سازمان ملل: نباید هیچکس پیشرفتهای مهم آزادی مطبوعات افغانستان را تهدید کند
نمایندگی سیاسی سازمان ملل متحد(یوناما) در کابل یکشنبه 3 مه به مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات اعلام کرد، به هیچ کس نباید اجازه داد که پیشرفتهای مهم آزادی مطبوعات افغانستان را تهدید کند.
یوناما با نشر اعلامیهای نوشت، این سازمان بر موضع خود مبنی بر حفاظت از آزادی مطبوعات به عنوان بخشی از هر پروسه صلح، استوار باقی میماند. تمام طرفها در هر گونه مذاکرات صلح باید از تمامی حقوق اساسی بشر به شمول حق آزادی بیان که در ماده 19 اعلامیه جهانی حقوق بشر تسجیل یافته است، حمایت کنند.
در این اعلامیه ذکر شده: «ملل متحد به طور فعال در حمایت از رسانههای مستقل در افغانستان دخیل است. کارمندان ما در بخش حقوق بشر جرایم بر علیه رسانهها که مرتبط به منازعات مسلحانه است را تعقیب مینمایند و نهادهای ملل متحد در افغانستان حفاظت از خبرنگاران و مبارزه با معافیت از مجازات را تقویت مینمایند تا متخلفین به عدالت کشانیده شوند».
در این اعلامیه آمده: «ملل متحد متعهد به دفاع از آزادی مطبوعات در افغانستان میباشد و ما برای حمایت از رسانههای آزاد و تمام خبرنگاران، رسانههای افغان و همچنان خبرنگاران خارجی هر چه در توان داریم انجام خواهیم داد تا آنها بتوانند فعالیتهای خویش را بدون ترس از مورد آزار و اذیت قرار گرفتن، ارعاب و یا حمله انجام دهند و همچنان بتوانند در محیطی که به جرایم در برابر آنها به گونه سریع و موثر رسیدگی میشود، در امنیت کار نمایند».
براساس این اعلامیه، افغانستان میتواند افتخار کند که یکی از کثرت گراترین و موفق ترین سکتورهای رسانهای در جنوب شرق آسیا را دارد. با توجه به جایگاهی که آزادی مطبوعات در این کشور در کمتر از یک نسل قبل داشته، این موضوع یک دستاورد قابل توجه است.
یوناما تاکید کرده: «سخنان نفرت برانگیز نباید با آزادی بیان به اشتباه گرفته شود. مجاز نیست از سخنان نفرت برانگیز به شمول تحریک به خشونت و انواع دیگر این فعالیت منفی، برای در مقابل یکدیگر قرار دادن افغانها، آسیب رساندن به تلاشها در جهت صلح و آشتی و یا تخریب پروسه حساس سیاسی، استفاده شود. تصورات نادرست اجتماعی، تعصب، نژاد پرستی و تمام انواع تعصبات در تضاد با ارزشها و حقوق جهانی بشر است».
گفتنی است که افغانستان یکی از کشورهای خطرناک، مرگبار وناامن برای خبرنگاران و فعالان رسانه ای گفته شده است.