وزارت دفاع فرانسه چهارشنبه 31 مارس 2021 اعلام کرد ناو هواپیمابر «شارل دوگل» این کشور فرماندهی نیروی دریایی ائتلاف بینالمللی مبارزه با داعش را بر عهده گرفت. و ناو هواپیمابر «آیزنهاور» آمریکا نیز عملیات خود را از دریای مدیترانه علیه داعش آغاز کرد.
وزیر دفاع فرانسه چهارشنبه اعلام کرد که فرانسه به جانشینی از ایالات متحده آمریکا، فرماندهی ماموریت ائتلاف بینالمللی برای مبارزه با گروه داعش را بر عهده گرفت. ناو هواپیمابر شارل دوگل فرانسه پس از رسیدن به ابوظبی، پایتخت امارات متحده عربی، فرماندهی ماموریت ائتلاف بینالمللی مبارزه با داعش را عهدهدار شد.
دو ناوچه جنگی و یک کشتی تدارکات فرانسوی و یک ناوچه بلژیکی، ناو هواپیمابر فرانسه را در این ماموریت همراهی میکنند.
در بیانیه وزارت دفاع فرانسه آمده است که این ناوگروه دریایی هوایی همه ماموریتها را برای ادامه حضور ائتلاف بینالمللی مبارزه با داعش بر عهده میگیرد، زیرا که منطقه خلیج بخشی از ثبات منطقه است و حضور فرانسه این فرصت را میدهد تا اوضاع به طور مستقیم مورد ارزیابی واقع شود.
وزیر دفاع فرانسه تاکید کرد که ماموریت ناو هواپیمابر فرانسه همچنین تضمین آزادی کشتیرانی در منطقه خلیج را شامل میشود.

این در حالی است که نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که ناوگروه شامل ناو هواپیمابر «دوایت آیزنهاور» عملیات جنگی خود را از دریای مدیترانه و در چارچوب ائتلاف بینالمللی علیه داعش آغاز کرد.
نیروی دریایی آمریکا یادآور شد که عملیات نظامی پایبندی واشنگتن به امنیت منطقه را نشان میدهد.
ناوگان ششم دریایی آمریکا نیمه ماه مارس جاری اعلام کرده بود که گروهی از کشتیهای آمریکایی به فرماندهی ناو هواپیمابر آیزنهاور برای انجام تمرینهای دریایی با یونان، وارد آبهای شرق مدیترانه شد.

در همین راستا نیروی دریایی آمریکا، چهارشنبه اعلام کرد که انجام عملیاتهای نظامی از دریای مدیترانه، نشان از پایبندی واشنگتن به حفظ امنیت منطقه دارد.
نیروی دریایی آمریکا در این رابطه اعلام کرد که ناو هواپیمابر آیزنهاور از دریای مدیترانه عملیات جنگی خود علیه داعش را آغاز کرده است و « ما قادر به فراهم کردن گزینههایی برای کشورمان و همپیمانان آن برای بازدارندگی در برابر هر تعدی و تعطیل امنیت دریایی و ثبات منطقهای هستیم.»
همزمان با تشدید تنشها درباره برنامه هستهای ایران در منطقه، نیروی دریایی آمریکا همراه با بلژیک، فرانسه و ژاپن تمرینهای نظامی دریایی را در شرق دریای مدیترانه انجام داد.

این ناوگروه رزمایش خود را برای تمرین «جنگ در دریای عرب» با مشارکت رزمناوها و ناوهای هواپیمابر و ناوچه های رزمی از چهار کشور آمریکا، فرانسه، بلژیک و ژاپن در دریای عرب و خلیج عمان، آغاز کرد.
این رزمایش نظامی دریایی در حالی انجام میشود که ایران در واکنش به خروج یکجانبه آمریکا از توافق هستهای و اعمال مجدد تحریمها علیه این کشور، همه تعهداتش به موجب توافق هستهای 2015 را نقض کرده است.
هر چند جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا به شرط پایبندی ایران به تعهدات برجامیاش، برای بازگشت به توافق هستهای ابراز تمایل کرده، علیرغم آن اما تنشها با ادامه حملات گروههای شبهنظامی مورد حمایت ایران در عراق علیه منافع آمریکایی، تشدید یافته است.