طرح 1.5 تریلیون دلاری بایدن برای بهبود امور آموزش و جوانان در آمریکا
نگرانی از احتمال مخالفت با طرح جدید در پی بهبود شاخصهای اقتصادی آمریکا
روزنامه آمریکایی «فایننشال تایمز»، چهارشنبه 28 آوریل 2021، از طرح اضافی 1.5 تریلیون دلاری جدید جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا که سومین طرح او برای بازگرداندن اقتصاد آمریکا به روند توسعه پایدار بلند مدت است، خبر داد.
«فایننشال تایمز» گفت پیشبینی میشود بایدن طرحی به ارزش 1.5 تریلیون دلار اضافی را برای هزینه در طرحهای ابتکاری در زمینههای آموزش و امور جوانان طی هفته جاری ارائه دهد.
به گفته این روزنامه قرار است اعتبار این طرح از درآمد مالیات تصاعدی بر ثروتمندان و همچنین علاوه بر آن از منبع مالیات بر سودهای سرمایهگذاری اعمال شده علیه هر فردی که بیش از یک میلیون دلار یا بیشتر در بازارهای مالی آمریکا درآمد داشته باشد، تامین شود.
همزمان با آن، رئیس جمهوری جدید آمریکا که در 20 ژانویه زمام امور را به دست گرفته در حالی به پایان دوره 100 روزه اول از ریاست جمهوری خود نزدیک میشود که بزرگترین اقتصاد جهان در آمریکا همچنان برای خروج از بحران ناشی از رکود اقتصادی در نتیجه پاندمی کرونا با مشکلاتی مواجه است.
اکنون و به دنبال طرح ارائه واکسنهای کرونا و انجام واکسیناسیون سریع و همچنین تصویب طرح بسته حمایتی به ارزش 1.9 تریلیون دلار در کنگره، بایدن در پایان اولین 100 از دوره ریاست جمهوریاش میتواند بگوید که به هدف اصلی خود جهت رونقبخشی سریع به اقتصاد دست یافته است.
در حالی که بسته حمایتی 1.9 تریلیون دلاری بایدن برای کمک به خانوادههای کمدرآمد اختصاص داده شده بود، طرحهای بعدی او اما با هدف کمک به سرمایهگذاریهای بلند مدت،تعامل با تغییرات آب هوایی محلی تهیه شده و بخشی از آنها جهت رسیدگی به نابرابریها در سطح درآمدها و تفاوتهای نژادی اختصاص خواهد یافت.
طرح 1.9 تریلیون دلاری
این طرح حمایتی که به تصویب کنگره رسیده است برای کمک به کاهش پیامدهای پاندمی کرونا بر خانوادههای فقیر اختصاص داده شد.
طرح 2 تریلیون دلاری
اعتبار این طرح حمایتی در باب ساختارهای زیربنایی در طول 8 سال آینده هزینه میشود و از افزایش مالیات بر شرکتها و سودهای خارجی تامین مالی میشود.
طرح 1.5 تریلیون دلاری
هزینه در بخش آموزش و طرحهای ابتکار در زمینه امور جوانان که از منبع مالیاتهای اعمال شده بر ثروتمندان و مالیات بر سودهای سرمایهگذاری تامین اعتبار میشود.
این طرحهای تشویقی اضافی و بلند مدت بایدن برای رونقبخشی به اقتصاد آمریکا با نگرانیهایی از عدم متقاعد شدن جمهوریخواهان و احتمال عدم همراهی آنها با این طرحهامواجه شده به ویژه اینکه اقتصاد آمریکا عملا در نتیجه پیامدهای ناشی از پاندمی کرونا با روند حادی رونق یافته است و در کنار آن میانگینهای شاخصهای اشتغال و اشتغالزایی در ماه گذشته بهبود یافته و شاهد ایجاد نزدیک به یک میلیون فرصت شغلی بود.
از طرفی بهبود بیشتر شاخصهای اشتغال نگرانیها را در کنگره افزایش خواهد داد به ویژه اینکه سیاسیون در آمریکا بر این باورند که هزینههای زیاد و اضافی بیفایده و بیاثر خواهند بود.