برای محافظت از سلامت قلب در برابر فشارهای گرمایی چه باید کرد؟

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

خیلی از افراد سالم می توانند در تابستان محیط گرم را تحمل کنند، اما طبق تحقیقات پزشکی و علمی، کسانی که از بیماری قلبی رنج می‌برند، توانایی و مقاومت کمتری در برابر فشار گرمایی دارند، لذا بیماران قلبی در معرض خطرات عوارض ناشی از فشار گرمایی مانند نارسایی مزمن قلب یا اختلال عملکرد بطن قرار دارند

به گزارش وبسایت «بولد اسکای»، روش پیشگیری از عوارض قلبی ناشی از شرایط فشار گرمایی، اغلب از طریق عملکردهای حیاتی قلب صورت می‌گیرد. این عملکردها باعث افزایش میزان تعریق و افزایش جریان خون در پوست می‌شوند تا با دمای بدن مطابقت داشته باشد.

Advertisement

افرادی که دچار اختلال در عملکرد قلب می‌شوند، هنگام انجام تمرین در تابستان یا وقتی در معرض دمای گرمای بالا قرار می‌گیرند، تنظیمات حرارتی بدن آنها با خطر مواجه می‎شود. این افراد با رعایت 8 نکته می‌توانند بر چنین شرایطی غلبه کنند.

نوشیدن مایعات کافی

یک پژوهش علمی نشان داده که کمبود مایعات بدن نه تنها عملکرد جسمی و روحی را مختل می کند، بلکه بر سلامت قلب نیز تأثیر می‌گذارد. کم آبی شدید ناشی از استرس گرمایی یا ورزش طولانی مدت تنظیم فشار خون را مختل و عملکرد سلول‌های قلب را كاهش و باعث ایجاد بیماری قلبی می شود.

پرهیز از ورزش‌های سنگین

تحقیقات پزشکی و علمی اخیراَ نشان داده که ورزش سنگین در هوای گرم می تواند مشکلات جدی قلبی ایجاد کند. این امر عمدتا به دلیل افزایش نیاز به اکسیژن در عضلات و سایر اندام‌های حیاتی بدن است.

هنگامی که فرد در تابستان ورزش سنگین انجام می‌دهد، گرمای اضافی باعث می‌شود که عضلات برای فعالیت به جریان خون بیشتری نیاز پیدا کنند و به موازات آن بدن نیز به اکسیژن بیشتری احتیاج پیدا می‌کند. بنابرین نیاز مضاعف به اکسیژن باعث می‌شود که قلب با شدت بیشتری خون را پمپاژ کرده و منجر به انقباض بیش از حد عضلات قلب و فشار خون می‌شود.

پرهیز از مصرف کافئین

این تحقیق همچنین نشان داد که مصرف متوسط کافئین و قهوه با افزایش خطر ضربان قلب نامنظم ارتباط دارد، خواه ضربان قلب سریع یا کند باشد. همچنین، قهوه یکی از عوامل ادرارآور طبیعی است که ممکن است خطر کمبود آب بدن را افزایش دهد.

اجتناب از خستگی گرمایی

خستگی ناشی از گرما علت اصلی کم آبی است. وقتی افراد در معرض گرمای شدید قرار می‌گیرند، علائم زیادی مانند حالت تهوع، گرفتگی عضلات، مشکلات تنفسی ایجاد می شود. این علائم می تواند افراد را ضعیف کرده و آنها را در معرض خطر بیماری قلبی یا حملات قلبی قرار دهد.

خوردن وعده های غذایی سبک

خوردن غذای سالم و به صورت میان وعده بهترین گزینه در تابستان است. متخصصان توصیه می‌کنند که افراد مبتلا به بیماری قلبی از وعده‌های غذایی سنگین در تابستان اجتناب کنند تا از عوارض مربوط به قلب جلوگیری کنند.

عدم فعالیت در ساعات اوج گرما

فعالیت‌های فضای باز باید در طول تابستان محدود شود، به خصوص برای افرادی که بیماری قلبی دارند. کارشناسان توصیه می‌کنند در ساعات اوج گرما از ساعت 10 صبح تا 2 بعدازظهر، وقتی امواج گرما در سطح بالاترین است، از بیرون رفتن خودداری کنید، زیرا خارج شدن در چنین شرایطی باعث گرمازدگی می‌شود. به عنوان مثال ممکن دمای بالای گرما باعث رشد میزان مرگ و میر در افراد مبتلا به بیماری قلبی یا بدتر شدن وضعیت آنها شود.

توجه به تداخلات دارویی

برخی از داروهای قلبی مانند «بتابلاکرها» می‌توانند جریان خون را در بدن کاهش دهند و از تعریق جلوگیری کنند، که یکی از راه های اصلی از دست دادن گرمای بدن است. سایر داروها نیز می توانند در تنظیم دما اختلال ایجاد کرده و باعث تغییر فشار خون شوند. بنابراین، شما باید در مورد داروها، موارد مصرف آنها در طول تابستان و نحوه خنک نگه داشتن بدن با پزشک خود مشورت کنید.

توصیه‌های عمومی

روش‌های دیگری برای حفظ قلب سالم در تابستان وجود دارد، از جمله:

• در تابستان کمتر نمک یا غذاهای شور بخورید.

• از میوه ها و سبزیجاتی که بدن را خنک می کند مانند هندوانه، طالبی، خیار، گوجه فرنگی، لوبیا و سیب منجمد استفاده کنید.

• محصولات گوشتی را به جای سرخ کردن کباب کنید و گوشت‌های بدون چربی بخورید.

• در کنار خوردن غذای کم، در فواصل مکرر وعده‌های غذایی کمتری میل کنید.

• سیگار کشیدن را ترک کنید.

• از استرس دوری کنید.

• لباس‌های سبک و با رنگ روشن بپوشید تا هوا به راحتی به بدن برسد و آن را خنک نگه دارد

بیشترین بازدید موضوعات مهم