افغانستان... انتقاد تیم ثبات و همگرایی از کمیسیون مستقل انتخابات
ثبات و همگرایی: اگر اقدامات یکجانبه کمیسیون ادامه یابد از روند خارج میشویم
تیم انتخاباتی «ثبات و همگرایی» به رهبری عبدالله عبدالله با انتقاد از کمیسیون انتخابات روز یکشنبه 16 فوریه اعلام کرد که کمیسیون انتخابات روند تطبیق تصامیم کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی را بهصورت یکجانبه و در نبود ناظرین این تیم و نهادهای ناظر انتخاباتی آغاز کرده و در صورت ادامه، این تیم از روند خارج میشود.
فضلاحمد معنوی، عضو ارشد تیم «ثبات و همگرایی» در یک نشست خبری در کابل گفت، این تیم از کارکردهای کمیسیونهای انتخاباتی مشکوک است و در صورتی که اقدامات یکجانبه کمیسیون انتخابات ادامه یابد، «ثبات و همگرایی» از روند خارج خواهد شد.
او در ادامه گفت: «نمونهگیری کمیسیون شکایات انتخاباتی در مورد 137 هزار رای جنجالی و 102 هزار رأی خارج از زمان نیز خلاف قوانین و طرزالعملهای انتخاباتی است».
به گفته او، کمیسیون شکایات تعهده سپرده بود که آرای بیومتریک نشده و خارج از زمان قانونی را نمیپذیرد، اما در مورد این آرا تصمیم مبهم گرفته است.
معنوی هشدار داد: «اگر خواستهای ما برآورده نشود، از پروسه خارج میشویم. هر گزینهای را که شما تصور کنید، روی میز داریم.»
در همین حال، حواعلم نورستانی، رییس کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان هنگام آغاز رسمی روند تفتیش ویژه محلات رأیدهی در کابل گفت که تصامیم کمیسیون شکایات انتخاباتی را تطبیق میکنند و تا کنون روند بازشماری در چهار ولایت به پایان رسیده است.
کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان یکشنبه 16 فوریه روند بازشماری و تفتیش آرا انتخابات ریاست جمهوری را آغاز کرد.
این کمیسیون با نشر خبرنامهای نوشت، بازشماری مجدد آرا در ولایتهای بدخشان، تخار، سرپل، فاریاب، غزنی، ننگرهار، هلمند، کندهار و کابل و هم چنان تفتیش ویژه آرا در دفتر مرکزی کمیسیون مستقل انتخابات در شهر کابل صورت می گیرد.
این کمیسیون از ناظرین شکایتهای انتخاباتی و ناظرین دیگر به شمول رسانهها خواست که از این روند نظارت کنند.
قابل ذکر است که کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی افغانستان به تاریخ 5 فوریه 2020 اعلام کرد، روند رسیدگی به شکایات استینافی(تجدید نظر) پایان یافت؛ یک هزار و 439 محل رأی دهی به صورت نمونهای به تفتیش ویژه و 298 محل دیگر رأی دهی به تفتیش مجدد راجع شد.
انتخابات ریاست جمهوری افغانستان به تاریخ 28 سپتامبر 2019 برگزار شد که نتایج نهایی آن هنوز هم اعلام نشده است.
به تاریخ 22 دسامبر 2019 کمیسیون مستقل انتخابات، نتایج ابتدایی این انتخابات را اعلام کرد که براساس آن، محمد اشرف غنی با کسب 50.64 درصد رأی در صدر قرار گرفت اما تیم ثبات و همگرایی به رهبری عبدالله عبدالله با این نتیجه مخالفت نشان داده و همواره تیم «دولت ساز» را به تقلب متهم کرده است.