فرانسه تحریم مقامات سیاسی لبنان را بررسی می‌کند

سلب بعضی امتیازها از رهبران سیاسی لبنان می‌تواند به ابزار فشاری بر طبقه سیاسی حاکم در این کشور مبدل شود

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

فرانسه و اتحادیه اروپا در تلاشند تا با ارائه پیشنهادهایی جهت توقیف اموال و اعمال ممنوعیت سفر، سیاسیون لبنانی را تحت فشار قرار دهند تا درباره تشکیل دولتی برای نجات کشورشان از خطر فروپاشی اقتصادی، به توافق برسند.

وقوع انفجار بزرگ در بندر بیروت در اوت گذشته که به ویرانی کامل مناطقی در پایتخت لبنان انجامید منجر به استعفای دولت وقت لبنان به ریاست حسان دیاب شد و پس از آن دولتی در این کشور تشکیل نشد.

Advertisement

فرانسه علی‌رغم این‌که تلاش‌های کمک‌رسانی به لبنان را رهبری می‌کرد از متقاعد ساختن طرف‌های متعدد لبنانی برای تشکیل دولت و انجام اصلاحات در این کشور که تا مرز فروپاشی گسترده، بازمانده است.

در حالی که بسیاری از رهبران سیاسی ارشد لبنان دارای منازل، حسا‌ب‌های بانکی و سرمایه‌گذاری‌هایی در اتحادیه اروپا، هستند و فرزندانشان را برای تحصیل به دانشگاههای اروپایی اعزام می‌کنند، سلب این گونه امتیازها از آنها می‌تواند به ابزار فشاری بر طبقه سیاسی حاکم بر لبنان مبدل شود.

ژان ایو لودریان
ژان ایو لودریان

در همین راستا ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه، سه‌شنبه خطاب به نمایندگان پارلمان، گفت:«پیشنهادهای ملموسی علیه اشخاصی که منافع عمومی را فدای منافع شخصی‌شان کردند، در حال تهیه است».

لودریان گفت:«چنانچه سیاسیون مسئولیت‌های‌شان را در نیابند، در انجام مسئولیت‌های‌مان تردید نخواهیم کرد».

دیپلمات‌ها به خبرگزاری «رویترز» گفته‌اند که «تیم لودریان در حال بررسی امکان اعمال تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه مسئولان لبنانی است که شامل ممنوعیت سفر و توقیف اموال می‌شود».

این دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا در بروکسل، گفت که وزیر خارجه فرانسه، لودریان، همچنین از جوزپ بوریل، مسئول سیاست خارجی در اتحادیه اروپا طی نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در 22 مارس گذشته خواسته تا گزینه‌هایی را تهیه و ارائه کند.

این دیپلمات به «روتیرز» گفت که «فرانسوی‌ها تلاش می‌کنند تا اروپایی‌ها را در مسأله لبنان مشارکت دهند، چرا که آنها به تنهایی قادر به حل این موضوع نیستند، یا دست‌کم تلاش‌های فردی آنها تاکنون موفق نبوده است».

او همچنین افزود:«موضوع تحریم‌ها تاکنون به طور مستقیم مورد بررسی قرار نگرفته و چنانچه تحریم‌ها ابزاری برای تغییر باشد، نمی‌توان از آنها چشم‌پوشی کرد، لبنان نیازمند دولتی فعال است».

این موضوع در کشور لبنان نیز مورد حمایت است چرا که در سایه نزاع میان رهبران سیاسی و فروپاشی سطح معیشتی، خشم شهروندان همچنان در حال افزایش است.

از سویی غسان سلامه، وزیر فرهنگ سابق لبنان، پس از مشارکت در نامه سرگشاده حامل امضای 100 تن از فعالان جامعه مدنی به امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، که در روزنامه فرانسوی «لوموند» برای تشویق فرانسه به توقیف اموال منتشر شده، گفت:«تحریم‌های اتحادیه اروپا تاثیر عملی و خطرناکی را علیه سیاسیون لبنانی خواهد داشت زیرا که به میزان زیادی در اروپا حضور دارند».

غسان سلامه
غسان سلامه

دیپلمات‌ها اما گفتند که پاریس همچنان نگران است و هنوز هدف‌های خود را مشخص نکرده است. دیپلمات‌ها همچنین گفتند که برقراری چنین ساختاری زمان‌بر خواهد بود.

از سویی ایالات متحده آمریکا عملا تحریم‌هایی را علیه 3 تن از سیاسیون برجسته لبنانی ائتلاف کننده با شبه‌نظامیان حزب‌الله مورد حمایت ایران که دارای نفوذ زیادی در لبناناست، اعمال کرده است.

دیپلمات‌ها همچنین گفتند که اتحادیه اروپا درباره هدف قرار گرفتن حزب‌الله و راهکارهای هدف قرار گرفتن آن، تصمیم گیری خواهد کرد.
از سویی یک منبع سیاسی برجسته لبنانی به «رویترز» گفت که «فرانسوی‌ها نامه را به مسئولان اینجا ارجاع دادند تا امکان اعمال تحریم‌هایی بررسی شود.. هرچند، این نامه اما تاکنون از قدرت لازم برخوردار نبوده است».

بیشترین بازدید موضوعات مهم