تصویری؛ بسیج مسلحانه صدها زن افغان برای مقابله با طالبان
زنان افغانستان علیه طالبان و رویکرد زنستیزانه این گروه شعار دادند
صدها زن افغانستانی با حمل انواع اسلحه سبک و سنگین از قبیل «آر پی جی»، «کلانشینکوف» و «تیربار مسلسل» در شهرهای شمال و مرکز این کشور دست به تظاهرات زده و برای مقابله با طالبان اعلام آمادگی کردند.
بزرگترین تظاهرات زنان افغانستان علیه طالبان پنجشنبه 8 ژوئیه در استان مرکزی «غور» برگزار شد. در این شهر صدها زن اسلحه به دست شعارهای ضد طالبان سر دادند.
گروه طالبان از زمان آغاز خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان حملات خود را علیه شهرها و روستاهای این کشور افزایش داده و شماری از مناطق را به تصرف خود درآوردند.
حرکت نمادین
به گزارش روزنامه بریتانیایی «گاردین»، حلیمه پرستش، یکی از زنان تظاهرکننده افغانستان و رئیس اداره زنان «غور» در تماس با این روزنامه گفت:«برخی از زنان فقط میخواستند یک پیام نمادین به نیروهای دولتی افغانستان ارسال کنند، اما بسیاری از زنان شرکت کننده نیز بر آمادگی خود جهت اعزام به جبهههای جنگ تاکید کردند».

یک روزنامهنگار زن افغانستانی از شمال جوزجان نیز که خواست نامش فاش نشود، گفت:«هیچ زنی در افغانستان خواهان جنگ نیست، اما ما فقط ابتداییترین حقوق خود را میخواهیم، حقوقی ابتدایی مانند حق تحصیلات و عدم کاربرد خشونت علیه زنان. ما خواهان جنگ نیستیم اما شرایطی که طالبان خواهان آن است ما را به جنگ با آنها وادار میکند».او افزود:«من در مركز استان تحت محاصره آموزش سلاح دیدم».

او ادامه داد:«من نمیخواهم كه كشورم تحت كنترل افرادی مثل طالبان با رفتارهای وحشتناكی که با زنان دارند، بیافتد. بنابراین ما اسلحه به دست گرفتهایم تا به همه تاکید کنیم كه میتوانیم برای دفاع از حقوق خود بجنگیم».
او اظهار داشت :«دهها زن دورههای آموزشی بکارگیری و استفاده از سلاح را گذراندهاند و علیرغم تجربه کم آنها در استفاده از سلاح، طالبان اما از کشته شدن به دست زنان به شدت میترسند، زیرا این کار را برای خود "شرم آور" میدانند».
تجربه تلخ زنان افغانستان از طالبان
عبدالزاهر ویزاده، والی ولایت غور گفت:«برخی از زنانی که در خیابانهای فیروزکوه، مرکز این ولایت تظاهرات کردند، در واقع علیه طالبان جنگیدند و بیشتر آنها از خشونت این گروه رنج بردهاند».
وی افزود:«اغلب این زنان اخیراً از مناطق این گروه افراطی گریختهاند و تعدادی از آنها پسران و برادران خود را از دست دادهاند و از دست طالبان بسیار خشمگین هستند».

او همچنین تأیید کرد که در صورت موافقت دولت کابل زنانی که هیچ تجربه استفاده از سلاح ندارند را آموزش نظامی خواهد داد.
استخدام زنان افغانستان در نیروهای نظامی
گروه طالبان با یورشهای پی در پی ضمن عقب راندن نیروهای دولتی، مناطق روستانشین و حومه شهرها را تصرف کرده و بر دهها منطقه تسلط یافته و مراکز بسیاری از ولایتها را به محاصره خود درآورده است.
طالبان در مناطق تحت کنترل خود محدودیتهای شدیدی را علیه زنان اعمال میکنند. آنها حق آزادی تحصیل را از زنان گرفته و زنان را ملزم به پوشیدن نقاب میکنند.

زنان طی دو دهه گذشته پس از سقوط طالبان در افغانستان به حقوق زیادی دسترسی پیدا کردند. از جمله برخی از آنان آموزش خلبانی هلیکوپتر دیده و به نیروهای امنیتی افغانستان پیوستهاند.