یک شهروند بنگلادش عضو کلیدی گروه داعش در افغانستان دستگیر شد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

ریاست عمومی امنیت ملی افغانستان یکشنبه 12 آوریل با نشر اعلامیه ای نوشت، محمد تنویر شهروند بنگلادیش و علی محمد شهروند پاکستان دو تن از اعضای کلیدی گروه داعش از جمله افرادی هستند که با اسلم فاروقی، رهبر شاخه خراسان داعش دستگیر شدند.

در این اعلامیه آمده، محمد تنویر مشهور به (عمران، احمد و نصیر) فرزند محمد رفیق باشنده اصلی شهر داکای کشور بنگلادیش، مسئول بخش تکنالوژی و مخابرات داعش شاخه‌ خراسان بود.

Advertisement

در این اعلامیه آمده: «نامبرده(محمد تنویر) پس از اینکه جذب این گروه شد، با یکی از قومندان‌های داعش به نام عیسی پنجابی که تبعه کشور پاکستان بوده در تماس شده و دوره‌های آموزش نظامی را نزد عیسی پنجابی تعلیم دید. محمد تنویر مسئولیت بخش تکنالوژی و مخابرات گروه داعش را بر عهده داشت».

براساس این اعلامیه، محمد تنویر با استفاده از تکنالوژی، زمينه مکالمات محرم فرماند‌هان و مسئولین شاخه‌ خراسان داعش را فراهم و تامین می ‌ساخت و در عین حال هستۀ خاص جلب و جذب جنگجویان خارجی را با استفاده از تکنالوژی ایجاد و مدیریت می‌ کرد.

ریاست عمومی امنیت ملی افغانستان گفته است، علی محمد شهروند پاکستان مسئولیت اکمالات، انتقالات و لوژستیک(تدارکات) شاخه‌ خراسان داعش را بر عهده داشت. او همچنان در بخش انتقال کمک‌های خارجی به آن گروه نقش مهمی را داشت.

در اعلامیه ای این ریاست ذکر شده: «علی محمد باشنده اصلی شهر اسلام آباد بوده و در منطقه‌ی I10، جایی که تعدادی از افسران نظامی پاکستان زنده‌گی می‌کنند، بود و باش داشته است. تحقیقات از این دو شخص به شمول اسلم فاروقی و سایر همکارانش جریان دارد».

قابل ذکر است که ریاست عمومی امنیت ملی افغانستان 4 آوریل 2020 اسلم فاروقی، رهبر شاخۀ خراسان گروه داعش در این کشور را دستگیر کرد. ریاست عمومی امنیت ملی افغانستان با نشر خبرنامه‌ای اعلام کرد: «عبدالله اورکزی، مشهور به اسلم فاروقی، رهبر گروه تروریستی داعش شاخۀ خراسان با 19 تن از همکاران نزدیکش به ‌شمول قاری ذاهد و سیف‌الله مشهور به ابوطلحۀ پاکستانی طی یک عملیات هدفمند و پیچیده توسط نیروهای قطعات خاص امنیت ملی دستگیر شدند».

در این خبرنامه آمده بود، اسلم فاروقی باشنده اصلی روستای «آخندزاده گان» منطقه اورکزی اجنسی پاکستان بوده و وی به عنوان فرمانده گروه داعش در درۀ «عبدالخیل» ولسوالی اچین ولایت ننگرهار در شرق افغانستان و مسئول عملیات‌های گروه داعش در خیبر اجنسی پاکستان فعالیت داشته است.

در خبرنامه ذکر شده بود، اسلم فاروقی«روابط تنگاتنگی با سایر شبکه‌های تروریستی مانند لشکر طیبه و شبکه‌ حقانی نیز داشت که این ارتباطات اکنون در سطوع مختلف گروه داعش شاخه خراسان گسترش یافته‌است».

از سوی دیگر، دیدبان حقوق بشر دوشنبه 6 آوریل 2020 با نشر اعلامیه‌ای از دولت افغانستان خواست تا اسلم فاروقی، رهبر شاخه خراسان گروه داعش را محاکمه کند تا عدالت برقرار شود. پاتریشیا گاسمن، مدیر بخش آسیای دیدبان حقوق بشر گفت: «دستگیری فاروقی فرصتی برای مقام های افغانستان است که نشان دهند آنها توانایی برقراری عدالت را برای قربانیان جرایم جنگی دارند».

گاسمن افزود: «مشارکت قربانیان مهم است تا اطمینان حاصل شود كه عدالت نه تنها انجام می ‌شود، بلكه تحقق آن توسط كسانی كه بیشتر تحت تأثیر جرایم فاروقی قرار گرفته ‌اند، دیده نیز می‌شود».

بیشترین بازدید موضوعات مهم