فعالان حقوق زن افغان به رهبر ایران: برای خانواده‌‌ کارگران غرق شده جبران خسارت کنید

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

شماری از فعالان حقوق زن در افغانستان به تازگی در یک نامه‌ای سرگشاده به علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران و حسن روحانی رئیس جمهوری آن کشور خواسته اند به دلیل شکنجه و غرق کردن مسافرین افغان عذرخواهی کنند.

به گزارش روزنامه «اطلاعات روز» 120 مدافع حقوق زنان افغانستان در نامه سرگشاده‌اش، شکنجه و غرق کردن مسافرین افغان توسط مرزبانان ایرانی را یک عمل «غیرانسانی و غیراسلامی» خوانده و از دولت ایران خواسته اند به‌گونه «علنی و صادقانه» به‌خاطر این کار غیرانسانی مغدرت‌خواهی کند.

Advertisement

امضاکنندگان این نامه خواستار جبران خسارت جانی و مالی برای خانواده قربانیان و بازماندگان این حادثه توسط دولت ایران شده و تأکید کرده‌اند که باید عدالت در این مورد تأمین شود.

این مدافعان حقوق زنان افغانستان گفته اند، مرزبانان ایرانی مسافرین افغان را هنگام عبور از مرز مشترک ایران و افغانستان شکنجه و به رودخانه هریرود انداختند که این کار مرزبانان ایرانی خلاف اعلامیه‌ جهانی حقوق بشر، اعلامیه حقوق بشر در قاهره و همچنان قانون پناهندگی و حمایت از مهاجرین می‌باشد.

از سوی دیگر، عبدالغنی نوری ولسوال (فرماندار) ولسوالی گلران ولایت هرات در غرب افغانستان به خبرگزاری فرانسه گفت، اجساد مهاجرین افغان در مرز ایران به دست آمده نشانه‌های شکنجه و لت‌وکوب دیده می‌شود.

نوری اضافه کرد: «از جمله 55 مهاجر افغان که به زور در رود خانه غرق شده بودند، تنها جسد 18 تن آنان تا حال پیدا شده است. در اجساد به دست آمده نشانه‌های لت‌وکوب و شکنجه دیده می‌شود».

وی ادامه داد: «براساس گفته‌های نجات یافتگان و نشانه‌های روی اجساد، قربانیان ابتدا توسط کیبل برق لت‌وکوب شده و بعداً با اجبار سلاح مجبوربه خیز به رودخانه شده اند».

در همین حال، محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان طی حکمی یک هیات حقیقت یاب ده نفری را به ریاست محمد حمید طهماسی سرمفتش فرماندهی نیروهای مسلح این کشور تعیین کرده تا موضوع جان باختن مهاجرین افغان در مرز ایران را به صورت همه جانبه و عمیق بررسی نماید.

ارگ ریاست جمهوری افغانستان جمعه 8 مه با نشر اعلامیه‌ای نوشت، در این هیات نمایندگان وزارت‌های داخله، دفاع، خارجه، مهاجرین، ریاست عمومی امنیت ملی، مقام ولایت هرات، شورای ولایتی هرات و قول اردوی 207 ظفر شامل اند.

گفتنی است که برخی از مسافرین افغان برگشته از مرز ایران مدعی اند 57 کارگر افغان توسط مرزبانان ایرانی بامداد شنبه 2 مه امسال پس از شکنجه و دشنام به رودخانه هریرود انداخته شدند که در نتیجه 23 کارگر جان باختند.

اما عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران چهارشنبه 6 مه یکبار دیگر ادعای شکنجه و به آب انداختن مهاجرین افغان توسط مرزبانان ایرانی را تکذیب کرد. وی گفت، ایران آماده همکاری مشترک با افغانستان برای بررسی این رویداد است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم