پس از سقوط رژیم طالبان در افغانستان، زنان این کشور همگام با مردان در بخشهای مختلف نقش فعال را بازی کردهاند.
به گزارش خبرنگار العربیه در افغانستان؛ مقامهای افغان گفتهاند، یکی از مهمترین فعالیتهای زنان افغان از سال 2001 به این طرف بخش تجارت بوده است که نقش اساسی زنان در این بخش سبب رشد اقتصاد ملی افغانستان شده است.
وزارت تجارت و صنایع افغانستان اعلام کرده است که برنامههای مؤثر برای تقویت انگیزه و برنامه ای تجارتی زنان روی دست دارد.
این وزارت تاکید کرده است که بیش از 800 شرکت تجارتی در افغانستان تحت ریاست یا معاونت زنان افغان پیش میروند که از یک هزار شرکت که این وزارت با آن همکاری مالی و تخنیکی دارد فقط 350 شرکت آن مربوط به زنان است.

مسافر قوقندی سخنگوی وزارت تجارت و صنایع افغانستان گفته است: "در بخش پروسس میوههای تازه و خشک در بخش صنایع دستی، قالین، کشمیره، و خانمهای متشبث و خانم های تولید کننده، ما برنامههایی داریم در پنج زون کشور تا که این خانمها بتوانند تولیدات خود را در زمان معین به بازارها برسانند و تولیدات خود را با معیارهای منطقهیی و جهانی که خواهش بازارها است اعیار بسازند".

تلاش حکومت برای رشد سرمایه گذاری زنان
وزارت تجارت و صنایع افغانستان گفته است، در سالهای گذشته به هدف ارتقای ظرفیت های حرفهای و رشد سرمایه گذاری زنان، تفاهمنامهای با بانک جهانی به ارزش 22 میلیون دالر و با مؤسسه (USAID) به ارزش 100 میلیون به امضاء رسانده است.
در همین حال، مسئولان اتاقهای تجارت و صنایع افغانستان تاکید کردهاند، زنان بخش مهم از جامعه هستند و باید فعالیتهای تجارتی و سرمایه گذاری آنها بیشتر از گذشته تقویت شوند.

عتیق الله نصرت رئیس هیت عامل اتاق تجارت و صنایع افغانستان گفته است: "اتاق تجارت و صنایع افغانستان منحیث بزرگترین حامی سکتور خصوصی کشور همشه تلاش ورزیده است تا بستر مناسب را برای فعالیتهای تجاری سکتور خصوصی به خصوص زنان فراهم سازد و پیوسته تلاش ورزیده است تا با راه اندازی پروگرامهای کوتاه مدت و طویل المدت آموزشی در بخشهای مختلف ظرفیت زنان تجارت پیشه را افزایش دهد".

افتتاح اتاق های تجارت و صنایع زنان
بی بی گل غنی بانوی اول و همسر محمد اشرف غنی رییس جمهوری افغانستان، پارسال اتاقهای تجارت و صنایع زنان افغانستان را در کابل رسماً افتتاح کرد.
خانم غنی گفت، به هدف رشد تجارت زنان این نهاد ایجاد شده است و با فعالیت چشم گیر زنان در بخشهای تجارت و اقتصاد افغانستان، دیدگاه جهان نسبت به زنان افغان تغییر خواهد کرد.

بانوی اول افغانستان با افتتاح اتاقهای تجارت و صنایع زنان گفت: "امروز روز تاریخی برای زنان متشبث افغانستان است که قادر به تشکیل یک اتاق تجارت مستقل در چوکات اتاقهای تجارت افغانستان گردیدهاند. امیدوارهستم که تشکیل این اتاق در تنظیم، تشویق و بازاریابی اموال زنان تجارت پیشه خدمات ارزشمند را انجام دهد".
در همین حال، محمد اشرف غنی رییس جمهوری افغانستان در یک پیام تصویری گفت: "با افتتاح این نهاد، فصل جدیدی در پیشرفت فعالیتهای زنان افغان به وجود آمده است و فعالیتهای چشم گیر زنان در بخشهای تجارت و اقتصاد به جهان نشان میدهد که افغانها برای بهتر شدن زندگی شان اراده محکم دارند».

رشد تجارت زنان؛ فقر اقتصادی را کاهش می دهد
شماری از کارشناسان تجارتی و اقتصادی افغانستان تاکید دارند که پیشرفت اقتصادی زنان به کاهش فقر اقتصادی و خشونت های اجتماعی کمک میکند.
آنها میگویند، رشد تجارت زنان به کاهش فقر اقتصادی جامعه، افزایش درآمد ملی و استقلال اقتصادی زنان کمک میکند تا جامعه به سوی خودکفایی حرکت کند.
هرچند زنان تجارت پیشه افغانستان در بخشهای مختلف از جمله صنایع قالین بافی، بسته بندی میوه جات، بسته بندی مواد غذایی، زعفران، مالداری و صنایع دستی نقش قابل ملاحظه ای داشته اند، اما از چند سال پیش به این طرف، این زنان تلاش می کنند که سرمایهگذاریشانرا در بخشهای سنتی کاهش، اما در بخشهای مدرن افزایش دهند.

شماری از زنان تجارت پیشه افغان شرکتهای سیاحتی و رستورات زنجیره ای را در کابل راه اندازی کردهاند که این کار نشان میدهد زنان تجارت پیشه افغان تلاش دارند تا سرمایهشانرا در بخشهای مدرن بیشتر تمرکز دهند.
براساس اطلاعات اتاقهای تجارت و صنایع زنان افغانستان، بیش از 850 زن تجارت پیشه در افغانستان فعالیت دارند که برای 45 هزار نفر فرصت کاری فراهم کردهاند.