موج چهارم کرونا؛ افزایش فاجعهبار مرگ و میر در ایران
با عاجز ماندن دولت در تامین واکسن، مسئولان ایران دست به دامان بخش خصوصی شدند
به گفته مسئولان بهداشت ایران، موج چهارم کرونا در این کشور آغاز شده و در حال گسترش است. این امر باعث شده تعداد مبتلایان به نوع جهشیافته این بیماری بیشتر شوند و مرگومیر به شدت افزایش پیدا کند.
حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران، شنبه 3 آوریل 2021، در جلسه ستاد کشوری مقابله با کرونا گفت که موج چهارم در دو استان این کشور آغاز شده و استانهای دیگر هم اگر مراعات نکنند، وارد این موج میشوند.
در همین روز، ایرج حریرچی، معاون وزارت بهداشت ایران، گفت که این کشور «به طور قطع» وارد موج چهارم شیوع کرونا شده است.
بر اساس آخرین آمار منتشر شده از وضعیت کرونا در ایران، طی 24 ساعت گذشته 11 هزار و 680 بیمار جدید مبتلا به کرونا در این کشور شناسایی شدند و مجموع مبتلایان به یک میلیون و 932 هزار و 74 نفر رسید، همچنین طی شبانهروز گذشته 161 نفر به علت ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان به 63 هزار و 160 نفر افزایش یافت. تاکنون یک میلیون و 650 هزار و 569 نفر از بیماران بهبود یافته و از بیمارستانها ترخیص شدهاند و 4 هزار و 57 نفر از بیماران در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
بر اساس گزارش «ایرنا»، وزیر بهداشت ایران، امروز دوشنبه 5 آوریل 2021، با هشدار نسبت به افزایش موارد مثبت کرونا در این کشور، از رودررویی با «سهمگینترین امواج کرونا» خبر داد که برای نظام سلامت «ایام پرچالشی» را رقم خواهد زد.
42 شهرستان در وضعیت قرمز
بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا، رنگبندی شهرها به منظور هشدار نسبت به میزان گستردگی بیماری کرونا تعیین میشود. بر همین اساس «وضعیت قرمز» به معنای «بسیار پرخطر» است که طی روزهای اخیر، برای بسیاری از شهرستانهای ایران تعیین شد، بر اساس آخرین آمار اعلام شده، هماکنون در ایران، 42 شهرستان شامل 7 مرکز استان از امروز دوشنبه 5 آوریل، در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفتهاند.
همچنین، 54 شهرستان از جمله 6 مرکز استان (اردبیل، بجنورد، کرمان، رشت، همدان و یزد) هم از امروز شرایط نارنجی کرونایی را تجربه میکنند.
با جمعبندی آمار اعلام شده، ستاد ملی کرونا وضعیت 88 شهرستان کل ایران را قرمز اعلام کرده و 139 شهرستانهم در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارند، بر همین اساس، رشد تقریبا 10 برابری در شهرستانهای قرمز و نارنجی، موج چهارم کرونا را شعلهور کرده است.
تعداد شهرستانهای زرد هم 198 شهر اعلام شده و تنها 23 شهرستانهم که کمترین آمار مبتلایان را به خود دیدهاند اکنون در شرایط آبی کرونایی ثبت شدهاند.
کنترل و محدودیت رفتوآمد
در حالیکه کنترل و محدودیت جدی برای رفتوآمد به منظور مهار کرونا از سوی مسئولان اعمال نشد، زمزمههایی از توقف پرواز بین ایران و ترکیه شنیده میشود، ایران که خود به موج جدید و نوع جهشیافته ویروس گرفتار شده، قصد دارد مجوز پروازها به ترکیه را لغو کند تا بتواند با جلوگیری از سفرهای گردشگری، موج جدید را متوقف کند اما تاکنون این موضوع محقق نشده است.
به گزارش خبرگزاری «ایسنا»، یکشنبه 4 آوریل 2021، ابوالقاسم جلالی، معاون هوانوردی و امور بینالملل سازمان هواپیمایی ایران، گفت که «تاکنون درخواستی مبنی بر توقف پروازهای ترکیه به دست ما نرسیده است، اما به محض ابلاغ آن را اجرایی میکنیم».
