عبدالله عبدالله، رییس اجرایی افغانستان دوشنبه 20 ژانویه در نشست شورای وزیران در کابل گفت، صلح منحصر به یک فرد نیست و تنها یک وزارت نمیتواند کار صلح را در یک کشور به پیش ببرد.
عبدالله تاکید کرد: «صلح منحصر به یک نفر یا فرد نیست و به نظرات یک فرد هم نیست خواست جمعی مردم افغانستان است. مردم افغانستان حق دارند در مورد صلح موضعگیری داشته باشند، گفتگو داشته باشند و در گفتگوها شرکت کنند».
وی اضافه کرد: «تیم مذاکره کننده صلح باید تیم جامع باشد به شمول حکومت. یک وزارت نمی تواند کار صلح را در یک کشور پیش ببرد چون مردم برای آرمان های خود، آزادی های خود و حقوق خود قربانی های زیادی داده اند».
عبدالله عبدالله در ادامه سخنانش به مقررهای دولتی اشاره کرده گفت، برخی از کارها مبنی به مقرریها و تصمیم یکطرفه گرفته میشود که هیچ به نفع ثبات در کشور نیست.
عبدالله علاوه کرد: «هرکاری که عکس العمل داشته باشد و آن عکس العمل باعث بیثباتی در کشور شود به خیر مردم افغانستان نیست».
رییس اجرایی افغانستان ادامه داد، حکومت وحدت ملی براساس یک توافقنامه به وجود آمده تا اعلام نتایج نهایی انتخابات ریاست جمهوری، به کارش ادامه میدهد.
عبدالله عبدالله در مورد انتخابات گفت: «انتخابات افغانستان یک برنده دارد و انتخابات در مرحله بررسی شکایتها قرار دارد. اقداماتی که باعث بیثباتی شود این اقدامات عواقب خوبی ندارد. امیدوارم همه متوجه باشند».
این در حالی است که سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر روز گذشته (19 ژانویه) با فرستادن بیانیهیی به روزنامۀ «دان» پاکستان، ابراز امیدواری کردهاست که توافق صلح میان این گروه و امریکا تا پایان ماۀ جاری امضاء خواهد شد.
سهیل شاهین، افزودهاست، پیش از امضای این توافق، طالبان آمادهاند تا عملیات نظامی شان را کاهش دهند: «هدف از [کاهش خشونت] فراهم کردن محیط امن برای نیروهای خارجی برای خروج از افغانستان است.»
قبل از این حکومت افغانستان 17 ژانویه تاکید کرد، صلح برای شان یک اولویت اساسی است و تأمین آتش بس یگانه راه برای رسیدن به یک صلح پایدار میباشد.
صدیق صدیقی، سخنگوی رییس جمهوری افغانستان در صفحه رسمی توییترش نوشت: «صلح برای دولت، مردم افغانستان و متحدین بین المللی ما اولویت اساسی است».
صدیقی اضافه کرد، تأمین آتش بس یگانه راه برای رسیدن به یک صلح پایدار و با عزت که خواست مردم و دولت افغانستان است، میباشد.
وی تاکید کرد: «هر طرحی که درآن آتش بس به حیث یک قدم اساسی مطرح شود مورد پذیرش مردم ودولت قرار خواهد گرفت».
قابل ذکر است که آمریکا با نمایندگان طالبان تاکنون بیش از 10 بار مذاکرات صلح انجام داده تا جنگ ایالات متحده در افغانستان پایان یابد اما نمایندگان طالبان در این مذاکرات همواره بر خروج کامل نیروهای خارجی از افغانستان تاکید کردهاند.