بصیراحمد نوری رئیس دادگاه خانوادگی ولایت هرات در غرب افغانستان به تازگی اعلام کرد، آمار طلاق در این ولایت در مقایسه به سال گذشته کاهش یافته است.
به گزارش خبرگزاری بانوان افغانستان، نوری اضافه کرد، در شش ماه نخست سال گذشته 85 قضیه طلاق ثبت شده بود که این آمار امسال به 67 مورد رسیده است.
در همین حال، فرزانه منصوری دادستان در ولایت هرات میگوید، با آنکه آمار طلاق کاهش یافته است، اما هنوز هم موارد زیادی وجود دارد که زنان و مردان تصمیم به تفریق و طلاق میگیرند یکی از عللهای دیگر طلاق مداخله خانوادهها در زندگی فرزندان است.
از سوی دیگر، شماری از زنانی که تصمیم به جدایی گرفته اند نیز خشونت را دلیل این تصمیم شان میدانند. عزیزه به تازگی از همسرش جدا شده است. وی میگوید شوهرش با او رفتار خوبی نداشت و مدام لتوکوب میکرد.
عزیزه ادامه داد: «چهارسال ظلم و لتو کوب او را تحمل کردم، دیگر حوصلهام تمام شده بود تصمیم گرفتم جدا شوم».
در همین رابطه، عصمتالله جامعهشناس افغان علاوه کرد، در افغانستان وقتی طلاق صورت میگیرد، به طور معمول زنان از سوی خانواده و مردم مقصر دانسته میشوند در حالیکه در این شرایط مردان مصئون هستند و پیامدهای طلاق برای مردان کمتر است. زیرا براساس کلیشههای جنسیتی زنان را فرد دوم جامعه میشناسند.
اما جانآقا جمشیدی آگاه امور دین در افغانستان اظهار کرد، از دیدگاه دین اسلام بدترین حلال طلاق است، اما زمانیکه زن و شوهر با یکدیگر اختلاف دارند و مشکل شان به مرور زمان حل نمیشود نیاز است که جدا شوند.
شایان ذکر است که عدم آگاهی زوجها از حقوق یکدیگر، نبود تفاهم میان زن و شوهر، فقر اقتصادی، مشکلات خانوادگی و ازدواجهای زیر سن در ولایت هرات از جمله دلایل اند که به باورکارشناسان منجر به جدایی زن و شوهر میشود.