امروز سوم مه مصادف با روز جهانی آزادی مطبوعات است. از این روز در شهر کابل پایتخت افغانستان در شرایطی تجلیل شد که هفته جاری برای جامعه خبرنگاران و رسانههای افغانستان یک هفته سیاه و خونین بود.
به گزارش خبرنگار العربیه در افغانستان؛ امسال از روز جهانی آزادی مطبوعات در افغانستان در میان بیم و امید تجلیل شد و خبرنگاران افغانستان از موجودیت افزایش ناامنیها و قتل هدفمند خبرنگاران شدیداً ابراز نگرانی کردند.
نهادهای مدافع از حقوق خبرنگاران افغانستان تایید کردند، در نتیجه حملات خونین انتحاری روز دوشنبه هفته جاری در شهر کابل، 9 خبرنگار و تصویربردار جان باختند و هفت خبرنگار دیگر زخم برداشتند.
در همین حال، احمد شاه خبرنگار بی بی سی بعد از ظهر دوشنبه هفته جاری در ولایت خوست در شرق افغانستان از سوی افراد مسلح ناشناس کشته شد.
از سوی دیگر، عبدالمنان ارغند، خبرنگار تلویزیون «کابل نیوز» بتاریخ 25 آوریل سال جاری میلادی در ولایت قندهار در جنوب افغانستان از سوی افراد مسلح ناشناس کشته شد.
از آغاز سال 2018 تا کنون 11 خبرنگار و تصویربردار در افغانستان کشته شدهاند که این خود نشان دهنده آمار بلند خشونت و ناامنی علیه خبرنگاران در این کشور میباشند.
حکومت برای تأمین امنیت خبرنگاران تلاش دارد
سرور دانش معاون دوم رییس جمهوری افغانستان امروز پنجشنبه 3 مه در مراسم تجلیل از روز جهانی آزادی مطبوعات در کابل گفت، حکومت تلاش دارد تا امنیت خبرنگاران و فعالان رسانهای تأمین شود.
دانش افزود: «ما تلاش داریم که به همکاری کمیته مصونیت خبرنگاران و سایر نهادهای حامی خبرنگاران و رسانهها، یک شیوه کار را برای خبرنگاران ساحوی و ژورنالیستانی که بیشتر در معرض تهدیداند، ترتیب کنیم و هم چنان در مورد شرایط کاری آنان بیشتر گفتگو کنیم».
معاون رییس جمهوری افغانستان تاکید کرد، کسانی که با حملات ضد بشری و ضد اسلامی اش خبرنگاران و افراد بیگناه را می کشند، مرتکب جنایت جنگی می شوند و چنین جنایات باید مورد محاکمه قرار گیرند.
سرور دانش خطاب به خبرنگاران و فعالان رسانهای گفت: «بهترین انتقام از کسانی که شما را مورد حمله قرار می دهند، این است که بیش از پیش به فعالیت های خود ادامه دهید و برای افشای حقایق تلاش کنید».

مسئولان رسانهها باید به حقوق و امنیت خبرنگارانش توجه جدی کنند
فاضل سانچارکی معاون نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان در مراسم تجلیل از روز جهانی آزادی مطبوعات گفت، دولت در زمینه تأمین امنیت خبرنگاران تلاش دارد اما مسئولان و اصحاب رسانه ها هم در زمینه حقوق و مصئونیت خبرنگاران اش توجه جدی کنند.
سانچارکی تاکید کرد:«با وجودی که ما از رسانه ها حمایت می کنیم، اما تاکید ما این است که مسئولان رسانه ها در بخش حقوق خبرنگاران از قبیل پرداخت معاش، ترانسپورت و امثال آن کوشا باشند».
معاون نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان علاوه کرد، در حال حاضر سه هزار رسانه در این وزارت ثبت میباشند.
در همین حال، نجیب شریفی رییس کمیته مصئونیت خبرنگاران افغانستان گفت، با در نظرداشت شرایط بحرانی برای کار خبرنگاری در افغانستان، این کمیته برنامه های جدیتر برای تأمین امنیت خبرنگاران روی دست دارد.

شریفی تاکید کرد: «از تمام اصحاب رسانه ها میخواهیم که تدابیر جدی را برای مصئونیت خبرنگاراناش روی دست گیرند».
قابل ذکر است که افغانستان هنوزهم یکی از خطرناکترین، مرگبارترین و خونینترین کشور برای خبرنگاران در سطح جهان به شمار میرود.
براساس گزارش سالانه نهادی های حامی خبرنگاران افغانستان؛ سالهای 2016 و 2017 خونین سالها برای خبرنگاران در افغانستان بوده که در این سالها دهها خبرنگار و فعال رسانهای کشته شدهاند.