تاخیر در تامین واکسن کرونا
از سوی دیگر، تاخیر مسئولان در تامین واکسن کرونا و کمبود در این زمینه نیز مورد انتقاد فراوانی از سوی شهروندان ایرانی در شبکههای اجتماعی قرار گرفت.
برخی مسئولان نیز عملکرد ایران در این زمینه را نقد کردند. محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران، یکشنبه 4 آوریل در جلسه علنی این شورا با تاکید بر وجود «تاخیر و عقبماندگی» در فرایند واکسیناسیون در ایران که تاکنون به «یک درصد» هم نرسیده، آن را از سوی «افکار عمومی»، «غیرقابل پذیرش» عنوان کرد.
به گفته او، عدد مبتلایان روزانه به بیمار کرونا در ایران 5 رقمی شده و تعداد قربانیان نیز به سه رقمی شده است.

با عاجز ماندن دولت در تامین واکسن کرونا، مسئولان دست به دامان بخش خصوصی شدند، به گزارش «همشهریآنلاین»، یکشنبه 4 آوریل 2021، در حالیکه سازمان غذا و داروی ایران، اخیرا طی فراخوانی از شرکتهای خصوصی برای واردات واکسن کمک خواست، چند روز بعد، محمود نجفیعرب، نایب رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی ایران اعلام کرد که «فرصت برای تامین واکسن کرونا برای کشور از بین رفته؛ چرا که تمام کشورها نیاز خود را از قبل رزرو کردهاند».
به گفته او، هماکنون شرکتهای تولیدکننده واکسن در تلاشند تا واکسن را برای جمعیت کشور خود تامین کنند. از سوی دیگر، «کشورهای متقاضی واکسن، از قبل نیاز خود را پیشخرید کردهاند و دیگر واکسنی وجود ندارد که شرکتهای خصوصی بخواهند آن را تهیه کنند».
او این نکته را نیز افزود که «شرکتهای خصوصی توان تامین میزان زیادی از واکسن کرونا را ندارند و از همان ابتدا یعنی زمانی که شرکتها در حال تولید بودند، از شرکتهای خصوصی هم خواسته نشد تا واکسن وارد کنند».
بنا به گفته نجفیعرب هنوز هیچ شرکتی ایرانی نتوانسته واکسن کرونا را خریداری کند.
این در حالی است که حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران، 13 ژانویه 2021 اعلام کرده بود که هیچ مشکلی برای خرید واکسن وجود ندارد و بانک مرکزی هم اعلام کرده بود که مشکلی در پرداخت ارز ندارد.

کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو در ایران نیز پیش از این وعده داده بود که واکسیناسیون عمومی تا آخر سال 1400 به پایان برسد. این در حالی است که تاکنون تنها 700 هزار واکسن از سه کشور هند، چین و روسیه تهیه و توزیع شده است و بر اساس آمارهای اعلام شده، تاکنون تنها به کمتر از 0.2 درصد از جمعیت نزدیک به 85 میلیون نفری ایران واکسن کرونا تزریق شده است.
گفتنی است، مطابق پیشبینی بلومبرگ، ایران، جزء آخرین کشورهای جهان خواهد بود که میتواند برنامه واکسنیاسیون عمومی علیه کرونا را در سطح مطلوبی اجرا کند.
بر اساس این گزارش، 10 سال طول میکشد تا ایران، حداقل 75 درصد از جمعیت خود را واکسینه کند.
-
دو هفته دیگر بیماران کرونایی آخرین تخت بیمارستانی در ایران را تصاحب میکنند
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در ایران گفت که تا دو هفته دیگر بیمارستانها اشباع و شمار مرگ و میر ناشی از کرونا بیشتر خواهد شد.دکتر پیام طبرسی ... اخبار العربيه -
واکسن کرونای وارداتی ایران حتی کفاف کادر درمان این کشور را نمیدهد
انتقاد رئیس سازمان نظام پزشکی ایران از «عقبماندگی» ایران برای تهیه واکسن اخبار العربيه -
مجموع جانباختگان کرونا در ایران از مرز 61000 نفر گذشت
سخنگوی وزارت بهداشت ایران اعلام کرد که با فوت 61 بیمار مبتلا به کرونا طی 24 ساعت گذشته مجموع فوتیهای این بیماری از مرز 61000 نفر گذشت و به 61069 فوتی ... اخبار العربيه