ترکی الفیصل: اگر توافق هستهای اصلاح نشود، ایران به بمب هستهای دست پیدا میکند
الفیصل: ما هیچ دشمنی با کشور ایران نداریم و اصلا نمیخواهیم آسیبی به این ملت برسد
شاهزاده ترکی الفیصل، رئیس پیشین سازمان اطلاعات پادشاهی عربی سعودی هشدار داد که اگر توافق هستهای میان ایران و کشورهای غربی اصلاح نشود، این کشور ممکن است به بمب هستهای دست پیدا کند.
الفیصل که در یک نشست آنلاین روز جمعه ، به میزبانی روزنامه «البلاد» بحرین سخن میگفت، تاکید کرد: «منطقه عربی تحت تاثیر قدرتهایی است که منافع متضاد دارند»، هشدار داد که عدم وجود مدیریت بحران ، درهای منطقه را به روی هرج و مرج و دخالتهای خارجی باز خواهد میکند.»
او در ادامه گفت: « ما تجربه آنچه در عراق رخ داد را میبینیم که چگونه به راحتی تحویل رژیم ایران داده شد و همچنین تجربه دخالتهای خارجی در سوریه را مشاهده میکنیم.»
الفیصل که در حال حاضر رئیس هیات مدیره «مرکز پژوهشها و مطالعات اسلامی ملک فیصل» را بر عهده دارد، خاطرنشان ساخت که «منطقه باید برای هر سناریویی آماده باشد، علیالخصوص که رژیم ایران با دخالتهایش در کشورهای منطقه و ادامه صدور اندیشههای فرقهگرایانه و تلاشش برای به دست آوردن سلاح هستهای، از هر دورهای خطرناکتر شده است».
رژیم ایران مانع شکلگیری روابط متوازن
رئیس پیشین سازمان اطلاعات سعودی ، با تاکید بر اینکه «همه تلاشها برای تصحیح سیاستهای رژیم تهران در 40 سال گذشته ناکام مانده» تاکید کرد: « ما هیچ دشمنی با کشور ایران نداریم و اصلا نمیخواهیم آسیبی به این ملت برسد، اما خواهان ایجاد یک رابطه متوازن هستیم ، چون این حکومت از هر گونه خللی در این توازن سوء استفاده خواهد میکند».
الفیصل افزود: « خطر رژیم ایران در رفتار سرکشانه و تلاش برای بیثباتسازی و ناامن کردن کشورهای همسایه و فروپاشی جوامعش نهفته است».
به گفته او « تجربه عراق نمونهای از دستاندازی رژیم تهران به درآمدهای این کشور، نشر فرقهگرایی و نقض حاکمیت عراق است.»
شاهزاده ترکی الفیصل تاکید کرد: رژیم ایران نقش ویرانگر مشابهی در سوریه، لبنان و یمن هم ایفا میکند. این موضوع امنیت منطقه را تهدید میکند. این سیاستهای ویرانگر ، هیچ تفاوتی با تاثیرات ویرانگر سلاح هستهای که این رژیم دنبال میکند، ندارد.»

نشست وین
الفیصل درباره نشست وین میان ایران و کشورهای عضو توافق هستهای ، و ضرورت مشارکت سعودی و کشورهای عربی منطقه در این گفتگوها، تصریح کرد: «نشست وین نگرانیها ما از خطر برنامه هستهای ایران را برطرف نمیکند. این کشورها باید در بطن گفتگوهای مربوط به توافق هستهای باشند و همه نگرانیها درباره برنامه موشکهای بالستیک ایران و دخالتهای منطقهای تهران به بحث گذاشته شود».
الفیصل افزود: توافق هستهای به دلیل سادهلوحی باراک اوباما، رئیسجمهوری سابق آمریکا، نگرانی همسایگان ایران را نادیده گرفت. کشورهای عربی از این توافق با امید به اینکه رفتارهای خصمانه این رژیم در منطقه را متوقف کند، استقبال کردند ، اما آنچه رخ داد کاملا عکس بود و دخالتها بیشتر شده و چیرگی این رژیم بر منطقه تقویت یافت.»

