فعالان مدنی افغانستان: برخی کشورهای همسایه نمی‌گذارند بند کمال خان ساخته شود

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

فعالان مدنی ولایت نیمروز در غرب افغانستان سه‌شنبه 7 ژانویه انتقاد کردند که «برخی کشورهای همسایه نمی‌گذارند بند کمال خان ساخته شود».

این فعالان مدنی ولایت نیمروز به «آریانانیوز» گفتند، ساخت بند کمال خان به دلیل مداخله برخی کشورهای همسایه، سیاسی شده است.

Advertisement

مینا بلوچ، یکی از فعالان مدنی ولایت نیمروز می‌گوید: «بند کمال خان، بند سیاسی است اگر این بند به بهره برداری سپرده شود شما شاهد خواهی بود که چه مشکلات ایجاد خواهد شد. کشورهای بیرونی اجازه نمی‌دهند که این بند اعمارشود».

بهرام حقمل، یکی دیگر از فعالان مدنی ولایت نیمروز گفت: «یگانه مشکل که وجود دارد که می‌گویند ساخت این بند سیاسی شده؛ کشورهای بیرونی مداخله می‌کنند و چندین بار هم بالای این پل حمله صورت گرفته است».

از سوی دیگر، الله داد فرمانده پولیس ولایت نیمروز می‌گوید: «به تمام مردم اطمینان می‌دهم که کندک 400 نفری را ایجاد کردیم. گاهی وقت حملات چریکی می‌شود اما تدابیر شدید را گرفته ایم».

وی تاکید کرد، کار بازسازی بند کمال خان ادامه دارد و تدابیر ویژه امنیتی برای آن گرفته شده است. وزارت انرژی و آب افغانستان گفته که این پروژه حتماً تطبیق می‌شود.

هشدار به دولت ایران: زمان مداخله و زورگویی پایان یافته است

بند (سد) «کمال خان» یکی از مهم‌ترین پروژه‌های اقتصادی افغانستان است که در ولسوالی «چاربرجک» به فاصله 95 کیلومتری جنوب شهر زرنج مرکز ولایت نیمروز در غرب افغانستان و هم‌مرز با ایران موقعیت دارد. این بند به هدف کنترل آب‌های شیرین و آب‌های موسمی (سیلاب) در افغانستان ساخته شده است.

افغانستان از طریق ولایت‌های نیمروز، فراه و هرات با ایران مرز مشترک دارد و سه بند مهم و بزرگ این کشور از جمله بند کمال خان در نیمروز، بند بخش آباد در فراه و بند سلما در هرات قرار دارند.

وزارت انرژی و آب افغانستان قبلا گفته بود که بند کمال خان در سه بخش ساخته می‌شود که بخش اول ساخت این بند در سال 2012 بخش دوم اش در سال 2015 تکمیل شد و بخش سوم ساخت این بند در سال 2017 شروع شد و قرار است تا چهار سال دیگر پایان یابد. بخش سوم این بند با هزینه 78 میلیون دالر ساخته می‌شود که این پول از بودجه انکشافی دولت افغانستان پرداخت می‌شود.

محمد اشرف غنی، رییس جمهوری افغانستان در 20 آوریل سال 2017 بخش سوم کار ساخت این بند را افتتاح کرده و گفت، ساخت این بند به هدف کنترل و مدیریت آب صورت می‌گیرد تا دیگر آب‌های این کشور به هدر نرود.

غنی افزود: «مدیریت آب‌ها موجب همکاری است نه موجب نزاع که در چارچوب معاهدات و قوانین تنظیم می‌گردد». رییس جمهوری افغانستان گفته بود: «زمان زورگویی و بی‌اعتمادی به پایان رسیده و این سد ساخته خواهد شد».

قابل یادآوری است که محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران هشدار داده بود که تهران برای گرفتن آب از کابل از تمام ابزارها استفاده خواهد کرد؛ اما محمد اشرف غنی، رییس جمهوری افغانستان در پاسخ گفت، کابل متعهد به اجرای این قرارداد می‌باشد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم