات عدلیـ طبی ) در این کشور بدون رضایت زنان و حکم دادگاه صورت میگیرد و آزمایش غیرقانونی بکارت هنوزهم ادامه دارد.
کمیسیون مستقل حقوقبشر افغانستان با نشر گزارش تحقیقی خود نوشت، در این تحقیق در 13 ولایت این کشور با 129 زن از جمله 62 زن متأهل، 34 دختر مجرد، 12 تن نامزد، 14 تن بیوه و هفت تن مطلقه صحبت شده است که بعد از انفاذ کود جزا آزمایش نسایی را گذرانده اند.
در این گزارش تحقیقی آمده، از مجموع 129 زن؛ 78 تن آنها در زندانها، 9 تن در نظارت خانههای پولیس و 42 تن باقی مانده در خانههای امن سکونت داشته اند.
کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان تاکید کرد، اجرای این معاینه با ویژگی که دارد، توهینآمیز و تحقیرکننده بوده و نقض کرامت انسانی زن شمرده میشود.
شایان ذکر است که قبل از آن، کمیته قوانین کابینه این کشور نیز با تعدیل قانون اعلام کرده بود، آزمایش بکارت مشروط به رضایت زن و حکم دادگاه با صلاحیت میباشد.