وزارت معارف افغانستان: طرح انتقال صنوف به مساجد برای بخش‌هایی محروم از مکاتب است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

پس از واکنش‌های تند در مورد انتقال صنوف اول تا سوم مکاتب افغانستان، وزارت معارف این کشور اعلام کرد که این طرح تنها در بخش‌هایی تطبیق می‌شود که دانش‌آموزان در آن بخش‌ها به مکتب دسترسی ندارند.

به گزارش منابع خبری افغانستان، وزارت معارف (آموزش و پرورش) این کشور گفته است، این طرح برای بخش‌هایی از افغانستان است که دانش آموزان در آن به مکتب دسترسی ندارند.

Advertisement

در همین حال، صدیق صدیقی سخن‌گوی رییس‌جمهوری افغانستان گفته است که ارگ در جریان این موضوع قرار دارد و از این برنامه وزارت معارف، درک نادرست شده‌است.

او افزود: «آنان برنامه‌هایی که روی دست دارند فقط به منظور تقویت نصاب درسی است.»

وزارت معارف (آموزش و پرورش) افغانستان 6 دسامبر با نشر اعلامیه‌ای نوشت، مساجد را در چرخۀ آموزشی شامل کرده که براساس آن تمام دانش‌آموزان صنوف اول تا سوم این کشور تعلیمات خود را در مساجد محل سکونت شان فرا خواهند گرفت.

در این اعلامیه آمده، در سه سال نخست تعلیم وتربیه، رفتن به مسجد یک هویت قوی اسلامی را در دانش‌آموزان ایجاد و پرورش خواهد داد و محوریت اسلام را برای آنها برجسته خواهد کرد.

در این اعلامیه ذکر شده: «وزارت معارف ساختار خویش را تغییر داده تا اسلام جایگاه محوری را در سیستم تعلیم وتربیه داشته باشد. قبلاً تعلیمات عمومی مسؤلیت تمام تعلیمات ابتدایی و ثانوی را به عهده داشت ولی تعلیمات اسلامی تنها در قبال مدیریت دارالحفاظ و مدارس مسؤلیت داشت. این تفکیک، جایگاه اسلام را در حاشیه قرارداده بود».

به گفته وزارت معارف افغانستان: «این یک تغییر مهم و بزرگ بوده و ایجاب یک پلان عاقلانه و تطبیق تدریجی و گام به گام را می‌نماید. وزارت تعلیمات عمومی، دارلحفاظ‌ها و مدارس را تحت ریاست عمومی تعلیمات اسلامی جاگزین نموده است. قبلاً معینیت تعلیمات اسلامی صرف از لحاظ ساختاری یک معینیت بود ولی از لحاظ محتوا (صلاحیت‌ها و مسئولیت‌ها) یک اداره کوچک بود که تنها روی دارالحفاظ‌ها و مدارس تمرکز داشت».

این وزارت علاوه کرد: «اکنون در تغییرات جدید ریاست عمومی جدید تعلیمات اسلامی از لحاظ صلاحیت‌ها و مسؤلیت‌ها غنی‌مندتر گردیده و ریاست تعلیمات عمومی و ریاست مدارس و دارالحفاظ‌ها را در زیر چتر خویش احتوا می‌کند و در قبال تمام سیستم خدمات تعلیمی از صنف 1 – 12 مسؤلیت و صلاحیت خواهد داشت».

این اعلامیه با واکنش‌های زیادی روبه رو شد اما اکنون گفته شده که این طرح تنها برای بخش‌هایی است که در آنجا مکاتب وجود ندارد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم