معاون دوم رییس جمهوری افغانستان: ادعای جهاد طالبان علیه مسلمانان مسخره است
سرور دانش، معاون دوم رییس جمهوری افغانستان شنبه 10 اکتبر در نشستی گفت، ادعای جهاد گروه طالبان مسخره است.
معاون دوم رییس جمهوری افغانستان گفت: «ادعای جهاد طالبان بعد از توافق آنان با آمریکا، بیش از هر زمان دیگر پوچ و بی معنا شده است. ادعای جهاد گروه طالبان در سالهای گذشته غیر واقعی و یک توجیه برای ادامه جنگ و خشونت بود، اما اکنون این ادعا بسیار مسخره تر از گذشته است و منطق آن پایان یافته است.»
دانش گفت، ادعای جهاد علیه مسلمانان و جامعه اسلامی بیخبری مطلق از شریعت و نقض صریح احکام قرآن و سنت پیامبر است.
دانش در ادامه گفت: «آیا کشتن مسلمانان، انفجار و انتحار در مساجد و اماکن مذهبی، اختطاف و راهگیری مردم عادی و تخریب سرکها و جادهها جهاد است؟ آیا مردم مسلمان افغانستان همگی گویا کافر و مرتد شده اند که باید علیه آنان جهاد کرد؟ آیا این ادعا منطق شرعی دارد که جنگ علیه خارجیها (و به ادعای طالبان کفار) متوقف اما جنگ علیه سربازان مسلمان ما مجاز و مشروع باشد؟
دانش گفت که نپذیرفتن آتشبس پس از توافق این گروه با ایالات متحده و جنگ علیه مردم افغانستان نیز سرپیچی از شریعت است و بر اساس احکام آیات قرآن مبنی بر ضرورت و وجوب صلح میان مسلمانان، گروه طالبان یک گروه یاغی و باغی شمرده میشود.
معاون رئیس جمهوری افغانستان افزود: «گروه طالبان همه چیز را با دید تبعیض مینگرند و هیأت مذاکره کننده این گروه نیز نسبت به زنان، پیروان مذاهب اسلامی و اقلیتها برخورد تبعیض آمیز دارد که این نوع برخورد نیز مخالف صریح آموزههای دینی و ارزشهای ملی و وطنی ما است.»
او در اخیر گفت، افغانستان به برکت نظام جمهوری و دموکراسی، یک جامعه چند صدایی و متکثر است و نظام جمهوریت هم در جنگ و هم در صلح، از منطق برتر برخودار است.
شایان ذکر است که مراسم افتتاح اولین دور مذاکرات صلح میان دولت افغانستان و طالبان نزدیک به یک ماه پیش در دوحه قطر برگزار شد و گروههای تماس هر دو طرف کارش را روی تهیه طرزالعمل کاری برای آغاز مذاکرات رسمی شروع کردند.
خبرگزاری رویترز به نقل از سه منبع رسمی سهشنبه 6 اکتبر 2020 گزارش داد که هیأتهای مذاکرات صلح دولت افغانستان و طالبان در دوحه قطر روی طرزالعمل کاری مذاکرات صلح به توافق رسیدند.
این منابع رسمی اضافه کردند، این طرزالعمل کاری دارای 19 ماده است که به همکاری مقامهای آمریکایی حاصل شد و هیأتهای مذاکرات صلح دولت افغانستان و طالبان مکلف هستند در جریان گفتوگوهای صلح این طرزالعمل را رعایت کنند.