خلیلزاد: منتظر پاسخ طالبان برای کاهش خشونت در رابطه به امضای توافقنامه صلح هستیم
زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه امریکا یکشنبه 2 فوریه در دیدار با عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی افغانستان گفت، واشگتن منتظر پاسخ گروه طالبان برای کاهش خشونتها به عنوان پیش شرط امضای توافقنامه صلح است.
دفتر مطبوعاتی ریاست اجرایی افغانستان اعلام کرد که خلیلزاد گفته است، دست یافتن به صلح در افغانستان از اهداف عمدۀ امریکا است و واشنگتن بر اصل کاهش خشونت با تعریف و مکانیزم مشخص و قابل قبول برای ایالات متحده، حکومت و مردم افغانستان به عنوان پیششرط امضای توافقنامه صلح با طالبان پابند است و در این راستا منتظر پاسخ گروه طالبان میباشد.
وی تاکید کرد، هیئت مذاکره کنندهی افغانستان در مذاکرات صلح با طالبان باید فراگیر و همه شمول باشد و از تمام اطراف در افغانستان نمایندگی کند.

در همین حال، عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی افغانستان در این دیدار گفت، صلح و تلاشهای صلح در انحصار هیچ نهاد و گروهی نمیتواند باشد و باید با قضیهی صلح به صورت فراگیر و همه جانبه برخورد گردد و تمام جریانهای سیاسی، شخصیتهای ملی، زنان و نهادهای جامعه مدنی کشور در مذاکرات صلح حضور داشته باشند و نظریات و دیدگاههای آنان در این زمینه در نظر گرفته شود.
عبدالله تاکید کرد، طالبان با درک واقعیتهای جامعه و با استفاده از فرصت به دست آمده به صلح تن دهند و قتل و کشتار هرچه سریعتر در کشور پایان یابد.
از سوی دیگر، زلمی خلیلزاد عصر شنبه 1 فوریه با محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان نیز دیدار کرده و گفت، در گفتوگوها با طالبان کدام پیشرفت قابل ملاحظه صورت نگرفته و امیدوار است در این زمینه به یک نتیجه برسد.
خلیلزاد در مورد دیدارهایش با مقامات پاکستانی گفت: «ما بر علاوۀ موضوع صلح افغانستان، با آنان در رابطه به وضعیت مهاجرین افغان مقیم آن کشور نیز صحبت نمودیم».
قابل ذکر است که امریکا با نمایندگان طالبان بارها مذاکرات صلح انجام داده و طالبان همواره بر خروج کامل نیروهای خارجی از افغانستان تاکید کرده اند.
دیدار خلیلزاد با رهبران افغانستان در شرایطی رخ داد که جنرال کنت مکنزی، فرمانده سنتکام (فرماندهی مرکزی آمریکا) به تازگی در سفری از قبل اعلام نشده وارد کابل شد و گفت، واشنگتن از فعالیتهای ایران در افغانستان بسیار نگران است.
مکنزی گفت، مدارکی است که نشان میدهد فعالیت ایران در افغانستان افزایش یافته و خطرهای را متوجه نیروهای امریکایی و ائتلاف در این کشور ساخته است.
وی تاکید کرد: «ایران همیشه تا حدی نقش منفی در مسایل افغانستان داشته، اما آنها ممکن دنبال فرصتی باشند تا از طریق گروههای نیابتی خود به نیروهای ائتلاف در اینجا صدمه بزنند. بنابراین ما خیلی نگران این موضوع هستیم».