خطر دیپورت چهار پناهجوی ایرانی ساکن ترکیه را تهدید می‌کند

اسماعیل فتاحی، زینب صحافی، لیلی فرجی و محمد پوراکبری کرمانی برای استرداد به اردوگاه مخصوص اخراج مهاجران منتقل شدند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

یک پناهجوی ایرانی در ترکیه با انتشار فایلی صوتی در توئیتر، فاش کرد که او و سه پناهجوی دیگر به علت شرکت در تجمعی که دارای مجوز هم بوده، در منازلشان توسط پلیس دستگیر شده و پس از دیپورت، برای استرداد به اردوگاه مخصوص اخراج مهاجران منتقل شده‌اند.

«اسماعیل فتاحی» که در ایران در زمینه حقوق کارگران فعالیت می‌کرد، با انتشار فایل صوتی از خود در توئیتر از بازداشت و خطر دیپورت خود و سه پناهجوی دیگر به نام‌های «زینب صحافی، لیلی فرجی و محمد پوراکبری کرمانی» خبر داد.

Advertisement

به گفته او، آنها در حین بازداشت مورد شکنجه نیز قرار گرفته‌اند و پلیس ترکیه به آنها گفته است که گرچه این تجمع مجوز داشته، اما این پناهجویان برای شرکت در آن نیاز به مجوز جداگانه داشته‌اند.

فتاحی در ادامه اظهار کرد: «این در حالی است که قانون برگزاری تجمعات در ترکیه به چنین موردی اشاره نکرده است و اگر در ترکیه تجمعی برگزار شود، وابستگان به هر ملیتی می‌توانند در آن شرکت کنند. ما در این تجمع پوسترهایی در اعتراض به وضعیت زنان ایرانی و در حمایت از کمپین «نه به جمهوری اسلامی» در دست گرفته بودیم».

اشاره این پناهجوی ایرانی، به تجمع روز 20 مارس 2021 در شهر دنیزلی است که در اعتراض به «خروج ترکیه از کنوانسیون منع خشونت علیه زنان» برگزار شده بود.

او در این فایل صوتی همچنین اعلام کرد که از سال 2015 در ترکیه به عنوان پناهجو زندگی می‌کند و از کمیساریای عالی پناهندگی سازمان ملل درخواست پناهندگی کرده و در همان سال ورودش، از سوی این کمیساریا به عنوان «پناهنده سیاسی» پذیرفته شده است.

به گفته او، پلیس ترکیه به منزل شخصی‌اش یورش برده و او را دستگیر کرده است.

فتاحی افزود: «بنا به توافقات امنیتی ترکیه و حکومت جمهوری اسلامی (ایران)، احتمالا بازداشت ما در ترکیه طبق این توافق صورت گرفته و پای نهادهای امنیتی حکومت ایران در میان است. در تجمع قانونی 20 مارس، ما صرفا اعتراض خود را به ستم مضاعف و هدفمندی که به زنان در ایران می‌شود، ابراز کردیم».

این پناهجوی ایرانی از صدور «حکم دیپورت» خود و سه پناهجوی ایرانی دیگر خبر داد و گفت: «انتظار می‌رود ظرف روزهای آینده، دولت ترکیه کارهای اداری انتقال آن‌ها را به ایران آغاز کند».

او با اعلام خبر انتقال خود و سه ایرانی دیگر بازداشت شده به یک اردوگاه مخصوص اخراج مهاجران، شرایط نگهداری در این کمپ را «بسیار اسفبار» دانست که شرایط بسیار غیربهداشتی دارد و امکان ابتلای این چهار نفر به کرونا بسیار زیاد است.

گفتنی است، «لیلی فرجی» که از دو نوع بیماری رنج می‌برد، یکی از این چهار پناهجو است که در اعتراضات دی‌ماه 96 دستگیر شده بود، جرقه این اعتراضات در ابتدا با افزایش قیمت ناگهانی تخم‌مرغ زده شد و سپس به شعارهای ساختارشکنانه علت حکومت تبدیل شد که با سرکوب شدید نیروهای امنیتی پایان یافت.

«زینب صحافی» معروف به «دختر پرسپولیسی» یکی دیگر از این بازداشت‌شدگان است که به علت ورود به استادیوم چند بار بازداشت و با گرفتن تعهد از وی آزاد شده بود. او در مصاحبه‌ای اعلام کرده بود که قصد پناهنده شدن نداشت اما پس از اینکه از نقشه نیروهای امنیتی برای بازداشت و زندانی شدن خود مطلع می‌شود ظرف دو ساعت تصمیم می‌گیرد که از کشور خارج شود و به ترکیه پناهنده شد.

گفتنی است، ترکیه تاکنون بارها ایرانی‌های ناچار که به دلایل سیاسی به این کشور پناه آورده‌اند را با نادیده گرفتن حقوق پناهجویی اخراج کرده است.

بر اساس گزارش خبرگزاری «هرانا»، دو تن از معترضان آبان 98 با نام‌های «محمد رجبی، سعید تمجیدی و شیما.ر» پس از از بازداشت امیرحسین مرادی، به کشور ترکیه گریخته بودند که با همکاری ترکیه به ایران برگردانده شدند و در معرض حکم اعدام قرار گرفتند.

در سایه چشم‌پوشی‌های ترکیه از نقض حقوق بشر در این کشور توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی، بارها ایران توانسته نقشه‌های ترور و ربودن مخالفان خود را در این کشور عملی کند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم