مقام ارشد ایرانی: تحریم‌های برجامی و غیر برجامی باید برداشته شوند

برداشته شدن تمامی تحریم‌ها شرط ایران برای بازگشت به برجام است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

یک مقام ارشد ایرانی تاکید کرده که تهران هیچگونه تقسیم بندی تحریم‌ها از جمله‌های «تحریم‌های برجامی و غیربرجامی» را نخواهد پذیرفت و برای بازگشت به برجام خواهان برداشته شدن همه تحریم‌هاست.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری «تسنیم»، یک مقام ارشد ایرانی به شبکه انگلیسی زبان «پرس تی وی» گفت که جمهوری اسلامی ایران، تقسیم‌بندی تحریم‌های آمریکا علیه خود تحت عناوین «تحریم های برجامی و غیربرجامی» را نمی‌پذیرد و خواهان برداشته شدن همه آنهاست.

به نوشته تسنیم، این مقام ایرانی که خواست، هویتش افشاء نشود، تاکید کرد:‌« از نظر ایران، تمام تحریم‌های آمریکا باید کاملا لغو شوند و شرط ایران برای بازگشت به تعهدات برجامی، برداشته‌شدن کامل و دائمی تمام تحریم‌ها است.»

وی همچنین بحث «یک بازه زمانی کوتاه» برای راستی‌آزمایی لغو تحریم‌ها را کافی ندانسته و گفت که در کوتاه مدت نمی‌توان راستی‌آزمایی کرد که آمریکا به صورت موثر تحریم‌ها را برداشته است یا نه.

این مقام ایرانی همچنین تصریح که دولت‌های غربی باید تضمین بدهند که تحریم‌ها پس از برداشته شدن، دوباره اعمال نخواهند شد.

این در حالی است که چهار سناتور جمهوری‌خواه در نامه‌ای به بایدن در روز نشست وین، از نارضایتی عمیق خود از احتمال بازگشت آمریکا به برجام خبر دادند.

سناتور جیمز اینهاف با ذکر نام سه سناتور هم‌ امضا در توییتر خود، مفاد این نامه را به اشتراک گذاشت و نوشت: ایالات متحده نباید زیر فشار رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، به «برجام شکست‌خورده» برگردد و از بایدن خواستند که به خاطر برگشت به توافقی پر ایراد، کوته‌بینانه، خودسرانه و مایه به خطر افکندن امنیت ملی آمریکا از اهرم فشار بر حکومت ایران نکاهد، چرا که اظهارات اخیر مقامات دفتر ریاست جمهوری، دقیقا چنین علائمی به تهران می‌دهند.

در همین اثنا روحانی که چهارشنبه 7 آوریل 2021 در جلسه هیات دولت سخن می‌گفت درباره نشست اخیر وین و حضور آمریکا در آن اظهار داشت: «در روزهای اخیر ما شاهد فصل تازه‌ای از تجدید حیات برجام هستیم. همه کشورهایی که در برجام متعهد بودند، در این روزها در وین اجتماع کردند حالا با ترکیب‌های مختلف از جمله ترکیب 1+4 با حضور ایران و ترکیب 1+4 با حضور آمریکا.»

گفتنی است که نشست وین بعدازظهر سه شنبه 6 آوریل با حضور و میانجگیری طرف های برجام (بریتانیا، فرانسه، آلمان، روسیه و چین) و ایران برگزار شد. قرار است این مذاکرات با برگزاری دو نشست کارشناسی موازی میان اعضای کمیسیون مشترک برجام در روزجمعه 9 آوریل ادامه یابد.

برای اولین بار پس از خروج آمریکا از برجام در سال 2018 ، نمایندگانی از سوی ایالات متحده در نشست وین شرکت داشتند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم