منابع اسرائيلى: حادثه نطنز «حمله سايبرى» بود و خسارت شدیدی داشت

نماینده مجلس ایران به «خرابکاری و نفوذ» اشاره کرد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

منابع اسرائیلی گزارش دادند که حادثه بامداد یکشنبه در تاسیسات هسته‌ای نطنز ، ناشی از یک «حمله سايبرى» بوده و بر خلاف آنچه مسئولان ایرانی ادعا می‌کنند خسارت‌هایی بزرگی بر جای گذاشته است.

در حالی که روزنامه «جروزالم پست» اسرائیل نوشت که حادثه صبح روز یکشنبه در نطنز «تصادفی» نبوده و خسارت جدی داشته ، شبکه دولتی «کان» این کشور خبر داد که این حادثه در نتیجه « یک حمله جدید سایبری» اتفاق افتاده است.

بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران، به خبرگزاری «فارس» گفت «یک حادثه» صبح روز یکشنبه در شبکه توزیع برق تأسیسات هسته‌ای نطنز ایران، مرکز اصلی غنی سازی اورانیوم کشور رخ داد.

بر اساس گزارش‌ منابع اسرائیلی و با توجه به حمله سال گذشته به این تاسیسات ، به نظر می‌رسد که این «حادثه» ناشی از حمله سایبری بوده که احتمالاً توسط اسرائیل صورت گرفته است.

کمالوندی با بیان اینکه هیچ خسارتی در این «حادثه» ایجاد نشده است ، گفت: «علت این حادثه در دست بررسی است و اطلاعات بیشتر متعاقبا اعلام خواهد شد.»

خرابکاری و نفوذ

اما مالک شریعتی نیاسر، نماینده ایران و سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس، نیز در توییتر خود با اشاره به نشست وین، این حادثه را در خلال تلاش ایران برای مجاب کردن طرف‌های غربی به لغو تحریم‌ها علیه کشورش بسیار مشکوک به «خرابکاری و نفوذ»، خواند.

نطنز در گذشته مورد هدف عملیات سایبری اسرائیل قرار گرفته است. در سال 2010، «ویروس استاکس‌نت» در عملیاتی مشترک با ایالات متحده به این مرکز حمله کرد و بیش از 1000 سانتریفیوژ را از بین برد. در تاریخ 2 ژوئیه 2020 نیز انفجاری بزرگ در سایت نطنز رخ داد که به نوشته وب‌سایت «نور نیوز»، نزدیک به «شورای عالی امنیت ملی ایران» یک «حمله عمدی» توصیف شد.

به تازگی «جروزالم پست» گزارش داده بود که ایران هنوز از نظر ظرفیت مونتاژ سانتریفیوژهای پیشرفته جدید، به نقطه‌ای که قبل از انفجار در ژوئیه سال 2020 بود، نرسیده است.

این در حالی است که علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی شنبه 10 آوریل، در گفت‌وگویی تلویزیونی با اشاره به مرکز مونتاژ سانتریفیوژهای نسل جدید که روز گذشته افتتاح شد، اظهار داشت: «سالن مونتاژ سانتریفیوژ ما را دشمن چند ماه پیش منفجر کرد، ولی باز نایستادیم و سالنی که جبران کننده سالن از دست رفته است را به صورت موقت برپا کردیم.»

«جروزالم پست»، می‌پرسد که صالحی مشخص نکرد که کدام «دشمن»، پشت حمله سال گذشته بوده است.

سانتریفیوژ IR9
سانتریفیوژ IR9

آمریکا و اسرائيل

این «حادثه» در حالی رخ داده است که لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا روز یکشنبه وارد اسرائیل شد و در میان سایر موضوعات، با مقامات اسرائیلی درباره برنامه هسته‌ای ایران و فعالیت ایران در منطقه دیدار و گفتگو کرد.‌

از سوی دیگر ، یوسی کوهن، رئیس سرویس اطلاعاتی اسرائیل «موساد»، قرار است در چند روز آینده در راس هیئتی رسمی راهی آمریکا شود تا در میان گفتگوهای خود شواهد و مدارکی پیرامون اقدامات ایران در پنهان کردن اطلاعات مربوط به برنامه هسته‌‌ای خود ارائه دهد.

گفتنی است حملات متعدد به کشتی‌های دریایی ایران و اسرائیل، تنش بین اسرائیل و ایران افزایش داده است، گزارش‌های اخیر ادعا می‌کنند که اسرائیل طی سالهای اخیر ده‌ ها کشتی ایرانی را مورد اصابت قرار داده است.

روز سه‌شنبه، سخنگوی ارتش ایران، اسرائیل و ایالات متحده را عامل انفجار در کشتی «ساویز» در دریای سرخ معرفی کرد.

«حادثه» در نطنز در حالی رخ داده که ایران با مقامات اروپایی درباره بازگشت احتمالی ایالات متحده به برجام ملاقات می‌کند.
نخست وزیر، بنیامین نتانیاهو در هفته گذشته بارها هشدار داده است که اسرائیل در برابر تهدیدهای ایران از خود دفاع خواهد کرد، و تأکید کرد که اسرائیل برای مبارزه با جاه‌طلبی های هسته‌ای ایران تلاش خواهد کرد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم