گزارشگران بدون مرز از اعتراض رسانه‌های افغانستان حمایت کرد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

گزارشگران بدون مرز سه‌شنبه 4 فوریه از اعتراض 30 رسانه افغانستان مبنی به محدودیت شدید دسترسی به اطلاعات در این کشور اعلام حمایت کرد.

این سازمان جهانی با نشر خبرنامه‌ای نوشت: «همه نهادهای دولتی در مورد دسترسی به اطلاعات دارای کاستی‌هایی هستند، اما بدترین آن‌ها عبارت از: دادگاه عالی، دادستان کل، اداره ملی امنیت، دفتر رئیس جمهور و اداره تدارکات، وزارت مالیه ، بانک مرکزی و وزارت دفاع می‌باشند».

Advertisement

در این خبرنامه آمده: «با توجه به شرایط فعلی کشور، به ویژه نتایج بحث برانگیز آخرین انتخابات ریاست جمهوری در سال 2019 و جنگ تحمیلی طالبان، عدم موفقیت دولت افغانستان در اعمال قانون دسترسی به اطلاعات دولتی، قابل قبول نیست. این وظیفه دولت است که اطمینان حاصل کند روزنامه نگاران دسترسی نامحدود به اطلاعات دارند».

از سوی دیگر،30 رسانه افغانستان سه‌شنبه 4 فوریه با امضای یک نامۀ اعتراضی از محدویت شدید دسترسی به اطلاعات در این کشور اعتراض کردند.

در این نامه آمده است: «مشکل دست رسی به اطلاعات در سراسر دولت چشم‌گیر است، اما نهادهای همچون دادگاۀ عالی، دادستانی کل، امنیت ملی، اداره‌ی تدارکات ملی، دفتر رییس‌جمهور، وزارت امور خارجه، وزارت مالیه، بانک مرکزی، وزارت دفاع ملی، وزارت امور داخله و وزارت صحت عامه از بسته‌ترین نهادها به شمار می‌روند».

در این نامه ذکر شده، با وجود این‌که افغانستان یکی از مرگبارترین کشورها برای خبرنگاران در جهان است، رسانه‌های افغانستان آزادترین رسانه‌ها در منطقه بوده‌اند، «اما بی‌تفاوتی‌های اخیر و چالش‌های فرا راه دسترسی به اطلاعات این دست آورد را به خطر مواجه می‌سازد».

رئیس اجرایی افغانستان: برای حل این مشکل نشست مشترک برگزار خواهیم کرد

عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی افغانستان با نشر اعلامیه‌ای در این مورد گفته است، آزادی بیان و رسانه‌های آزاد، یکی از مهم‌ترین دست‌آوردهای ملی مردم افغانستان است و حراست و پاسداری از این دست‌آورد ملی، وظیفه و مسوولیت ما به حیث شهروندان و مسوولان دولتی می‌باشد.

در این اعلامیه آمده، بربنیاد قانون اساسی، قانون حق دسترسی به اطلاعات و سایر قوانین، نهادهای دولتی موظف و مکلف هستند که اطلاعات را با رسانه‌ها و شهروندان شریک سازند.

در اعلامیه ذکر شده: «با درک نگرانی‌‌ها و چالش‌های کار رسانه‌ها و خبرنگاران، به تمام نهادهای دولتی تاکید می‌نماییم تا در بخش ارایۀ اطلاعات به رسانه‌ها و شهروندان کشور همكاري نمايند. عصر کتمان حقایق، پنهان‌کاری، تحریف و سانسور به‌سر رسیده است».

در پایان این اعلامیه نوشته شده: «به‌زودی برای حل مشکل نشست مشترکی با مسوولان رسانه‌ها، دربارۀ راه‌‌های مؤثر و سازندۀ همکاری نهادهای دولتی با نمايندگان رسانه‌ها خواهیم داشت».

قابل ذکر است که افغانستان همواره یکی از خطرناک‌ترین و مرگبارترین کشورها برای خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای گفته شده است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم