کنگره آمریکا: شمار سربازان ما در افغانستان نباید کمتر از چهار هزار کاهش یابد
پس از اعلام دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده مبنی به کاهش سربازان آمریکایی در افغانستان، کنگره آمریکا اعلام کرد، رئیس جمهوری این کشور نمیتواند شمار سربازان آمریکایی را در افغانستان کمتر از چهار هزار نفر کاهش دهد.
به گزارش شبکه طلوع نیوز، درلایحۀ مجوز دفاع ملی کنگره آمریکا برای سال 2021 آمده است، دونالد ترامپ باید روند خروج سربازان آمریکایی از افغانستان را مشروط به اوضاع افغانستان تنظیم کند.
شایان ذکر است که وزارت دفاع آمریکا به تاریخ 17 نوامبر 2020 اعلام کرد که نیروهای این کشور در افغانستان و عراق را تا پایان سال جاری (2020) به 2500 تن کاهش میدهد.
ایالات متحده در حال حاضر 4500 سرباز در افغانستان و بیش از 3000 سرباز در عراق دارد.
کریستافور میلر سرپرست وزارت دفاع آمریکا در این باره گفت: «این تصمیم توسط رئیس جمهور با مشورت با کابینه امنیت ملی طی چند ماه گذشته همچنان در گفتوگوهای مداوم با من و همکارانم گرفته شده است».
در همین حال، روزنامه آمریکایی «واشنگتن پٌست» در ماه نوامبر 2020 گزارش داد که پس از امضای توافقنامه صلح میان آمریکا و طالبان در ماه فوریه 2020 در دوحه قطر، واشنگتن 10 پایگاه نظامیاش را در افغانستان بسته کرده است.
این روزنامه اضافه کرد، بسته شدن پایگاههای نظامی آمریکا در افغانستان بخشی از این توافقنامه بود که با بسته شدن این پایگاههای نظامی، هزاران سرباز آمریکایی از این کشور خارج شده اند که پیامدهای خروج سربازان آمریکایی از افغانستان روشن نیست.
این پایگاههای نظامی آمریکا در ولایتهای ارزگان، هلمند، لغمان و پکتیا افغانستان بود.
خروج سربازان آمریکایی از افغانستان برای طالبان یک پیروزی است
مک مستر مشاور سابق امنیت ملی ایالات متحده آمریکا اخیراً در گفتوگو با شبکه خبری CBS گفته بود، خارج شدن سربازان آمریکایی از افغانستان یک پیروزی به طالبان میبخشد که این طرح نفرت برانگیز است.
مستر از خروج شتاب زده نیروهای آمریکایی از افغانستان انتقاد کرده و هشدار داد که هرگاه طالبان در بخشهای وسیعی این کشور حضور یابند، سازمانهای دیگر «هراس افگن» نیز در افغانستان پناه خواهند گرفت و امنیت آمریکا را به مخاطره قرار خواهند داد.
این در حالی است که سهشنبه 17 نوامبر 2020 سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) با نشر اعلامیهای نوشت، خروج شتاب زده از افغانستان بهای سنگینی در قبال خواهد داشت، اگر آمریکا این کشور را ترک کند، ناتو خواهد ماند.
ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو گفت، با خروج شتاب زده از افغانستان گروه داعش بار دیگر در این کشور جان خواهد گرفت و افغانستان دوباره به جایگاه «تروریستهای بینالمللی» تبدیل خواهد شد و آنها به هدف حمله به کشورهای دیگر برنامهریزی خواهند کرد. استولتنبرگ تاکید کرد، ناتو نزدیک به 12 هزار سرباز در افغانستان دارد که بیشتر از نیم آن سربازان غیرآمریکایی هستند.
او افزود، اگر نیروهای آمریکایی افغانستان را ترک کنند، ناتو به مأموریت خود در بخشهای آموزش، مشوره دهی و کمک به نیروهای افغان ادامه خواهد داد.
دبیرکل ناتو علاوه کرد، این سازمان به تمویل مالی نیروهای افغانستان تا سال 2024 متعهد است و اعضای این سازمان باهم به افغانستان رفتند و در زمان مناسب باهم از این کشور خارج خواهند کرد.
قابل ذکر است که وزارت دفاع آمریکا قبل از این در مارس 2020 نیز اعلام کرده بود که روند کاهش سربازان آمریکایی از افغانستان آغاز شده است. وزارت دفاع آمریکا در آن زمان تاکید کرد که در ظرف 135 روز، 8600 سرباز آمریکایی از افغانستان خارج خواهند شد و روند خروج سربازان شان با درنظرداشت اوضاع افغانستان انجام میشود.
اما محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان در آن زمان گفت، کاهش سربازان آمریکایی بر وضعیت امنیتی این کشور هیچ تأثیری نخواهد گذاشت.
محمد اشرف غنی تاکید کرد، کاهش نزدیک به چهارهزار نیروی آمریکایی از افغانستان با موجودیت نیروهای امنیتی افغان هیچ نوع تاثیری در وضعیت نخواهد گذاشت.
هزینه سنگین جنگ 19 ساله در افغانستان
بر اساس گزارش وزارت دفاع آمریکا، جنگ افغانستان، عراق و سوریه از 11 سپتامبر 2001 تاکنون بیش از 1.57 تریلیون دالر برای ایالات متحده هزینه داشته است.
جنگ در افغانستان که طولانیترین درگیری آمریکا بوده، از 19 سال پیش آغاز شد و به گفته پنتاگون 193میلیارد دالر برای آمریکا هزینه دربرداشته است
اما جنرال مارک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده آمریکا به تازگی اعلام کرد، واشنگتن پس از حدود 20 سال جنگ در افغانستان به موفقیت اندکی دست یافته است.
به گزارش منابع خبری، میلی تاکید کرد، با وجود موفقیت اندک آمریکا در جنگ افغانستان، واشنگتن نمیخواهد که افغانستان باردیگر به مکان امن برای «تروریستان» تبدیل شود.
مارک میلی علاوه کرد، سربازان آمریکایی به فعالیتهای خود در بخشهای آموزش، مشوره و حمایت از نیروهای امنیتی افغان ادامه میدهند.