آینده توافق هستهای
رئیس پیشین سازمان اطلاعات سعودی ، تاکید کرد « تصمیم دونالد ترامپ، رئیسجمهوری سابق آمریکا برای خروج از توافق هستهای با هدف اعمال فشار بر ایران برای متوقف کردن دخالتهایش و همچنین رفع نگرانی کشورهای منطقه صورت گرفت، اما جو بایدن، رئیسجمهوری فعلی میخواهد به این توافق باز میگردد ، آن هم بدون یافتن راهحلهای جایگزین».
الفیصل معتقد است این سیاست دولت بایدن رژیم ایران را برای رسیدن به بمب اتمی نزدیکتر میکند. او گفت: «ایران از کشورهای غربی باج گرفت و دولت اوباما را وادار به امضای توافق به نفع خود کرد و در دوره ترامپ تخلفاتش را بیشتر کرد و در دوره بایدن بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی را از بازرسی تاسیسات و برنامه هستهای منع کرده و غنیسازی اورانیوم را بیشتر کرد تا موضع خود در مذاکرات را تقویت کند و پیش از مذاکرات وین فشار بیاورد. از کشورهای عضو توافق هستهای میخواهم متوجه بازیهای ایران باشند.»
رئیس هیات مدیره «مرکز پژوهشها و مطالعات اسلامی ملک فیصل» گفت که به توان دولت جو بایدن برای تن ندادن به باجگیریهای ایران خوشبین نیست اما «آنچه فرانسه درباره بحث درباره برنامه موشکی ایران گفت مهم است و امیدوارم که فرانسه این موضوع را با بریتانیا و آلمان هماهنگ کرده باشد.»
ابهام توافق چین و ایران
شاهزاده ترکی الفیصل درباره توافق چین و ایران گفت: « تنها چیز نگرانکننده در این توافق ابهام آن است که باید دید چه تاثیری بر امنیت و منافع کشورهای عربی منطقه دارد ، اما غیر از آن فکر نکنم چیزی فراتر از آن باشد».

او افزود: وزیر امور خارجه چین پیش از سفر به ایران برای امضاء این توافق، سفری به سعودی و امارات داشت. این توافق به طور کلی اقتصادی است و ضمن ابتکار عمل کمربند و راه ابریشم است. علاوه بر این روابط اقتصادی ما و چین بسیار قوی است و امیدوارم پس از این توافق ، چین بر فشارهای خود بر تهران برای پایان دادن به رفتار ویرانگرش در منطقه بیفزاید.»
-
دور دوم نشست وین با تجمعات اعتراضی ایرانیان همراه شد
ادامه گفتگوها به روز سهشنبه هفته آینده موكول شد اخبار العربيه -
چه انتظاری از نشست وین میرود؟
پس از کش و قوسهای فراوان بالاخره جمعه 13 فروردین 1400 نشست مجازی کمیته مشترک برجام میان اعضای کنونی حاضر در توافق هستهای تشکیل شد. هر چند در این ... اخبار العربيه
-
۱
نشنال اینترست: آمریکا برای مهار ایران به «پلن بی» نیاز دارد
ايران -
۲
پنس از بایدن خواست فورا مذاکرات اتمی با ایران را متوقف کند
بين الملل -
۳
برکناری حسین طائب و روندهای موجود در ساختارهای امنیتی جمهوری اسلامی
دیدگاه ها -
۴
عزل طائب و برهم کنش «دکترین اختاپوس، بحران اقتصادی و اعتراضات عمومی»
دیدگاه ها -
۵
نماینده اسبق اتحادیه اروپا: فروپاشی سپاه عاملی تعیینکننده برای سقوط رژیم ایران است
ايران -
۶
آزادی یک متهم مرتبط به قتل محسن فخریزاده با وثیقه 25 میلیارد تومانی
ايران
-
۱
واکنش شتابزده سپاه به اخبار عزل و ترور حسین طائب
ايران -
۲
صدای انفجار در غرب تهران؛ احتمال حمله پهپادی به تأسیسات سپاه
ايران -
۳
تلآویو: رئیس اطلاعات سپاه را زیر نظر داریم
خاورميانه -
۴
لاریجانی: اسرائیل راه مقابله با ایران را یافته است
ايران -
۵
زینب سلیمانی در واکنش به سخنان پمپئو: در وحشت زندگی کن
ايران -
۶
کشف دایناسوری با چنگالهای به شکل چاقو در ژاپن
دانش و تکنولوژی
-
۱
هشدار غیر مستقیم مقتدی صدر به رقبای سیاسی
خاورميانه -
۲
برکناری حسین طائب و روندهای موجود در ساختارهای امنیتی جمهوری اسلامی
دیدگاه ها -
۳
درگیری طالبان با فرمانده پیشین خود در بلخاب 16 کشته بر جای گذاشت
افغانستان -
۴
کشف دایناسوری با چنگالهای به شکل چاقو در ژاپن
دانش و تکنولوژی -
۵
مجتبی خامنهای؛ حاکم پشت پرده جمهوری اسلامی
دیدگاه ها -
۶
تجمعات اعتراض به گرانی و قطع اینترنت در برخی شهرهای خوزستان
ايران