امرالله صالح، معاون اول محمد اشرف غنی، نامزد انتخابات آینده ریاست جمهوری افغانستان امروز سهشنبه 29 ژانویه در واکنش به سخنان زلمی خلیلزاد نماینده ویژه امریکا گفت، کلید صلح در راولپندی پاکستان است نه در کابل.
زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان اخیراً در کابل گفت، اکنون کلید صلح در کابل است و افغانها از فرصت بدست آمده با «شتاب» استفاده کنند.
امرالله صالح امروز سهشنبه در صفحه رسمی فیسبوکاش در پاسخ به این گفتههای خلیلزاد نوشت: «شنیدم که گفته شد کلید صلح در کابل است. متاسفانه این یک ارزیابی بسیار سطحی است. کلید صلح در راولپندی است نه در کابل».
صالح تاکید کرد: «اگر بپذیریم که کلید صلح در کابل است معنایش این است که افغانستان قربانی نه بلکه متهم و مظنون است. اگر بپذیریم که کلید صلح در کابل است یعنی اینکه آغاز گر توطیهها و دسیسهها ما بودهایم نه دشمن و نه بیگانه. اگر بپذیریم که کلید صلح در کابل است معنایش این است که اسلام آباد و دستگاه سبوتاژ ضد افغانستان را در آن کشور برات میدهیم و گناهان نا کرده را به شانههای این ملت مظلوم میاندازیم».
صالح ادامه داده است: «بیایید کلمات و اصطلاحاتی را که در ارتباط به ما گفته میشود جدی بگیریم. درین لحظات خیلی حساس باید عمیق و دور اندیش بود. جان مطلب و اصل بحث این نیست که امروز در ارگ کیست. موضوع را باید تفکیک نمایید. در اصل دشمن نمیخواهد ارگ تصمیم گیر باشد. اینکه بر کرسی ارگ کی نشسته بحث ثانوی و دوم است. تلاش این است که مانند سالهای دهه نود ارگ و کابل نه در محور تحولات بلکه در حاشیه تحولات قرار گیرد و مرکز ثقل تصمیم گیریها و رشته سرنوشت ما به بیرون انتقال یابد».
امرالله صالح در ادامه نوشته است: «شما خوب فکر کنید دشمن چه میگوید. دشمن میگوید من حاضرم کشتار خارجی و امریکایی را همین لحظه توقف بدهم و هر نوع ضمانت که خارجیها میخواهند در اختیارشان قرار بدهم ولی یک لحظه حاضر نیستم که کشتار افغانها را توقف بدهم الی اینکه به روایت و فلسفهای من تسلیم شوند. دشمن میگوید من ضمانت میدهم که دیگر در هیچ کجای دنیا نه حمله کنم و نه کسی را اجازه حمله بدهم ولی حاضر نیستم دست از بربادی افغانستان بردارم تا زمانیکه کابل اراده ای مرا بر سرنوشت اش بپذیرد. این در حقیقت پیشنهاد صلح نه بلکه پیشنهاد تسلیمی و تهدید است».
محمد اشرف غنی: نمی خواهم اشتباه داکتر نجیب الله تکرار شود
محمد اشرف غنی، رییس جمهوری افغانستان روز دوشنبه هفته جاری در مورد مذاکرات صلح گفت، طالبان مذاکرات جدی را با دولت کابل آغاز کند و این کشور صلح فوری ولی با تدبیر میخواهد؛ چون اشتباه داکتر نجیب الله اخرین رییس جمهوری افغانستان مورد حمایت شوروی سابق نباید تکرار شود.
او تاکید کرد: «ما همه میدانیم که او (نجیب الله) چگونه فریب داده شد. سازمان ملل به او تضمین تأمین صلح را داده بود، اما متاسفانه به فاجعه انجامید».
وی تاکید کرد: «تعهد ما این است که صلح را تأمین کنیم و جلو هرگونه فاجعه احتمالی و فروپاشی را بگیریم».
رییس جمهوری افغانستان گفت: «از نقش فعلی منطقه و جهان آگاهی دارم و این را نیز میدانم که خطرها و تهدیدات احتمالی بعد از موافقه صلح کدامهایند».
قابل ذکر است که در این روزها بحث مذاکرات صلح در افغانستان به شدت داغ است و مذاکرات صلح شش روزه نمایندگان طالبان و امریکا روز شنبه هفته جاری در دوحه قطر پایان یافت.
زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان این مذاکرات صلح را مفید ارزیابی کرد و از پیشرفت های مؤثر آن نوید داد.