در پی مذاکرات بینتیجه ایران از راهاندازی 133 پروژه هستهای خبر داد
علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، با اعلام راهاندازی 133 پروژه هستهای جدید ، از فعالیت در گسترش برنامه اتمی ایران خبر داد.
به گزارش رسانههای دولتی ایران، این طرحها روز شنبه 21 فروردین، با دستور حسن روحانی رئیس جمهوری ایران افتتاح شد که شامل گازدهی به ماشینهای نسل جدید سانتریفیوژ در مجتمع غنی سازی نطنز ، تست مکانیکی سانتریفیوژ IR-9 و بهرهبرداری از مرکز مونتاژ سانتریفیوژهای نسل جدید هم بود.
صالحی با اعلام آمادگی سازمان تحت مدیریتش برای گسترش برنامه اتمی ایران اظهار داشت: « چنانچه مقامات و تصمیمسازان ارشد نظام امری را به مسوولان صنعت هستهای تفویض کنند در زمانی کوتاه هنگامهای عظیم برپا خواهد شد».

نشست وین
اظهارات صالحی در حالی بیان میشود که دیروز جمعه 20 فروردین نشست کمیسیون مشترک برجام جهت کاهش سطح تنشها میان ایران و آمریکا بدون رسیدن به نتایج ملموسی پایان یافت.
در همین زمینه عباس عراقچی، رئیس تیم مذاکره کننده هستهای ایران در وین با اشاره به این که موضوع تحریمها موضوع پیچیدهای است تاکید کرد که ابتدا آمریکا باید به برجام برگردد و سپس ایران به تعهداتش باز خواهد گشت.
عراقچی که شامگاه جمعه 20 فروردین با شبکه «پرس تی وی» پیرامون نشست اخیر وین گفتوگو میکرد، با اعلام وجود دو نوع تحریم علیه ایران افزود: «تحریمهایی وجود دارند که باید پایان یابند و رئیس جمهوری آمریکا صلاحیت و قدرت پایان دادن به آنها را با فرمان اجرایی دارد. تحریمهای دیگری هستند که ناشی از قانون گذاری کنگره است. در مورد این تحریمها رئیس جمهوری آمریکا فقط میتواند آنها را تعلیق کند.»
رد مذاکره با آمریکا
از سوی دیگر ، سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت خارجه ایران ، در گفتگو با «سی ان ان»، با رد هر گونه گفتوگو درباره برنامه موشکی و حضور منطقهای ایران هر گونه مذاکره با آمریکا را نیز رد کرد و گفت: «هیچ مذاکرات مستقیم و غیرمستقیمی در وین و هیچ جای دیگری میان ایران و آمریکا وجود نداشته است زیرا نیازی به مذاکره جدید وجود ندارد. ما با جزئیات کامل درباره برجام مذاکره کردیم.»
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران نیز در واکنش به جلسات اخیر کمیسیون برجام در وین طی توییتی با تکرار این که ابتدا باید آمریکا به برجام بازگردد اظهار داشت: «ایران مسیری منطقی برای انطباق کامل با برجام پیشنهاد داد: ایالات متحده که دلیل اصلی بحران موجود است باید اول به برجام بازگردد. ایران پس از راستیآزمایی سریع، پاسخ متقابل میدهد. تمام تحریمهای دوره ترامپ مغایر با برجام بود که باید برداشته شود - بدون استثنا.»
گفتنی است که جمعه 20 فروردین دو دور جلسات نشست کمیسیون مشترک توافق هستهای میان کشورهای حاضر در برجام در شهر وین پایتخت اتریش به پایان رسید.
اتحادیه اروپا که میزبانی و هدایت این دور از مذاکرات را برعهده داشت طی بیانیهای اعلام کرد: «اعضا، بحثهایی که در سطوح مختلف کمیسیون مشترک در خصوص بازگشت احتمالی امریکا به برجام صورت گرفته را مورد ارزیابی قرار داده و سازوکارهایی جهت تضمین بازگشت به برجام و اجرای موثر آن را به بحث گذاشتند.»