نخستین زن مین‌یاب یمنی: قاتل زندگی را از کار می‌اندازم

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

امیمه که آرزو دیرینه اش تحصیل دررشته علوم نظامی در خارج از کشور از طریق بورسیه بوده، موفق شد به عنوان اولین زن خنثی‌کننده مین در یمن، مشغول به این کار شود.

امیمه هر روز ساعات طولانی را زیر اشعه سوزان آفتاب جهت پاکسازی میادین آلوده به مین در کشور جنگ زده‌اش سپری می‌کند.

Advertisement

او هر روز دستگاه مین‌یاب سنگین را به دست گرفته و به دشت و دمن و کوه و دره می‌زند و هرگاه که صدای وزوز ردیاب را می‌شنود به آرامی خم شده و به دقت گرد وغبار را از روی شی مشکوک که هر لحظه امکان انفجارش است، می‌زداید و با مهارت شروع به خنثی کردن مهمات منفجرنشده می‌کند؛ مهماتی که می‌تواند خسارات جبران‌ناپذیری به زندگی مردم منطقه یا دام‌های آنان یا هر کسی که از آن منطقه می‌گذرد، وارد کند.

راه موفقیت امیمه که اولین زنی در یمن محسوب می‌شود که در زمینه پاکسازی مین کار می‌کند خالی از موانع بزرگ جهت دستیابی به این دستاورد عظیم نبوده‌است.

امیمه

امیمه می‌گوید: «بعد از دبیرستان سال‌ها سعی کردم بورسیه تحصیل در خارج از کشور برای تحصیل علوم نظامی شوم، این تخصص در یمن وجود ندارد. در ان دوره من به عنوان کارمند اداری مرکز مین‌روبی شروع به کار کردم. بعدها با افزایش تجربه خود در زمینه پاکسازی مین فهمیدم که مین‌روبی برای من به چیزی فراتر از یک شغل تبدیل شده‌است و انگیزهٔ بیشتری برای این کار در من ایجاد شد.»

با افزایش اشتیاق اش، امیمه می‌دانست که کار اداری در زمینه پاک کردن مین چیزی نیست که آرزوی آن را دارد. او می‌خواست عملاً به بخش مین‌روبی برود جایی که واقعاً می‌توانست به شکل ملموس در کار مین‌روبی تأثیر بگذارد. اما حرکت به جلو آسان نبود. پاکسازی مین حرفه‌ای است که مردان در آن تسلط دارند و تاکنون هیچ زنی در یمن به این کار مشغول نشده بود. او می‌دانست که برای تغییر مسیر خود باید کاری انجام دهد.

امیمه در ادامه می‌گوید: «کار من در بخش اداری این حوزه اشتیاقم را برای مشارکت بیشتر در این عمل انساندوستانه- خنثی‌سازی مین‌ها و مهمات منفجر نشده- بیشتر کرد، اما دانش من در این زمینه محدود به افزایش آگاهی جامعه از خطرات مین بود، من فقط انواع کمی از مین‌ها را می‌شناختم.»

امیمه

او در راستای تحقق بخشیدن به هدفش تصمیم گرفت که به دانش خود در این راستا بیافزاید لذا و از آنجایی که جهت اشتغال به عنوان افسر متخصص مین‌روبی داشتن مدرک تحصیلی در رشته حقوق الزامی است، او در ابتدا تصمیم گرفت که در این رشته وارد دانشگاه شده و مدرک لیسانس خود را دریافت کند. بعد از آن با شرکت در دوره‌های آموزشی پروژه‌های مین‌روبی سازمان ملل متحد (ماین اکشن)، توانست به خواسته خود جامه عمل پوشانده و به عنوان اولین افسر زن مین‌یاب در یمن مشغول به کار شود.

امیمه که آرزو دارد که به کار خود در زمینه پاکسازی مین ادامه دهد. او می‌گوید: «آرزوی من این است به دانش خود در این زمینه بیافزاییم و بتوانم به یک مقام عالی‌رتبه در زمینه پاکسازی مین برسم. من می‌خواهم دوره‌های تخصصی تری که به من امکان کسب مهارت‌های بیشتری در این زمینه بدهند را بگذرانم تا بتوانم با خیال راحت‌تر و به شکل موثرتر به کارم ادامه بدهم.»

امیمه ادامه می‌دهد: «همکاران من همیشه به من توصیه می‌کردند که زیادی رؤیایی فکر نکنم، اما من آنقدر مصمم بوده و هستم که توانستم به آنچه از کوکی آرزو داشته‌ام، برسم. این احساس غرور و خوشبختی غیرقابل توصیف است، من اولین زنی هستم که در پاکسازی مین در سراسر یمن کار می‌کند. امیدوارم که زنان بیشتری به من بپیوندد.»

امیمه می‌گوید آنچه که بیشتر از هرچیزی برای او لذت بخش است، «احساس پیروزی» بر چیزی است که می‌تواند صدمات جبران‌ناپذیری به افراد جامعه و حتی حیوانات وارد کند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم